Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Јас што сум направил ?
Ха.
Па вака.
Собери ти, и уште десетина ко тебе на темава.....што сте направиле ; помножи со 50, и ќе дојдеш до приближната бројка, што Jас имам направено.

Или треба да отворам една страна, па ко Никола твој, да се курчам и собирам симпатии на сметка на туѓа несреќа и слава.
Ako ova ne e kurcenje.....

A so e poentava na temava ako ne simpatija ama na ovie drugite so ke ne spasat od Grujo?Kako mozevte od cel koncert da se koncentrirate na "moj" Grujo?Neli mozevte da otvorite tema za nevestite u prv red koja e pozgodna,ili koj ispea barem priblizno ko tose,ili nesto koj kolku doniral blah blah.....Opsednati ste.Go dupnavte potforumov so temive kako Grujo ova kako ona.So treba da se obesi covekot oti vasive ne se u fotelja?

I da ostajte go Tose na mira da si pociva.Izbrisete ja temava.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Alo, oladete site do eden, da ne ve ladam jas na podolgo.

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Видете, концертот беше во ред затоа што Тоше Проески е Тоше Проески, веќе музичка легенда која е една и единствена на балканските простори и која ќе остане вечно како легенда во нашиот народ. Меѓутоа зашто на негова сметка да дозволиме некој си премиер да си ги крева сопствените акции поради ништо друго, туку личен интерес и интерес на партијата. Какво ли излагање беше тоа и кој е тој покровител што самиот на себе си доделува статуетка за хуманост и кој е тој покровител што не кажува до последен момент каде одат парите од концертот?? Дали не смета за слепи или малумни, незнам, ама знам дека реакцијата од присутните беше таква што му даде до знаење дека на неговите популистички цели полека им доаѓа крај, и народот се помалку верува во нив. Во секој случај сите знаеме дека за Тоше не е потребен покровител, тој самиот остави место да продолжиме да го следиме, доволна беше самата негова фондација и ништо повеќе, а владата направи уште еден неуспешен обид за популизам. Толку имам!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ako ova ne e kurcenje.....

A so e poentava na temava ako ne simpatija ama na ovie drugite so ke ne spasat od Grujo?Kako mozevte od cel koncert da se koncentrirate na "moj" Grujo?Neli mozevte da otvorite tema za nevestite u prv red koja e pozgodna,ili koj ispea barem priblizno ko tose,ili nesto koj kolku doniral blah blah.....Opsednati ste.Go dupnavte potforumov so temive kako Grujo ova kako ona.So treba da se obesi covekot oti vasive ne se u fotelja?

I da ostajte go Tose na mira da si pociva.Izbrisete ja temava.
Абе што па ти објаснувам тебе, кога уста пена ти фати за да објасниш дека во ред е да се политизира се и сешто, ама само ако е од гwујо.

Два дена се трудам да ти објаснам дека постојат работи кои МОРА да останат неизвалкани, неполитизирани и натпартиски, а ти коа си запнал СДСМ дрн дрн.....бате беља .бате.
Гледај си таму партијата и уживај.

Само незнам дали вака ќе реагираше ако некој друг политичар се истопореше наместо гwујо таму.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Абе што па ти објаснувам тебе, кога уста пена ти фати за да објасниш дека во ред е да се политизира се и сешто, ама само ако е од гwујо.

Два дена се трудам да ти објаснам дека постојат работи кои МОРА да останат неизвалкани, неполитизирани и натпартиски, а ти коа си запнал СДСМ дрн дрн.....бате беља .бате.
Гледај си таму партијата и уживај.

Само незнам дали вака ќе реагираше ако некој друг политичар се истопореше наместо гwујо таму.
Џабе пријател, џабе......

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
nisto, nikade ne e za dzabe,..... ni ova velicanjevo na gwujo... :)
Не можам да објаснувам што е поентата на текстот, на луѓе што некоја самобендисана будала им го испрала мозокот со реклами од нивни пари....само за 3 години...:toe::helou:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Grujo d aimase popametni sovetnici da si go dodeleshe sam toa peharot sto li...i posle pred site da kaze jas ova ne go zasluzuvam eden e Toshe nego mu go posvetuvam ova priznanie... pa da vidish posle politicki poeni

Ama okolu nego se seljachana od niva sobrani :tapp::tapp:

Umesto se javi kaj mene na p.p da mu dam sovet dva :wink:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Тоа што се организираше овој концерт, вклучувајќи ги и преполниот стадион и присуството на голем број интернационални ѕвезди е нешто заради кои што сите треба да бидеме горди... И симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, и симпатизерите на СДСМ и сите други... Тоа што Владата, т.е. Министерството за култура беше покровител на оваа манифестација беше убава работа... За тоа што помогнале финансиски, заслужуваат пофалби... Тоа што Никола Груевски дојде на овој концерт е многу симпатично... Ама тука требаше да заврши неговото... Излегувањето на Груевски на бина, држењето говор и добивањето на статуетка се темните дамки од овој голем настан...
Се пропушти голема шанса, Македонија во нешто да се обедини... И сите Македонци (ЗАЕДНО) да бидат горди на нешто што се случува во државата!

Пред некој ден на еден друг форум водевме дебата за тоа што Груевски и никој од владата не присуствуваше на големиот настан, 14-тиот Светски славистички конгрес во Охрид... И одговорот на еден симпатизер на ВМРО-ДПМНЕ беше дека тој конгрес во Охрид не бил политичка манифестација и дека треба да заборавиме на навиките од поранешниот диктаторски режим кога на ваквите собири присуствувал или диктаторот лично или некој негов пратеник... За чудо, истиот став не го задржи и во овој случај со концертот на Тоше!

Ќе завршам со дел од коментарот на Александар Дамовски, Главен уредник на 'Нова Македонија', кој што инаку пред изборите отворено застана на страната на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ!
Ни две ни три, премиерот вчера си излезе на бината на меморијалниот концерт за нашиот најпопуларен пејач, си извади ливче од џеб и ја задуши публиката со својот протоколарен пригоден говор. Фалеше уште да запее некоја песна, за уште некој процент плус. Премиерот таа вечер беше единствениот што ниту се знаел ниту се дружел со Тоше, за разлика од сите други што вечерта зборуваа на таа бина. Беше единствениот политичар таа вечер на таа бина, за разлика од сите други, кои беа музичари. Беше единствениот што читаше напишан говор, за разлика од сите други, кои зборуваа од срце. Никола Груевски беше единствениот што не припаѓаше таму и кој излезе на бината и го зеде микрофонот за да добие уште некое рејтиншко процентче во својот поход по процентчиња, за разлика од сите други, кои искрено тагуваа по Тоше.

Можеби таквиот акт навистина носи поени и качува рејтинг (макар што јас не би ја потценувал интелигенцијата на народот), но сега останува некој да го премери оној моралниот рејтинг, оној човечкиот углед, онаа граница кој до каде е спремен да оди во растот и развојот на својата политичка култура.
Добри се и коментарите после текстот!

Линк

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мило ми е што некои полека почнуваат да сфаќаат што е целта на текстот....поздрав до нив.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
По смртта Тоше се пресели во легендите.
Стана доста осетлива тема неговото спомнување или поврзување со некои, посебно политички, личности.
Овој настан неодоливо ме потсеќа на оној, кога се дигна толку многу прашина околу онаа несреќна колумна на д-р Бучковски, кога го спомна Тоше во неа и го поврза со актуелните политички настани тогаш.

Јасно, и нормално е, дека на секој настан организаторот јавно се заблагодарува или доделува некој знак на благодарност, на донаторите, покровителите, т.е. на сите оние кои дале некоја пара или на кој било начин помогнале при организацијата на настанот.
Ќе беше сосема во ред ако само ја земеше Груевски статуетката, или евентуално тоа го направеше министерот за култура, но без говори.
Или, уште поубаво, водителите само да се заблагодарат.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
По смртта Тоше се пресели во легендите.
Стана доста осетлива тема неговото спомнување или поврзување со некои, посебно политички, личности.
Овој настан неодоливо ме потсеќа на оној, кога се дигна толку многу прашина околу онаа несреќна колумна на д-р Бучковски, кога го спомна Тоше во неа и го поврза со актуелните политички настани тогаш.

Јасно, и нормално е, дека на секој настан организаторот јавно се заблагодарува или доделува некој знак на благодарност, на донаторите, покровителите, т.е. на сите оние кои дале некоја пара или на кој било начин помогнале при организацијата на настанот.
Ќе беше сосема во ред ако само ја земеше Груевски статуетката, или евентуално тоа го направеше министерот за култура, но без говори.
Или, уште поубаво, водителите само да се заблагодарат.

така брат како што и се заблагодарија на менаџерката на Тоше.уф тоа не се ни случи која мати неа а? покварен сме народ нема што.затоа не е... како што сакаат.единствено само тој човекот во инвалидска количка ја спомна али одма се смена темата.:toe:

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Тоа што се организираше овој концерт, вклучувајќи ги и преполниот стадион и присуството на голем број интернационални ѕвезди е нешто заради кои што сите треба да бидеме горди... И симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, и симпатизерите на СДСМ и сите други... Тоа што Владата, т.е. Министерството за култура беше покровител на оваа манифестација беше убава работа... За тоа што помогнале финансиски, заслужуваат пофалби... Тоа што Никола Груевски дојде на овој концерт е многу симпатично... Ама тука требаше да заврши неговото... Излегувањето на Груевски на бина, држењето говор и добивањето на статуетка се темните дамки од овој голем настан...
Се пропушти голема шанса, Македонија во нешто да се обедини... И сите Македонци (ЗАЕДНО) да бидат горди на нешто што се случува во државата!

Пред некој ден на еден друг форум водевме дебата за тоа што Груевски и никој од владата не присуствуваше на големиот настан, 14-тиот Светски славистички конгрес во Охрид... И одговорот на еден симпатизер на ВМРО-ДПМНЕ беше дека тој конгрес во Охрид не бил политичка манифестација и дека треба да заборавиме на навиките од поранешниот диктаторски режим кога на ваквите собири присуствувал или диктаторот лично или некој негов пратеник... За чудо, истиот став не го задржи и во овој случај со концертот на Тоше!

Ќе завршам со дел од коментарот на Александар Дамовски, Главен уредник на 'Нова Македонија', кој што инаку пред изборите отворено застана на страната на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ!Добри се и коментарите после текстот!

Линк
Импозантно нели? Посебно коментариве од тие полтроништа со испрани мозоци кои што зауздени како коњи гледаат само во едно поле и никаде подалеку. Заев заев заев....сдсм, сдсм, сдсм....тоа им е втулено во нивната ограничена глава и крај, тоа ги учат од мали и сега кога се на власт се уште посилни во нивните критики кон СДСМ иако врска немаат дека ова што се случува е популизам и дека нивниот памет е испран, туку слепо веруваат дека се случуваат убави работи во државава, со тоа шо се отворило ново игралиште за мал фудбал у свирипичино и сала за баскет у прдејци и по некоја скокалница за скијачи или скејтери кои што нигде ги нема....и се тоа со буџетски пари! Навистина импозантно!

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Deca,ajde dosta!Mnogu zboruvame zaboravajki deka koncertot bese vo cest na Tose,najgolemiot Makedonec vo ponovata istorija.Imeto mu go valkame spomnuvajki gi partiite i licnostite koi dobile priznanija.Populizmot i dr.slicni gluposti ne gi mesajte vo ovoj nastan.Sramota e.Tose za sekogas ke ni ostane vo srcata na site,pa podobro ke bese naslovot na temata da bide poinakov,no i sega zboruvajte za toa koj bese TOse,sto napravi za site nas,a batalete gi i Premierot i drugite,tie se minlivi,a samo Tose ostanuva vecen.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ајде вака, на темава што ја отворив имаше (досега) 164 мислења, кои позитивни, кои негативни, секој има право да се искаже како сака, што е и нормално. Но еве сега поставувам и анкета, да направиме еден summa-summarum пресметка за тоа колку поцентуално ќе се произнесе ценетиот аудиториум на форумов, во однос на поставентата тема...Благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom