Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Jas sega se vrativ od koncertot.Navistina govorot na Premierot nalikuvase kako da se fali samiot sebesi.Luge dobivaat Oskari,pa kazat zbor dva i gotovo.Zlatna statuetka trebase da dobie Ministerstvoto za kultura kako organizator,a ne Premierot licno.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Немаше ништо лошо во излегувањето на премиерот пред аудиториумот кој дошол за Тоше...Не ми беше јасна наградата што беше ЛИЧНА....Секој премиер од секоја влада дали е СДСМ или ВМРО или која и да е би го напраиле истото за човек како Тоше....Само едно како трн ме бодеше а тоа беше говорот на Нашиот златен речит премиер....Па на што личеше тоа мајкуму пред цел балкан да читаш...на ништо мизериа....Ако се секавате на бубамара годинава каков говор кажа Игор Џамбазов а не прочита ни една реченица или тоа го напраи не приметно...
јас колку што бев информиран требаше Џамбазов сам да го води концертот како водител,а изгледа и ќе се чуе деновиве.

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
јас колку што бев информиран требаше Џамбазов сам да го води концертот како водител,а изгледа и ќе се чуе деновиве.
Jас мислев пак Тони и Игор заедно у дует.Тоа е најдобра комбинација

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Заслужуваше Тоше таков погреб.Шо требаше да биде погребан ко да беше само уште еден граѓанин?Кога сите знаеме каков човек беше?Не е ни битно која влада го организирала, кога на погребот присуствуваа луѓе од сите партии. Зарем све мора да биде исполитизирано.Како приметувате такви ствари во такви моменти?Што е битно кој организирал погреб? Зарем некој во таа болка се запрашуваше за политички потези?

А што се однесува до Грујо. Не гледам ништо лошо во тоа што Владата го поддржала концертот,дури и во одредена мера добро е,да се знае дека државата нешто прави,и тоа со статуетката мање - више не ни ја приметувам,зашто не ми е битно,битна ми беше енергијата,фактот дека е обожаван и фактот дека сфатив дека ништо не е исто...Моја замерка е што читаше.Многу неискрено делува кога читаш,требаше од срце да си каже што мисли и да гледа во публиката,но не и да чита.

Заебете ја политиката во вакви моменти,Тоше ги сакаше сите,не му беа битни политичките игри.
а јас заприметив дека и од пеачите читаа текст:) ах Тошка единствениот што знаеше се на памет не му требаа тетратки за да пее,усвари имаше се во својата глава.love you alway

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
а јас заприметив дека и од пеачите читаа текст:) ах Тошка единствениот што знаеше се на памет не му требаа тетратки за да пее,усвари имаше се во својата глава.love you alway
Е јас не заприметив дека читаа, пошто ништо не можев да видам, така што само слушав.:toe:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Најпаметно е целава тема да ја снема од форумов. Срамота е да се разговара за вакво нешто. Сите позитивни работи од концерот се занемаруваат заради еден шмег на крајот - доделување на некои стаутетки кои беа поделени без повикување на изведуваците па ај бац бац ова она. Како пакетчиња им ги дадоа и готово. И не видов дека имаше посебно сценарио за доделување. Сосема споредна работа беше тоа. А и да има за владата, тоа ќе остане во кабинетот и за наредните влади.

Темава не треба да постои !!!:uvo:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
:lud:
Според МЕНЕ,глупо е да те следат 30 милиони луге како и оддаваш почит на една важна личност,а ти да го читаш текстот и да следиш кој ред си :/ Стварно нема смисла...

бтв Кој спомна политика?
Добро бе мајку му,што се сеирчите дали читал премиерот или не читал,ебати мозокот. Абе тоа ти е македонецот,прост народ,све за ситници се фаќа,и за тоа ако треба ќе се инати до крај.
сте се фатиле за најглупа можна ствар,читал,не читал, зошто зборел многу..
Зборете за концертот и за Тошка, а не вакви дебилства

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Добро бе мајку му,што се сеирчите дали читал премиерот или не читал,ебати мозокот. Абе тоа ти е македонецот,прост народ,све за ситници се фаќа,и за тоа ако треба ќе се инати до крај.
Човек во прави си, само немој така прост народ :poss:
Тоа за ситниците може македончето е перфекционист. :pos2:
Мое мислење е дека пеачите требаше да ги знаат песните во целост, да не читаат. Не ми е јасно пеат во негова чест, не почестиле со тоа што дошле, и Тоше исто, а пеат читајќи :toe:. Не е толку важно, беше супериорно.

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63

збореме за популизам,дебилствата сами си доаѓаат...,а дека читал,читал.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ги згази СДС на избори , си зима статуетки , и точак доби на поклон , 400 000 наместо на на порки си дркаат на Грујо .Ке си прави што сака , ги згази Рада и 40 те глупаци на избори и сега к.. му е двор му е , газот чаршија.Цркнете СДС овци кој ве ебе ,вие го створивте популистот Грујо затоа што сте 100 пати понеспособни од него, сега никој не ви е крив .Он ви е мерка за вашата неспособност.Темава е за во канта , сигурно некој админ чита од старана и си вика ,да видам до каде ке одат глупациве :toe:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Луѓе СРАМОТА Е темава уште што постои ! Местото ни за во канта не и е !

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
изгледа вистината боли.па популистички е тоа шо го направи гујо и така е.па тоа на некој му се допаѓа или не..а комунистите,какви такви нивно си е,ич не се замарам со нив.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Ги згази СДС на избори , си зима статуетки , и точак доби на поклон , 400 000 наместо на на порки си дркаат на Грујо .Ке си прави што сака , ги згази Рада и 40 те глупаци на избори и сега к.. му е двор му е , газот чаршија.Цркнете СДС овци кој ве ебе ,вие го створивте популистот Грујо затоа што сте 100 пати понеспособни од него, сега никој не ви е крив .Он ви е мерка за вашата неспособност.Темава е за во канта , сигурно некој админ чита од старана и си вика ,да видам до каде ке одат глупациве :toe:
Па ако те читаат што пишуваш богами...:helou:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Вчера научив две работи....

Првата колку Е голем и присутен Тоше и колку тажни сеуште сме ние...

Втората работа што ја научив е...КАКВИ ЛЕШИНАРИ ИМА...ама баш..лешинари...да почнеме од Лила и Блажевски кој свршуваа на екраните како Сител..еј замислете Сител давал пренос, најтрагичното пренос даваше и Мтв и тоа доста поквалитетен заедно со другите балкански телевизии....а овие двајцата на секој втор збор стенкајки не потсетуваа како СИТЕЛ давал пренос...

Премиерот наш насушен...го поздравувам спонзорството кое е обврска на оваа земја кон Тоше, ја поздравувам и грутката во грлото што му застана среде говор...но не успеа, не се задржа и се награди.......ПРЕМИЕРЕ ГОЛЕМИНАТА НА ТОШЕ БЕШЕ ВО НЕГОВАТА СКРОМНОСТ!!!

Одличен концерт, Секој ден да сме единствени, сплотени и енергечни како вчера...

Kajgana Shop

На врв Bottom