Албумот на Слаткаристика... има неколку супер траки...ама има и траки како што е онаа со Фен шо после прво слушање делит прими... или трако со лирики ...како што е онаа... се продавам на парче се продавам на куп..... и тн и тн кај си се продава... што само си ја изјаснува комерцијалата...епа мене лично таквите текстови не ми се свиѓаат но сепак некаде поише од пола од песните се супер .... :helou::helou:
Идентично мислење имам. Некои песни се стварно добри, ама во барем половина од нив се чувствува тенденцијата за антена хит.
Плус, имам чувство низ нив дека има потреба да се збогати и мисли дека со ваква музика ќе го направи тоа. Можеби и во право е, всушност сигурен сум дека е во право, бидејќи самата контроверзност и испровоцираноста која ќе ја направи заради екс андерграунд минатото и новата комерцијализација ќе му донесе популарност а таа малку по малку ќе се претвори во кешарица.
Само, мислам дека да се обидеш да ги задоволиш сите, не е возможно. Ми се чини дека пробувал да напраи песни кои ќе кокетираат со “свет“ публиката и за мене се бљувотини, и песни кои ќе им се допаднат на оние кои до вчера му биле публика. Да, ја ќе си ги вртам некои од овие кои ми фатија уво, ама сине ова “Добро е да си рапер“ што изгледа нешто као потпис на целиот албум едноставно пара уши. Ме навредува дека пробуваш да ми го наметнеш да го слушам заедно со другите работи кои се добри. Од друга страна ќе ги имаш оние “фраери со кељави глави“ кои шо ќе ја рокаат до крај у кола со отворени прозори и ќе ја имаат на рингтон на телефон “Спушти се доле“ ама баш Мистер Комплекс нема да го зарезуваат као нешто што ги занима.
Исто така, во една од песните имаше вреѓање на цела стара македонска школа. Шо е поентата, Еминем фора, као ќе пљукам по све, ќе ме мрзат и така ќе напраам кариера. Океј, твој избор брат, ама јебига не иде сеа, така требало да се почне од старт, претходно дури и оние со кои не се мириса ги фалеше и поштуеше, имаше топ мото у животот и у работата и сеа наедаш ќе се мрзиме? Јок бато, не ми иде... :nesum:
Али ипак, чим ние тука тресеме и се занимааме со албумов, значи дека вреди, чим луѓе го купиле и го слушаат, значи дека не е лош, али ја ипак као чоек кој шо го заболе за кариерата на било кој друг а не ми е близок пријател или фамилија, можам да кажам дека оваа слика на Слаткар не ми се свиѓа, и би сакал да го видам да се врати со стихови као оние претходно. Пошо мене и онака ме занима добра лирика, а хип хоп сакам, па да можам пак да цитирам делови од Слаткар по форуми. А има некои кои набргу ќе бидат цитирани.
:helou: