Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сигурно брат тоа било кога влегле Чкембари, тогаш имаше едно 5-10 минути вреѓање инаку поголемиот дел од мечот за Вардар си пеевмеБраво за Вардар.
Комити ги гледав кога влегуваа на стадион. Имаше големка група. Не знам дали 400 или 800 души, ама не беа малце.
Не ми се допадна, 15-тина минути додека влегуваа на стадион ниту еднаш не слушнав песна или навивање за Вардар. Цело време беше „О Сузана го ... Пелистер ...“ или „Битолски п.....“.
На трибина сигурно имало скандирање и за Вардар, ама паркот и кејот беа полни со луѓе и тие можеа да слушнат само навреди кон противникот. Дури слушнав едни луѓе како се прашуваат меѓу себе „Со кого игра Пелистер?“. Претпоставувам дека ја сфаќате поентата.
Сигурно брат тоа било кога влегле Чкембари, тогаш имаше едно 5-10 минути вреѓање инаку поголемиот дел од мечот за Вардар си пеевме![]()
На пат кон север цело време се пееше против Пелистер и битола, тука си во право :smir:Тоа беше кога влугуваа комити на север. Во истиот момент се појави еден автобус Транскоп (мислам дека беше со Чкембари, имаше викање и до автобусот) горе на француски гробишта под амабасадата. Е тогаш ептен грмна „О Сузана....“
Како и да е, убава глетка беше да се види дека има уште интерес за фудбал. Браво.
Епа ете самиот го знаеш одговорот, да те поправам 2 автобуси беа.Прво и јас видов само еден тој портокаловиот ама коа си идеа видов дека се 2:smir:Тоа беше кога влугуваа комити на север. Во истиот момент се појави еден автобус Транскоп (мислам дека беше со Чкембари, имаше викање и до автобусот) горе на француски гробишта под амабасадата. Е тогаш ептен грмна „О Сузана....“
Како и да е, убава глетка беше да се види дека има уште интерес за фудбал. Браво.
Заборавив прееска и тоа да го спомнам. Каква глупост. Доаѓаат Чкембари а Лозари носат повеќе знамиња. Уште поголема патетика, Лозари не идат да го бодрат Фени (од Х причини) а доаѓаат на фудбал на утакмица меѓу тимови кои немаат никаква допирна точка со нивниот роден градДерби како дерби, на моменти досадно, но најбитно е дека победивме.Паљистер имаше еден шут на гол и статива погодија, ние ја имавме топката во нозе, но немаше кој гол да даде... Навивањето на Комити на моменти беше одлично, а на моменти слабо, искрено не знам на што се должеше тоа, но како и да е, во споредба со чкамбари беа барем 10 пати подобри. За чкамбари имав солидно мислење до денес, после овој натпревар видов дека се само една просечна македонска група и ништо повеќе. Лозари имаа 2 транспарента, овие еден
Очигледно е дека толкав им е капацитетот, наместо да крадат гаќи од жица на некои баби, подобро би било оние 2 пароли да ги средат убаво, да заличат на нешто, а не вака со обичен спреј начкрабале нешто и ајде одиме на еднодевна екскурзија...
Положани звер!!! Како само ги седнуваше на г'з, секоја чест![]()
100 пати викнав да се симнат(јес да сум помлад член не можам да им наредувам) али барем тие помалите шо се нека се симнеа бе...ми изиграваат мангупи демек кој си ти да ми каеш, требаше 2-3 од воџиве да им се качеа горе па да го јадеа па да видеа после како ќе рикаат цела утакмица:salut:Абе се ќе пројдеше али многу ме изнервираа тие типците што се седеа горе.Да не им избега сенката случајно......
Грлото го оставив таму,се гушев од бакљи,не можам да зборам веќе,а тие цела утакмица ги мрзеше да се спуштат долу и бар малку да се подерат.........
Идат контра на сегашното раководство на КОМИТИ, а дел од нив беа и од ФА и затоа не се спуштааАбе се ќе пројдеше али многу ме изнервираа тие типците што се седеа горе.Да не им избега сенката случајно......
Грлото го оставив таму,се гушев од бакљи,не можам да зборам веќе,а тие цела утакмица ги мрзеше да се спуштат долу и бар малку да се подерат.........