Oldtimers

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Браво за дечкото и од мене.

ПЕТИЦИА: сите да донираме по 100 денари да му купиме на Струмикс апаратче :pos: ... неможи вака, не подлажнува баеги време со факти, без нити една слика.
Абе...апарат имам, ама обично не го носам со себе... А и не ми текнува баш да сликам...ама ај за во иднина ќе се потрудам :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јамб, во најава :)

before

after

да неречам ви пуштам малку водичка, си велам дека околу Нова Година ќе го паркирам во дворот.

Чекам да ги исфарбаат вратите и крилата за да се монтираат и да се вратат шофершајбните на првобитното место.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
На 500 метри од мојата куќа има еден чиче што продава ваков мерцедес, со иста боја и раткапни, скоро сите делови му се фабрички, само бојата му е оштетена, мат. Само знам дека е 1974та дизел, а мислам дека за 1000 евра го продава или помалку.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Аааа, Џиш одлично изработено вака од слика и на прва! Металик??? Или? И...шо пари те фана тоа?

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Јамб, во најава :)

before

after

да неречам ви пуштам малку водичка, си велам дека околу Нова Година ќе го паркирам во дворот.

Чекам да ги исфарбаат вратите и крилата за да се монтираат и да се вратат шофершајбните на првобитното место.
Бојата е стакло! Стварно е добра. Ќе биди ко нов!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Аааа, Џиш одлично изработено вака од слика и на прва! Металик??? Или? И...шо пари те фана тоа?
Maшко, и металик и перла и сите салтанети... мислам дека е трослојна, не сум сигурен. Инаку 80 евра литар боја (сосе лак), 3 литри се на се ќе влезат. Го јадов волот, ко дојде за опашката и таја џенем нека оди. 250 евра кај биле кај небиле, меракот е битен.

Инаку, со оглед дека сам си купував матерјали, работна рака мајсторот за спремање и фарбање ми е договорен 300 евра. Матерјали, не пребирам, најскапите ги кладов, ама соленко дојде... 200 евра за матерјали ми отидоа + бојата.

За изработката, не смее да има маана :)

Бојата е стакло! Стварно е добра. Ќе биди ко нов!
Па и така нешто е замислата, со оглед дека сменав се шо требаше, а богами и шо нетребаше да се смени :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Џиш, те прашував оти за мене прашував, т.е. договарав со мајстор за Фиатот, се комплет 900 евра.
Значи материјал од него, е само кај мене бојата нема да е перла металик и сл. туку слонова коска, без ефекти, ама трослојна или како ли тоа се вика... На тоа крпење шо ќе ми треба, споредувајќи со тоа што кај тебе се работи...дури и ефтино ќе ме фати хехе...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пази само шо припрема ќе ти напрај, инаку не ти бара многу пари, горе долу и мене исто толку ми дојде + делојте шо си ги купив (крила, венци, прагови)... јас си одбрав то шо ќе му однесам, то да ми клај и нема мрдање. Сите дошто прашав ми рекоја боди кит да не клавам, па купив некој PPG или така нешто, 3 пати поскап од бодито. Вака со се негово незнајш шо ќе има на колата.

А за крпење, јас прво ја однесов да ја закрпат / сменат прагови па си ја прибрав дома, си мачкав прво прајмер па 999 (некои 2 кутии од секое) за да бидам сигурен дека нема да се нашлака згора-преку. Па после лимаријата од надвор се средуваше и се прсна со кобит оддолу.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И јас нешто лимарија имам купено, може ќе влета уште нешто...а мајсторот ми е ептен добар пријател, и ептен мераклија за стари канти :)
Се разбравме да се стави се со проверен квалитет, но не и најскапото. Значи, некоја средина... така да мислам дека тоа е...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И? Како ти е плано за акција? Ќе го видиме фиатот за брзо “вапцан“ или ќе чека некои подобри времиња?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И? Како ти е плано за акција? Ќе го видиме фиатот за брзо “вапцан“ или ќе чека некои подобри времиња?
Планот е оптимистички конечно...после неколкугодишен застој, на крајот на февруари оди кај лимарот, кој вели дека 2-3 месеци ќе се задржи кај него, ама ќе биде ТОП!
Домаќински крпено, што има ново ќе се стави...и така...
Потоа, одиме кај механичар (пак мој добар пријател, кој баш и не се замара со стари канти, ама за мој атер...:)) кој ќе ја собере механички...понешто што знам и јас ќе чепнувам и летото здравје, ќе биде регистриран и ќе вози.
Се собра некоја пара, другите инвестиции се при крај...и му дојде времето....а и јас претерав веќе...

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
не би рекол дека се од карбон фибер , никој не е будала за реплика да става карбон :D .. ваљда е фибер стакло (најевтина варијанта ) :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Џиш...Барок (Barock) бандашчиња да му стаиш....ептен ќе е закон...гледам еден имаш...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Џишнат, и бојата ти одговара со прекарот и е одлично излезена, секоја пофалба :)
Струмикс, јас преферирам раткапни (оригинални) спрема барокот, мада втората опција е полуксузна и после волку работа 123-кава заслужува таков третман.
Супер, ептен ми се свиѓа :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Мерџото е WINDOWS :D

Иначе Струмикс, дај некое телефонче од луѓе за делови за 1300-ка. Онака да си иам за секој случај ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom