Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Абе толку се тие, ад хок навивачка група што постои само кога играат против Вардар!
Инаку денес на трибините некако како да не се чувствуваше оној стар ривалски дух и тоа не ме бендисува! И ние се собравме пред се традиционално да го одбележиме дербито но без некои силни напливи на емоции и мотиви за докажување (како што тоа беше до пред само една година) а и Чкембарите дојдоа колку само да се рече дека дошле, со само еден транспарент и две ишкртани крпчиња,додека од пиротехника ни жижица не извадија!

dscn0140d.jpg

dscn0167o.jpg

dscn0131b.jpg

dscn0094t.jpg

dscn0061u.jpg

Со оглед на тоа што сајтот на Комити е хакнат од дебили па не може таму да се прочита извештај или видат слики ... можат тука иако не е навијачки форум, а е достапен до сите кои сакаат да видат ...

Значи да се разбереме ... 800 души овде нема. Мислам на навијачи, а не семкари што седеа горе под сенка. Тие не ги броиме. Најверодостојна слика ми е кортеото. Нормално дека отпосле стигнаа уште луѓе, али сите оние (помлади претежно, со исклучоци секако) кои беа у копот се на последната слика.

Абе толку се тие, ад хок навивачка група што постои само кога играат против Вардар!
Инаку денес на трибините некако како да не се чувствуваше оној стар ривалски дух и тоа не ме бендисува! И ние се собравме пред се традиционално да го одбележиме дербито но без некои силни напливи на емоции и мотиви за докажување (како што тоа беше до пред само една година) а и Чкембарите дојдоа колку само да се рече дека дошле, со само еден транспарент и две ишкртани крпчиња,додека од пиротехника ни жижица не извадија!
-премногу песни се пееа против пеНистер-едно 80%,разбирам да се омаложува противничката екипа и група,но тоа да има некој баланс 50-50
-па 100% е подобро да носиш еден транспарент кој ќе ја одбележи групата,отколку 50(мое мислење),и што очекуваш од нив кога имаат 7 транспаренти:toe:
јбг тоа ти е кога цел народ :drk: на странски екипи,за странски дерби натпревари се договараат една недела однапред каде да ја :tv::kesa:
а да не зборам за тие што тераа шема низ парк и кафулињата,барем и на дерби бев,низ парк прошетав,и на пиво седнав 3 во ЕДНО:pipi:

Вие 800 души:nesum: значи за по форуми најаки сте.
Се запнавте за бројката,па ние 150 души ви дојдовме иако ни беше забрането,ви прошетавме низ пола скопје пешки,ви дојдовме на иста трибина,АЈДЕ ДА СЕ ТЕПАМЕ а ни глас од вас,уште еднас докажавте дека сте најголеми ПИЧКИ,освен да фрлате камења и да бегате за друго немате срце бе.
П.С Дојдете кај нас на иста трибина или пак в сала? А да не можите не ве остава полицијата :kesa:Колку сакајте цитирајте ова е вистината,кој ве еба ве пичиња

-премногу песни се пееа против пеНистер-едно 80%,разбирам да се омаложува противничката екипа и група,но тоа да има некој баланс 50-50
-па 100% е подобро да носиш еден транспарент кој ќе ја одбележи групата,отколку 50(мое мислење),и што очекуваш од нив кога имаат 7 транспаренти:toe:
јбг тоа ти е кога цел народ :drk: на странски екипи,за странски дерби натпревари се договараат една недела однапред каде да ја :tv::kesa:
а да не зборам за тие што тераа шема низ парк и кафулињата,барем и на дерби бев,низ парк прошетав,и на пиво седнав 3 во ЕДНО:pipi:

Мислам дека кога ќе се заврши со изградбата на стадионот ќе боде подобро! Тогаш и ние а и сите останати гостински навивачки групи ќе имаме по една цела трибина на располагање, а ќе можат да се играат и ноќни (кога веќе спомнав ноќни, присетете се само на дербито одиграно на 10.10.2007). И што е најбитно, кога ќе се изгради западна таму нема да може да се фаќа на страна под сенка!

Со оглед на тоа што сајтот на Комити е хакнат од дебили па не може таму да се прочита извештај или видат слики ... можат тука иако не е навијачки форум, а е достапен до сите кои сакаат да видат ...

Значи да се разбереме ... 800 души овде нема. Мислам на навијачи, а не семкари што седеа горе под сенка. Тие не ги броиме. Најверодостојна слика ми е кортеото. Нормално дека отпосле стигнаа уште луѓе, али сите оние (помлади претежно, со исклучоци секако) кои беа у копот се на последната слика.
си земаат замав тие "дебили"!!!!!
800 души кои навива имаше со сигурност пред да се симнеме во првиот ред (значи до 20 мин),поради кои причини се донесе таа глупава одлука не сум сигурен,и поради кои причини одредени момци(околу 200) си останаа горе и си тераа филм и за тоа не сум сигурен(изгледа ни тие не знаат)
-за кортеото не знам што да ти кажам,но можам да ти кажам дека после кортеото дојдоа уште 100 момци од ТК,ЛФ и други индивидуалци (зборам за тие што ги сретнав по пат)
....изгледа треба пак да се враќа авторитеото на трибина,кој не пее заушка:toe:

Се запнавте за бројката,па ние 150 души ви дојдовме иако ни беше забрането,ви прошетавме низ пола скопје пешки,ви дојдовме на иста трибина,АЈДЕ ДА СЕ ТЕПАМЕ а ни глас од вас,уште еднас докажавте дека сте најголеми ПИЧКИ,освен да фрлате камења и да бегате за друго немате срце бе.
П.С Дојдете кај нас на иста трибина или пак в сала? А да не можите не ве остава полицијата :kesa:Колку сакајте цитирајте ова е вистината,кој ве еба ве пичиња
Најсмешниот пост годинава:pos2:,па после Нерези, и минатата недела кај лизгалиштето никој не е луд пак да ве нападне и да јадеме кривични и тоа за 120 души кој дошле:toe:,не е интерсно така малце сте :toe:

Абе "КУРОЈ" седете мирни и доста со провокации, ви дојдов на 10 метри кога падна голот, ве видов кои сте, и за вас едноставно не вреди да се кисне во станица!

си земаат замав тие "дебили"!!!!!
800 души кои навива имаше со сигурност пред да се симнеме во првиот ред (значи до 20 мин),поради кои причини се донесе таа глупава одлука не сум сигурен,и поради кои причини одредени момци(околу 200) си останаа горе и си тераа филм и за тоа не сум сигурен(изгледа ни тие не знаат)

Ех, па ја бев исто горе под сенка, а нит сум бил некад со Комити, нит навијам за Вардар.:) Не викам дека немаше луѓе што некад биле дел од вашата трибина, али знам дека имаше доста што беа на таа страна а што немаат врска со Комити. Од тука и логично ми е што не се спуштиле доле.

-за кортеото не знам што да ти кажам,но можам да ти кажам дека после кортеото дојдоа уште 100 момци од ТК,ЛФ и други индивидуалци (зборам за тие што ги сретнав по пат)

Напоменав у претходниот пост дека имаше сигурно и други што дојдоа после кортеото, 100 души минимум. Али у кортеото немаш појше од 400, така да пак сме тука на моите тези дека сте 500 максимум.:wink:

....изгледа треба пак да се враќа авторитеото на трибина,кој не пее заушка:toe:

Па мислам дека од сегашнава прва постава има доста момци кои би можеле тоа да го прават, а од за мене необјасниви причини се останува на муабетот ``ма пушти ме, не можам сеа со тоа да се замарам`` ... Пеењето и дисциплината во истото е можеби и најважниот дел од секоја трибина, а КЗ мора тоа да го подобри. И ќе го подобри со тек на време:wink:

-фала богу дека ќе негираш,(никој нема храброст и смелост да ја признае реалноста)
-па ако во два автобуси собира 150 луѓе,тогаш пресметај колку беа Комити пред две години(кога влеговте во 1 лига) кога ви дојдоа 7 автобуси-500:tapp:
-да ви беше забрането немаше да дојдете,затоа не се фолирај.......едне кордон желки кај нас и кај вас,помеѓу плавци,ај кажи ми КОЈ БУДАЛА(спорет вас ХРАБАР) ќе направи некоја глупост за да заработи прекршочна????
-шкембарче колку сакаме ние со вас тепачка толку сакате и вие т.е. ако НЕКОЈ ВООПШТО САКА верувај дека нема да седи на стадион,туку или ќе ве чекаме во Автокоманда,на Железничка,на КЕЈ итн,како и вие некаде кај вас во Битола
-па ако толку сте патриоти за Чиста Македониј,се шетате СЛОБОДНО низ Скопје,мразите Албанци зашто по грешка не застанавте на Бита пазар,да отидевте во Чаир да ја покажете вашата храброст???
.............кога ќе дојдете со Вардар над 200,тогаш доаѓаме кај вас во САЛА:vozbud:
:smir:

-па ако толку сте патриоти за Чиста Македониј,се шетате СЛОБОДНО низ Скопје,мразите Албанци зашто по грешка не застанавте на Бита пазар,да отидевте во Чаир да ја покажете вашата храброст???
.............кога ќе дојдете со Вардар над 200,тогаш доаѓаме кај вас во САЛА:vozbud:
:smir:

Каков чаир бе не ме заебавј, во прво коло тоа гнасите среде битола им прошетаа на корзо и ништо не им направија, не па сега во чаир да им одат!
Па уште ќе ни пеат дека во чаир ни се ... сестрите! :tapp:

Ех, па ја бев исто горе под сенка, а нит сум бил некад со Комити, нит навијам за Вардар.:) Не викам дека немаше луѓе што некад биле дел од вашата трибина, али знам дека имаше доста што беа на таа страна а што немаат врска со Комити. Од тука и логично ми е што не се спуштиле доле.

Напоменав у претходниот пост дека имаше сигурно и други што дојдоа после кортеото, 100 души минимум. Али у кортеото немаш појше од 400, така да пак сме тука на моите тези дека сте 500 максимум.:wink:

Па мислам дека од сегашнава прва постава има доста момци кои би можеле тоа да го прават, а од за мене необјасниви причини се останува на муабетот ``ма пушти ме, не можам сеа со тоа да се замарам`` ... Пеењето и дисциплината во истото е можеби и најважниот дел од секоја трибина, а КЗ мора тоа да го подобри. И ќе го подобри со тек на време:wink:
сепак и тебе би те прашал ако не си дел од Комити или фан на Вардар ЗАШТО седеше таму???(можеше истата утакмица да ја гледаш и во средина на стадионот)....и како што забележав од тие луѓе поголемиот дел беа од ФА,ЦПБ кои "немаат" ништо со Вардар и случајно се нашле во тој дел:smir: а да и ретро Комити кои нивното време одамна поминало во навивање:pos2:(треба на златна бубама на сите ретро навивачи постари од 20 години да им се дава статуетка за посебни заслуги во Мк тифо сцената)
-да се продаваа карти ќе дознаевме колку имаше навивачи-500,800,600 итн:toe:
-тоа да има но се се сведува на тоа еј брат тој ми е другар(истиот кој иритира),брат седи што се замараш,брат не гледаш ли дека глумат лудило итн......само системот на Irriducibili(80-тите) е најфункционален кај нас,тепачка за превласт,а не пари и давање газ:kesa:

Каков чаир бе не ме заебавј, во прво коло тоа гнасите среде битола им прошетаа на корзо и ништо не им направија, не па сега во чаир да им одат!
Па уште ќе ни пеат дека во чаир ни се ... сестрите! :tapp:
тоа ти е малоумност и македонски синдром...........не знаат дека неговиот народ и неговата македонска "сестра" ја пцујат.........
место да си направиме унија на навивачи која ќе делува против Албанците(за важни моменти) тие ќе пеаат без врска песни,некој ќе тераат навивачки дебати со нив ,го величат локалпатриотизмот......додека другите со тек на време ќе си прават Париз-систем(зборам за арапите,муслиманите во Париз кои прават што сакаат,додека француските групи како ББ ги осудува цела нивна јавноста-нешто слично како и кај нас)итн......

сепак и тебе би те прашал ако не си дел од Комити или фан на Вардар ЗАШТО седеше таму???(можеше истата утакмица да ја гледаш и во средина на стадионот)....и како што забележав од тие луѓе поголемиот дел беа од ФА,ЦПБ кои "немаат" ништо со Вардар и случајно се нашле во тој дел:smir: а да и ретро Комити кои нивното време одамна поминало во навивање

Па забрането да не е таму да се седи? Обичен дел од трибината беше, ненавивачки. Не знам што е проблемот.
Второ полувреме иначе од ложа го гледав т.е. поблиску до ``хулиганите`` ...

Па забрането да не е таму да се седи? Обичен дел од трибината беше, ненавивачки. Не знам што е проблемот.
Второ полувреме иначе од ложа го гледав т.е. поблиску до ``хулиганите`` ...

Ne ti bese strav be od niv?? Poso oni ne se plasat od dzandari znaes hools se najjaki :vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom