Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Камчев повеќе од една деценија има побарувања од клубот за спортска опрема, кои на почетокот изнесувале нешто над 100 000 денешни евра, а денес со камати се нараснати на приближно половина милион. Меѓутоа неколку пати има ветено дека ќе се одкаже од истите за да му овозможи непречен влез и чиста сметка на новиот можен финансиер. Ветувања коишто не само што не ни размислува да ги исполни, туку напротив со своето однесување го прави спротивното!
Имал потпишано документ, заверен и на нотар, дека се откажува од побарувањата кон Вардар, ама само во наредните 4 години.

Имал потпишано документ, заверен и на нотар, дека се откажува од побарувањата кон Вардар, ама само во наредните 4 години.
Сме праеле ја и ти муабет за вардар , и еве ти доказ дека у догледно време нема ништо таму да се среди . Џабе се собранија , се е џабе

ДЕВЕТ "ВАРДАРЦИ" НЕДЕЛАВА ДОБИВААТ РАСКИН НА ДОГОВОРИТЕ НА ШТЕТА НА КЛУБ
Само спонзор ги задржува играчите!
Финансиските проблеми со кои "вардарците" се соочуваа низ текот на првиот дел од шампионатот оваа недела се очекува да кулминираат со заминувањето на поголемиот дел од фудбалерите од актуелниот играчки кадар. Девет вардарови фудбалери сосема оправдано поради неплатени придонеси веќе имаат активирано постапки за добивање раскин на штета на клуб чии барања се очекува оваа недела да бидат прифатени од Комисијата за молби и жалби при ФФМ.
Нескриен факт е дека единствено доаѓање на стабилен финансиер може единствено да влијае во одлуката за останување на играчите на "Филип Втори" и за следната сезона.
"Играчите се професионалци и сосема е извесно дека единствено финансиската сигурност е нивен предуслов за останување во клубот. Знам дека сите тие го сакаат Вардар, но нормално не може да останат под едни вакви услови. Верувам, без разлика на поднесените барања за раскин на договорите, дека доколку дојде нов сигурен генерален финансиер лесно ќе се дојде до заеднички јазик со играчите кои навистина му се потребни на Вардар за останување во клубот", вели шефот на стручниот штаб, Ѓорѓи Тодоровски-Џони.
Од Вардар засега сигурно заминува Србинот Драган Љубисављевиќ, кој веќе се врати во Белград, а на кого клубот нема да му прави никакви проблеми околу заминувањето.

Се чека одговорот од Швајцарците
Без разлика на бојкотот активиран на крајот од есента, без разлика на односите со ФФМ, од страна на колективните членови на Собранието на ФК Вардар истакнуваат дека деновиве продолжуваат активно преговорите со швајцарската консалтинг компанија "Феникс свис", која нуди руски бизнисмен за нов финансиер на клубот. До крајот на годинава, како што велат од Иницијативниот одбор за спас, се очекува одговорот од Швајцарците околу начинот за евентуално преземање на Вардар. "Завршени се поголемиот дел од преговорите, па сега се чека финалниот одговор од страна на 'Феникс свис' по што, согласно најавите, би се минало на прецизирање на деталите за нивни посреднички влез во нашиот најтрофеен клуб. Имаат понуда за преземање на клубот во период од пет години со вложувања на годишно ниво од 700.000 евра", велат од Иницијативниот одбор за спас.
Според најавите, желбата е до стартот на подготовките за пролетниот дел од сезоната да се дојде до финален договор за помирно да се очекува продолжението од шампионатот.
"Жалосно е Вардар да испушти одлични млади фудбалери кои во моментов ги има. Затоа е неопходно што поитно да се затвори прашањето со новиот финансиер", истакнува тренерот Ѓорѓи Тодоровски, кој веќе на тренинзите на првиот тим на крајот од полусезоната, со оглед на отворената веројатност за заминувањето на поискусните фудбалери, приклучи осум играчи од младинскиот тим.

Работнички, Металург, Ренова..., чекаат!
Со огромно внимание целокупната ситуација околу вардаровите фудбалери ја следат и најдобрите три клуба во шампионатот Ренова, Работнички и Металург. Сериозен е од нивна страна интересот за Бошко Ступиќ, Оливер Пеев, Музафер Ејупи, Марко Костенцовски, Филип Петров, Менсур Идризи... Меѓу желбите се и искусните Никола Карчев, Марјан Белчев и Александар Крстески. Веќе следеа најавите и за преселба на еден најголемите наши таленти Дино Најдоски во белградска Црвена Звезда. Стефан Ристовски, пак, веќе неколку месеци е на "тапет" на добар дел западноевропски клубови, меѓу кои "најзагреана" е шпанска Валенсија.

Збогум за уште една наша генреација со таленитирани фудбалери:kesa:

Не претерувај сега :) Одма дсемантирам дека не си во право за водачите дека земале толку пари. Единствено што ние го баравме од трифун ба организираните гостувања т.е. платени автобуси за гостувањата:wink:
Сине не зборам за тебе или некој локален,зборам за Жути,Мачка и останатите,а и реално колку и да земаат сигурно тебе не ти кажуваат :toe:ова ми се доверливи информации...може не до токлу ама земаат убава пара :tapp: само за што?

Не претерувај сега :) Одма дсемантирам дека не си во право за водачите дека земале толку пари. Единствено што ние го баравме од трифун ба организираните гостувања т.е. платени автобуси за гостувањата:wink:
drugar, brat mi e u tie pobitnite faci tamu i ke ti kazam on sto mi zborel za koga bese trifun u vardar.sekoj mesec po 120 000 den na smetka na komiti,a avtobusi i karti za gostuvanja baska plakjale tamu tie direktorite od klub!
ako na toa zemes kolku kazni platil vardar za bakljadi na ime na komiti racunot e uste pogolem.deckite od komiti ispustija dobar finansier mada ko covek ne go znam toj trifun sto covek e,a i pod cudni okolnosti se povlece odednas. nikoj saglam ne dozna zasto se povlece,ama deka bilo finansiski najdobro bilo ,samite igraci i site drugi toa go kazuvaa.ama jebi ga nasive se nenasitni,kolku poveke im davas tolku + baraat.komiti ne se site losi decki daleku od toa,znam dosta drugari na brat mi od komiti,ama vodstvoto kako vie sto vikate vogjite im se slaba strana.pa nekolku pati go imam na tv gleano onoj deckono od karpos kako dava izjavi so naocari za sonce ko IBIZA BEACH CLUB! pa toj smesen e sam za sebe a ne da pretstavuva navijacka grupa! a onoj sto zborese za protestite navijacki toj Milan mislam taka se vikase ,mi licese so kacketot i toa cvikerite ko DARA BUBA MARA.po toa ke ti stane jasno deka ne e grupata sredena ko sto treba.znam onie deckite od front ,novo lisice se ok ekipa,tvrdokorni se ok decki znam dosta od niv,ali vodstvoto e katastrofa.pa tie lojal fans bog da cuva i tie u nekoj los film se vlezeni,si mislat kojznae kakva grupa se.makedonska rabota toa ti e.to je to...sto bi rekol srecko katanec!
aj zdravo:salut:

Сине не зборам за тебе или некој локален,зборам за Жути,Мачка и останатите,а и реално колку и да земаат сигурно тебе не ти кажуваат :toe:ова ми се доверливи информации...може не до токлу ама земаат убава пара :tapp: само за што?

drugar, brat mi e u tie pobitnite faci tamu i ke ti kazam on sto mi zborel za koga bese trifun u vardar.sekoj mesec po 120 000 den na smetka na komiti,a avtobusi i karti za gostuvanja baska plakjale tamu tie direktorite od klub!
ako na toa zemes kolku kazni platil vardar za bakljadi na ime na komiti racunot e uste pogolem.deckite od komiti ispustija dobar finansier mada ko covek ne go znam toj trifun sto covek e,a i pod cudni okolnosti se povlece odednas. nikoj saglam ne dozna zasto se povlece,ama deka bilo finansiski najdobro bilo ,samite igraci i site drugi toa go kazuvaa.ama jebi ga nasive se nenasitni,kolku poveke im davas tolku + baraat.komiti ne se site losi decki daleku od toa,znam dosta drugari na brat mi od komiti,ama vodstvoto kako vie sto vikate vogjite im se slaba strana.pa nekolku pati go imam na tv gleano onoj deckono od karpos kako dava izjavi so naocari za sonce ko IBIZA BEACH CLUB! pa toj smesen e sam za sebe a ne da pretstavuva navijacka grupa! a onoj sto zborese za protestite navijacki toj Milan mislam taka se vikase ,mi licese so kacketot i toa cvikerite ko DARA BUBA MARA.po toa ke ti stane jasno deka ne e grupata sredena ko sto treba.znam onie deckite od front ,novo lisice se ok ekipa,tvrdokorni se ok decki znam dosta od niv,ali vodstvoto e katastrofa.pa tie lojal fans bog da cuva i tie u nekoj los film se vlezeni,si mislat kojznae kakva grupa se.makedonska rabota toa ti e.to je to...sto bi rekol srecko katanec!
aj zdravo:salut:
Ќе повторам пак, дечките што сега идеме на трибина без разлика на возраста немаме три чисти што се случува со оние кои одат и преоговараат, па дури и оние кои ни се поглавни во моментов чекаат информации како сите останати. Единствена врска со одборот ни е Миле. Затоа ти втор што те цитирам немаш право да збориш за Слатко (типот од Карпош што викаш :)) и за Миле, затоа што и двајцата се чисти:wink::wink:
Е за другите кои беа до пред некое време воџи, дел од нив се откажаа од комити главно поради несогласувањата со другите :) (нема да именувам ниту да кажувам што како тоа си е наша работа:smir:), а другиот дел сега се во тој фамозен одбор за спас. Е сега дали некој од нив краде или не тоа незнам:toe:
Можам само да кажам дека тие што сме редовни последниве години (и воџи и ние останатите) и сегашните екипи живееме за вардар и сме чисти 100%:smir:
Што беше работата со Трифун... Типот имаше финснасиски проблеми и повеќе неможеше да го спонзорира Вардар. Му се погодија нашит инциденти за да спаси гз од клубот. И по телевизии се вртеше дека сме биле набуцкани од некооии трети па дури се споменуваа и партии:tapp::tapp:
А инцидентите за кои се жалеше трифун се чиста нормалност. Ако се смета фрлање на бакљи во терен за инцидент јебем ти државата:tapp:
Потоа скршени столчиња во Ѓорче. А како нема да се искршат кога не набуцкааа во едно квадратче, да не требаше да лебдиме во воздух:tapp: Големиот инцидент со ренова, нормално на национална основа ниту не поттикнал некој ниту ништо. Тоа е реално во навивачкиот свет. Во таа класа ќе го споменам и тој во куманово со Милано, па и помалиот со Ренова во Охрид. Наплив на омраза и се случи тоа што се случи. И најголемата фама се крена околу нападот на фудбалерите на враќање од кичево. А што требаше да се направи за конечно да заиграат фудбал. Играа ко пички а земаа плата ко волови:kesa: Го осудувам тој напад, но тука немаше ништо лично кон трифун, како што го илустрираше тој пред медиумите. Па после се направи договор да не спонзорира до крај и после чао пријатно без некоја поголема фама. Ние Брацо го сменивме затоа што очекувавме подобар и во Трифун го гледавме соодветниот човек али ете судбината ни го сврти грбот:wink:
И неможам да се начудам сите што викаат дека во време на Брацо ни било многу добро. Знаат ли дека по играњето во ЛШ ние не сме завршиле ниту еднаш над трето место. Дека по играњето во ЛШ завршивме четврти на табела. Дека единствена титула од тогаш ни е освоениот куп. Епа ако тоа се смета за успех:tapp:
А факт е дека низ годините имавме одлични тимови а притоа изгубивме голем број на таленти. Парите од продажбата на некои таленти не завршија во касата на вардар, од проста причина што сметката на Вардар е блокирана, па си завршуваа во џебчињата на разни менаџери, Брацовци, Гризловци и слично:nesvest:
Ситуацијата одамна е просто жалосна, но тоа го свативме дури сега:wink:

Ситуацијата одамна е просто жалосна, но тоа го свативме дури сега:wink:

Некој некогаш мораше да свати!:kesa:

Туку работата е шо веке сите гомна излегуваат на површина.

Стварно е веке жалосно шо и тие клубови шо се држеа на ваков или онаков начин веке не го можат истото, веке немаат ни судии да платат.
Грозна е глетката во клубовите како Вардар, Победа, Пелистер или пак од втората лига Брегалница, Беласица тука е и Шкендија и некои други клубови, кои веке се на степен од некој Маалски клуб од 80-ите, кои дишат на шкрги.

Нема нема, стварно не глеам излез од оваа криза на Мак Фудбалот, дури мислам дека наредната година ке нема ни кој да игра!taga

Во текот на наредниот месец ке излезе фанзин на групата Комити Запад.Во него ке има извештаи од натпреварите во оваа полусезона како и интервјуа со нашите браќа Војводи и UGE.Цената на фанзинот е 150 денари,а за оние кои имаат сезонски билет цената ке биде 100 денари.Сите заинтересирани нека ми пратат приватна порака за дополнителни информации

Една љубов Еден живот Ф.К ВАРДАР

Во текот на наредниот месец ке излезе фанзин на групата Комити Запад.Во него ке има извештаи од натпреварите во оваа полусезона како и интервјуа со нашите браќа Војводи и UGE.Цената на фанзинот е 150 денари,а за оние кои имаат сезонски билет цената ке биде 100 денари.Сите заинтересирани нека ми пратат приватна порака за дополнителни информации

Време беше за вакво нешто :):)
Се надевам че трган тработите и кај нас а и со Вардар. најискрено не верувам дека ќе пропаднеме, али сепак во моментов сме во незавидна ситуација:nenene:

Одлично,село гори баба се чешла :tapp: Вардар нема пари за детергент,они ќе вадат фанзин,секоја често само незнам кои извештаи и за кои натпревари :toe: а на пролет ќе се игра или да се собереме можеме и ние кајганџии па кој е слободен во недела ќе може да истрча...

Одлично,село гори баба се чешла :tapp: Вардар нема пари за детергент,они ќе вадат фанзин,секоја често само незнам кои извештаи и за кои натпревари :toe: а на пролет ќе се игра или да се собереме можеме и ние кајганџии па кој е слободен во недела ќе може да истрча...

Цела полусезона се спрема ова,се пишуваа извештаи,интревјуа и слично и сега да не излезе?Неможе ништо да се изгуби со ова.Како што знаеш/те си има одредени членови кој се обидуваат да најдат спонзори,некој други смислуваат/прават кореографии пароли,некој песни,некој нешто друго,па така си има посебна екипа за правење извештаи.Цената не е иста за сите,за тие што имаат сезонски билет е 100 денари,а за тие што немаат е 150.колку толку ке остане некој денар и нормално тој ке иде во Вардар(како што кажа и ти за детергенти и слични работи)

Odlicna idea spored mene, dobar nacin da se priberat finansiski sretstva za odrzuvanje na klubot kolku tolku( se nadevam nema nekoj u geb da si gi staj), ja pozdravuvam ideata i sekako ke si nabavam fanzin

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom