NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The Detroit Pistons have reached a tentative agreement to trade Chauncey Billups and Antonio McDyess to the Denver Nuggets for Allen Iverson. Neither player was at this morning's shoot-around. Team officials said that more information would be forthcoming later today..

Многу интересно...:)

Уф не знам дали ова требаше. Не сум сигурен кој добива од ова, ама знам дека ќе има проблеми. Еве МекДајс вика дека никогаш нема да го облече дресот на Нагетси. Интересно.

[zEUs];1821594 напиша:
лОл озбилно :nesvest: :vozbud:

Нема играње со Дени Гренџер, многу убиствен играч, иако загуби неколку заби по дуелот со Гарнет :)

Ако е точно тоа за трампата, тогаш Денвер мислам оти ќе добие многу повеќе.
А, на алфа ништо не дават, а плус тоа ме нервират од Телекабел ја исклучуват НБА Тв во последно време.

НБА тв што ја имавме незнам која е ама воопшто не се совпага со преносите од најавите од нба.ком. сепак мислам дека ќе се гледа по нет. а за пренос ке се појави некоја телевизија очекувам околу ол старот да почне некоја да пренесува

НБА тв што ја имавме незнам која е ама воопшто не се совпага со преносите од најавите од нба.ком. сепак мислам дека ќе се гледа по нет. а за пренос ке се појави некоја телевизија очекувам околу ол старот да почне некоја да пренесува

Na NBA Tv ke ja davat Orlando - Chicago od 01.00 sekoja vecer vo ovoj termin ili od 00.00 ima vo zivo natprevar .

А на некоја шо не е сателитска има нешо вечерва? И ако има, во колку?

па ти пишаа дека нема, барај си некаде на нет да си најдеш пренос во живо

Aaaaa Детроит!!!!! Не ми прајте вака сеа бе.Ми носите играч шо ама ич не го сакам а го давате Чонсито. Али ај да видиме. Требаше и 97ма мислам да дојде ален у детроит ама изборот падна на Стакхаус тогаш.

Ако е точно тоа за трампата, тогаш Денвер мислам оти ќе добие многу повеќе.
А, на алфа ништо не дават, а плус тоа ме нервират од Телекабел ја исклучуват НБА Тв во последно време.

Да трампатае официјализирана денеска

Е сеа да ремизирамо, ти викаш Денвер добива многу повеќе, ја не би се сложил со тебе, зошто?

Е види Чонси е звер нема збор али он не е тип на кошаркар кој е експлозивен и може да го води тимот, не е тип на кошаркар од кој можеш да очекуваш дека може да постигне 30 поени на секој натпревар, не е веќе оној стар Чонси кој е гладен за победа и мотивиран.
И останува прашањето што добива Денвер со ова?
ДОбива поголема сигурност и среиозност во играта, може нема да бидат пак ефикасни како прошлата сезона али ќе бидат поозбилни во фазата на нападот.
Антонио мек дајс е едно старо истрошено пуно со себе чуече, и Денвер добро знаеше дека тој нема да игра за нив и ќе му го одкупи договорот, а Детроит сакаше да се одкачи од неговиот Дебел договор ( требна да земе 15 мил за наредниве 2 сезони а има 36 године ):uvo: И двата тима добиваат поголем простор во селари-капот за идната сезона

Шо добива Детроит?
Детроит го добива еден од најубиствените продирачи во НБА, некој кој против слабите одбрани на истокот може пак да се врати на просекот што го имаше во Фили, го доби 3 пати најдобриот стрелец во НБА, доби еден Ален ајверсон кој е гладен за титула и кој ќе го јаде паркетот сезонава за да дојде до истата, за разлика од Чонси кој некако да ја загуби мотивацијата после титулата
Детроит е познат како тим кој игра колеткинва и дефанзивна игра, но трендот во НБа последниве неколку сезони е да се игра run-and-gun кошарка која слободно може да ја применат со бековски тандем Ајверсон Хамилтон кој може да постигнува преку 50 поени на секој натпревар, Покрај Ајверсон конечно ќе се подигне и нивото на игра на Хамилтон

Според мене ова е потег кој ќе ја донесе титулата во Детроит оваа сезона :D

ја малу се забраев со пишуањево :kesa:

Како што пиша некој од претходно горе..Мекдајс не ни помислува да игра за Денвер и или ке се пензионира,или ке бара откуп на неговиот договор и ке чека 30 дена за да се врати во Детроит..
Ако ова се деси,кој добива повеке !? :D

detroit moze sezonava da bidat sampioni ama ima golema konkurencija

Ајверсон никогаш нема да биде шампион. Иако ми е криво за тоа пошо е извонреден играч, сурова вистина е тоа.

П.С. Добив на поклон од еден семеен пријател капче од Њу Јорк Никс, оригинал од Медисон Сквер, добиено со влезницата за натпреварот Њу Јорк - Мајами. :baeh:

Леле Хјустон изгубија од Бостон дома. Леле беа надскокани како мали деца. Првиот тим си е ок...ама кога седна Јао на клупа проади лични гречки, Селтикс си играа со нив како сакаат. Бостон не го загуби ритамот дефинитивно.

Вечер се очекува првиот настап на Ајверсон против Торонтоооооооо.

Има бааги интересни натпревари вечерава. Детроит - Торонто, Филаделфија - Мајами, Атланта - Њу Орлеанс, Клиперс - Лејкерс.

Иначе пак неофицијално но па и многу веројатно ,НБА нема да има на Алфа,а ни на МТВ ,,изгледа нигде..
то је то..
Јебига ...

Иначе пак неофицијално но па и многу веројатно ,НБА нема да има на Алфа,а ни на МТВ ,,изгледа нигде..
то је то..
Јебига ...

Има на ОБН секој викенд...Обично бираат интересна утакмица со добар и стручен коментар така да можеш тотално да се унесеш во утакмицата....

OBN najbolje komentatori imaat za nba

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom