Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Си отиде Брацо, дојде Трифун. Да те потсетам на хронологијата ако си заборавил. Кажи ми кој вардаров навивач или симпатизер не беше уверен дека тоа е чекор за подобрување на состојбите. Е, сега јебига не искочи како што сите посакувавме, ама тоа веќе не беше во наш домен.

Добро ми е позната хронологијата на настаните, меѓутоа на претходните страници пишав дека свесно нема да ја "елаборирам" во детали.
Што се однесува до Трифун се разбира дека сите очекувавме трофеи на лагер и успеси во Европа, меѓутоа ако се навратиш едно бајаги страници наназад ќе видиш дека во моите очекувања сепак постоеше доза на резервираност. Неколку пати имам пишано дека со такви претумбации во играчкиот какви што се случија во Вардар изминативе 2,5 години едноставно неможе да се очекуваат успеси преку ноќ (па макар и ако сме ги трампале нашите "штрајкувачи" за "најдобриот" состав во лигата).
Е сега начинот на којшто си замина Трифун е уште по шпекулативен. Инцидентот на стража беше по се изгледа однапред изрежирано сценарио од кое што некој си ги реализираше личните замисли, што покажува дека работата уште од почеток не била договорена како што треба!

ИМА ЛИ НЕШТО НОВО ВО ВАРДАР ПОСЛЕДНИТЕ НЕКОЛКУ ДЕНОВИ ИЛИ СЕ Е ПО СТАРО ?????

Okolu Fanzinot spored mene super sto ke izleze, parite da idat za klubot i malce da se promovirat salovite i drugite obelezja sto pisuva KOMITI i VARDAR se so cel pribiranje n paricni sretstva, no pritoa da ne dojde do zloupotreba na istite

Прочитав меѓу редови не се секирај,само сега на сите им текнува по нешто,кога влагаа 4-5 сезони гага влез никој ништо не спомнуваше :toe: за разлика од вас мене дербито со Пелистер ме чинеше 150 денари на времето,не се жалам само ја кажувам состојбата,а моите нови 150 денари подобро да ги дадам на жиро сметка директно отколку да купувам фанзин или слично :tapp: едноставно не се сложувам дека во ова време-невреме треба да излезе магазин на Комити,кога за десетина дена 9 првотимци не напуштаат,а клубот е на претпоследната позиција :jaj:

Точно така. У мој живот ни еднаш немам влезено гага на Вардар(нејќам да се циганчам за 100 или 150 ден ко 80% од присутните на стадион)

Оваа сезона сите си плаќаат карти и се надевам дека така ќе остане и во иднина. Време е конечно да се променат некои навики, и како секој нормален свет ќе купуваме карти, без исклучоци.

Точно така. У мој живот ни еднаш немам влезено гага на Вардар(нејќам да се циганчам за 100 или 150 ден ко 80% од присутните на стадион)
Не се согласувам со тебе:)
Си давал пари за карта, но не за да не се циганчиш туку заради тоа што си сакал на раат да гледаш фудбал:smir:
Ко прво картата никогаш не била 150 денари за Македонско првенство. Гледиштето на теренот од запад, не е исто од тоа на јужна и север. Епа по логика ако ваму картата е 100 ондак за страничните трибини е гага :)
Оваа сезона сите си плаќаат карти и се надевам дека така ќе остане и во иднина. Време е конечно да се променат некои навики, и како секој нормален свет ќе купуваме карти, без исклучоци.
И јас се сложувам дека треба да плаќаме барем по 50 денари од наредните сезони :) (ако бидеме воопшто во првата лига:(). За во втора или општинска лига карти сигурно нема да има :jaj:

Браќа Комити од каде може да се купи шал,дуксер било што од КОМИТИ?
:komiti::helou:

Си давал пари за карта, но не за да не се циганчиш туку заради тоа што си сакал на раат да гледаш фудбал:smir:
Ко прво картата никогаш не била 150 денари за Македонско првенство. Гледиштето на теренот од запад, не е исто од тоа на јужна и север. Епа по логика ако ваму картата е 100 ондак за страничните трибини е гага :)

И јас се сложувам дека треба да плаќаме барем по 50 денари од наредните сезони :) (ако бидеме воопшто во првата лига:(). За во втора или општинска лига карти сигурно нема да има :jaj:
Грешиш. Карта за ниедна трибина не треба да гага, без разлика дали е јужна или западна. Е, сега нормално цените си се различни во зависност од позицијата на трибината, ама никој нема право да влага гага. Без разлика дали навивал 90 минути или само посматрал. Со плаќањето карта, покажуваш дека клубот ти значи нешто.

Сите треба да плаќаат карта ако се дојдени да го гледаат Вардар некој повеќе некој помалку зависи на која трибина си.
Не сум давал пари за раат да гледам туку од респект кон клубот не ми било тешко да одвојам 100 ден. или у последно време 50 ден.
И второ пред некоја година со Пелистер картата беше и по 150 ден.:smir:

FK Partizan potpisaće sponozorski ugovor sa italijanskim proizvođačem sportske opreme ‘Leđeom’ (Legea) vredan nekoliko miliona evra, nezvanično saznaje B92.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=24&nav_id=400331

koga вардар ќе потпише ваков договор? И сега кој ни е крив? сите екипи од бивша ју се пак јаки а вардар ќе испадне од една смешна мкд лига каде некој тим како ренова е прва лелеле божеее каков е овој народ што ги јаде свите деца?

Грешиш. Карта за ниедна трибина не треба да гага, без разлика дали е јужна или западна. Е, сега нормално цените си се различни во зависност од позицијата на трибината, ама никој нема право да влага гага. Без разлика дали навивал 90 минути или само посматрал. Со плаќањето карта, покажуваш дека клубот ти значи нешто.

Читај што сум кажал. Значи делиме исто мислење :)

Сите треба да плаќаат карта ако се дојдени да го гледаат Вардар некој повеќе некој помалку зависи на која трибина си.
Не сум давал пари за раат да гледам туку од респект кон клубот не ми било тешко да одвојам 100 ден. или у последно време 50 ден.
И второ пред некоја година со Пелистер картата беше и по 150 ден.:smir:

Не викам дека не треба да се плаќаат карти:) Со мојот пост не сакав да те нападнам или нешто слично како што изгледаше туку малку бев изреволтиран од твојот пост и од постот на Земзела. Излегува дека ние што идеме на запад, не го сакаме клубот:nenene: Љубовта кон клубот не се покажува со тоа што ќе платиш карта за да го гледаш:nenene:
Љубовта кон клубопт се покажува со тоа што ќе го бодриш, што ќе живееш за него:smir: Ете јас низ годиниве не сум плаќал карта (освен во сезоната кога беше бојкот за секој меч си купував карта и си го гледав релаксирано:)). И дали тоа значи дека вие што сте плаќале карта повеќе го сакате клубот??
Ние што сме на запад, најголем дел од нив живееме далеку од стадионот. Ете јас за да стигнам до градски или идам пеш саат време, или со такси за 80 денари. Трошок е и тоа. Трошок кој го давам за љубовта кон клубот. Ние својот клуб го бодриме 90 минути, а тоа има големо значење:smir: А сите пари што сме ги дале за спрејови, плакати, флаери за промоција на клубот? Не паднале тие работи од небо, некој дал пари за нив:wink:
Затоа ако некој навистина живее за ВАРДАР тоа сме ние КОМИТИТЕ. Сите други фанови си го сакате клубот подеднакво, но за нас тој е составен дел од нашето секојдневие:smir:

Морам да признаам дека помалце ме изнасмеаа муабетиве за картиве и за тоа кој колку го сакал Вардар (ама во позитивна смисла)!
Видете момци, можеш да плаќаш и 500 денари карта и да навиваш дури и за време на полувремето, меѓутоа има и многу други суштински нешта за докажување на љубовта кон клубот. Како и да е, она што го чувствуваме во срцата си останува за нас и тешко дека може да се материјализира!

Инаку и јас се сложувам дека треба да има карти за сите трибини по цена од 50 до 100 денари (во зависност од трибината)!

Saber...се е ок тоа што го кажуваш,само брат јас не викам дека што плаќам сум поголем навиваш од тебе или ти што викаш од Запад си поголем навивач :toe: кој како сака,јас сакам да си седам на раат и да си викам од Југ или Север со некој старец до мене и да си пцујам на раат,а не некој помал од мене да ми кажува како да пеам,како да рипам и на крај тој пари да лапа од клубот,а ја или ти да немаме за такси до дома,зборот ми е,во ред магазин и шалови и маици и се...јас сум изгорен за тоа,но моменталната положба мислам дека не го дозволува тоа...колку утакмици изигра Вардар сезонава,колку добивме :toe: само се резилиме од меч во меч,вакво нешто да излезеше сезоната кога направивме бум во ЛГШ и десет примероци ќе купев но...:jaj: :smir:

Saber...се е ок тоа што го кажуваш,само брат јас не викам дека што плаќам сум поголем навиваш од тебе или ти што викаш од Запад си поголем навивач :toe: кој како сака,јас сакам да си седам на раат и да си викам од Југ или Север со некој старец до мене и да си пцујам на раат,а не некој помал од мене да ми кажува како да пеам,како да рипам и на крај тој пари да лапа од клубот,а ја или ти да немаме за такси до дома,зборот ми е,во ред магазин и шалови и маици и се...јас сум изгорен за тоа,но моменталната положба мислам дека не го дозволува тоа...колку утакмици изигра Вардар сезонава,колку добивме :toe: само се резилиме од меч во меч,вакво нешто да излезеше сезоната кога направивме бум во ЛГШ и десет примероци ќе купев но...:jaj: :smir:
Се разбравме де :) Само да објаснам уште еднаш. Плановите за фанзинот беа правени пред почетокот на сезоната и ние неможевме да знаеме дека ќе стигне тимот до вакво дереџе:nesvest: И кога веќе има материјали, кога се работело на случајот, зашто се тоа да пропадне во вода:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom