Oldtimers

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Toчно ама ова за кое јас зборувам не е Карман Џиа туку не ми текнува како се викаше. Оваа -->

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
1600 L, или Вариант :)

Еве го кумановското http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=380193

A скопската Џиа ја имам видено по интернетов, прилично добра состојба, а мислам дека има уште една која не била средена. Не се сеќавам најдобро :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
1600 L, или Вариант :)

Еве го кумановското http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=380193
Да те надополнам... отвараш напред, нема мотор. Отвараш назад нема мотор :helou:

Правен според Буба, го носи истиот менувач и мотор кој е бокс + воздушно ладен

(агол помеѓу цилиндрите 180 степени) па моторот уствари е спакуван позади задното седиште под багажникот кој е малку повисок. Покриен е со капак, па до него се пристапува ако го отвориш багажникот и потоа нагоре капакот.

И еве како сето тоа делува во модел седан, исто вака е и сместен во караван верзијата :) која што ја има на огласот.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ако ме прашувате мене јас би

1967 Impala Wagon

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
што се случи со изложбата на олдтајмери...ке има или не???пишете зошто секоја информација е добродојдена

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ништо од тоа федерацијата си ги подели парите и ги снема ни под дрво ни под камен неможеш да ги најдеш

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Сега гледав на КТВ (Кавадаречката телевизија) репортажа од мини олдтајмер собир на плоштадот во Неготино. Најверојатно во организација на човекот од Неготино кој има стари Опели, и истиот што сакаше да купи тенк кога ги уништуваа... Името за жал не му го знам.

Од страна коли што видов имаше:

Шкода (ептен стара, најверојатно Октавија) со TV таблички со петокрака, питај бога од која гаража извадена.

Прилепската Олимпија која се продава некое време.

Зелена МАНТА А, да не речам - перфектна (претпоставувам на организаторот)

Цитроен Ами 6

ВВ Вариант, караван, како оној што го дискутиравме пред некое време

И по некој стар мотор...

Човекот објасни дека временските услови биле главната причина зошто нема повеќе учесници. Плус е и празник...

Eдит: Сега се сетив, денес во Неготино имаат панаѓур...

diesel fan

dizelas do groba
Член од
2 јули 2009
Мислења
71
Поени од реакции
4
Измислено во далечната 1972та. Најчесто придвижуван од 1.3 литарки мотор со 55кс. Најчесто се сретнува како седан со крем, портокалова или светло плава боја со единечни предни светла и без доволно хром. Сепак, ме послужи среќа пред 2 месеци станав горд сопственик на еден редок олдтајмер ( во градов се само мојот и уште еден). Го имам моделот кој е по-фаца: 2 врати купе, жар црвена боја, дупли предни фарови , крем ентериер - за жал масакриран , на времето имал фабричко радио и озвучување. Направена е во 1974та, јас сум и трет сопственик и има поминато само 78 000 км. Ако даде господ од неа ќе направам вистинска лепотица....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Измислено во далечната 1972та. Најчесто придвижуван од 1.3 литарки мотор со 55кс. Најчесто се сретнува како седан со крем, портокалова или светло плава боја со единечни предни светла и без доволно хром. Сепак, ме послужи среќа пред 2 месеци станав горд сопственик на еден редок олдтајмер ( во градов се само мојот и уште еден). Го имам моделот кој е по-фаца: 2 врати купе, жар црвена боја, дупли предни фарови , крем ентериер - за жал масакриран , на времето имал фабричко радио и озвучување. Направена е во 1974та, јас сум и трет сопственик и има поминато само 78 000 км. Ако даде господ од неа ќе направам вистинска лепотица....

Кажуваш дека ова го имаш?

??

:vozbud:
имаше едно вакво во Битола, златна боја, ама којзнае во која гаража дреми... 100% сум сигурен дека сеуште е тука, не е во отпад однесено.

Kajgana Shop

На врв Bottom