Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Некој да каже импресии од BlackBerry Bold 9000 што го има во Т-Mobile за 1 ден. Колку е добар телефонот, колку му трае батерија, како работат Wi-Fi и GPS и други работи. Можеби ќе го земам утре па би сакал да знам дали вреди да го земам или не...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Некој да каже импресии од BlackBerry Bold 9000 што го има во Т-Mobile за 1 ден. Колку е добар телефонот, колку му трае батерија, како работат Wi-Fi и GPS и други работи. Можеби ќе го земам утре па би сакал да знам дали вреди да го земам или не...
Очигледно не си видел убаво има * што значи дека за болдот треба + секој месец да додаваш + 990 денари за блекбери услугата ...

за BOLD 9000 цената е 6000

500 денари претплата за разговори и пораки * 24 месеци = 12 000
900 денари претплата за PUSH mail + САМО 1 гига интернет * 24 месеци = 23 740 денари.
и на крај додај 18% ддв.

Па доаѓа сума од 48 196,8 денари.

Па сега види дали за таа сума се исплаќа

http://www.t-mobile.com.mk/public/?id=E47D80692A6F4F88894BDBBEF655B61D&tabid=2

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Очигледно не си видел убаво има * што значи дека за болдот треба + секој месец да додаваш + 990 денари за блекбери услугата ...

за BOLD 9000 цената е 6000

500 денари претплата за разговори и пораки * 24 месеци = 12 000
900 денари претплата за PUSH mail + САМО 1 гига интернет * 24 месеци = 23 740 денари.
и на крај додај 18% ддв.

Па доаѓа сума од 48 196,8 денари.

Па сега види дали за таа сума се исплаќа

http://www.t-mobile.com.mk/public/?id=E47D80692A6F4F88894BDBBEF655B61D&tabid=2
Ги знам сите услови бев денес во Т-Mobile и ми објаснија се што и како треба. Ми одговара мене пошо моментално можеби немам толку пари за да го земам телефонот на при-пејд, друго е кога секој месец плаќаш по 1500 денари, друго е кога наеднаш треба да изброиш 23000 денари, така да мене ми одговара. Плус тоа 1ГБ интернет не е малку, знам дека е скапо 990 денари за 1ГБ интернет ама не е малку, нема јас да слегнувам филмови на телефонот од интернет. Прашањето ми беше за телефонот, да ми каже некој колку е добар и колку не е.:toe:

sivco

Ac.Milan FoReVeR !!!
Член од
19 декември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
3
sakam da kupam Nokia E-75 sakam da prasam da ne ima nekoj i da ne ja prodava i po koja cena .pozdrav

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Сакам да прашам дали може да се смени IMEI број на моб...пошто ми го украдоа па да знам дали да се надевам дека ке биде најден или да си земам нешто ново...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Сакам да прашам дали може да се смени IMEI број на моб...пошто ми го украдоа па да знам дали да се надевам дека ке биде најден или да си земам нешто ново...
Што тел ? На некои може на некои не

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Дали може да се тргне пасс на микро сд мемориска картица. Податоците не ми се потребни, може и да ги снема. Ја ставав картицата во адаптер и на лап топ, но не ја пронаоѓа. Ако може помош. поз

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Дали може да се тргне пасс на микро сд мемориска картица. Податоците не ми се потребни, може и да ги снема. Ја ставав картицата во адаптер и на лап топ, но не ја пронаоѓа. Ако може помош. поз
Во мобилара каде што имаат декодер на мемориски ... алфа мобил има некро т.е. прашај го него

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Е гледав телефони сакам од Англија да си земам па не знам цените некако ме бунат, тоа Pay as you go каков договор е ??? Или само со го купуваш телефонот како во припејд тука или ??? Да ми објасни некој повеќе.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
заборави... ако го најдат, ќе биде после неколку време... (месеци).

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Е гледав телефони сакам од Англија да си земам па не знам цените некако ме бунат, тоа Pay as you go каков договор е ??? Или само со го купуваш телефонот како во припејд тука или ??? Да ми објасни некој повеќе.
Pay as you go = припејд

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Имам мал проблем:

Имаме Е71
Се случува телефонов да е на Home Screen да нема ниедна апликација уклучена во позадина, ама да зеза т.е. не сака да го отвори менито - па мора да се ресетира и сл. Што е проблемов?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам мал проблем:

Имаме Е71
Се случува телефонов да е на Home Screen да нема ниедна апликација уклучена во позадина, ама да зеза т.е. не сака да го отвори менито - па мора да се ресетира и сл. Што е проблемов?

За форматирање на симбианец ... хард формат брише се што сте ставале во телефонската меморија (слики, песни ...) следете го ова

На исклучен телефон држете ги притиснати овие три копчиња: YES (за кревање на повик) + 3 (тројката) + * (ѕвезда) и така притиснати држете ги и вклучете го телефонот од копчето за вклучување ... ако не ви помогне повторете ја пак постапката

обично кај поновиве нокии после формат бара да се кликне регион саат ...

Ако не помине вака пробај со апдејт

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Vaka pred nekoe vreme sum stavil pass na Mem Card denes se zaebav i ja izvadiv.. Vo momentov ne mi teknuva passot... Dali nekako mozam da gi povratam podatocite vo mem card ili otidena e veke.?

Kajgana Shop

На врв Bottom