Врв на популизмот и себичноста

Дали е позитивно што на концертот за Тоше, Премиерот се самонагради и држеше говор?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Значи џабе...НЕ Е ПРОБЛЕМОТ ВО НАГРАДИТЕ, ТУКУ ВО САМОРЕКЛАИРАЊЕТО И САМОДОДЕЛУВАЊЕ НАГРАДИ.Ако дал пари за концертот, нека си преќутел и готово, а не да се чепати на стадион, рекламирањето нека се одложело за утре, пред Вести, кога ќе следи цитање на некој Закон, 10минути...Влада на РМ- ОТЕКУВАМЕ.
Владата финансирала , а не морала на крај краева :toe:.Кој им забрани на СДС да финансираат во концертот , нека го одврзат кесето , можеше и некој магионичар да донесат да го извади Заев од шешир :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
aj da go zadovolam :)realniot /daaaaaaaa drugarce mnogu golem populizam najgolem nemoze da bide da izlezes pred tolkava masa da zboruvas za vlsta i rekmaliranje podobar moment i nemoze da odbere.koj vie kriv sto neste na vlast:(ke dojdete i vie eden den i vie pravete isto taka.sto e tuka e.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Па нормално ќе биде спонзорирано од министерство за култура, културен настан е, не е концерт на Лепа Брена.

Бог да чува. Политиката ви го испила мозокот.
Na kulturen nastan nastapuvaat umetnici, a ne politcari.Dali si videl ti na Gordon Brown ili na George Bush, da mu dadat statuetka na nekoj humanitaren koncert(a gi ima mnogu, neodamna imase eden vo London,slicen na ovoj nasiot).
I ako nekoj trebase zasluga i priznanie za ovoj nastan, toa bese Ministerkata za Kultura a ne licno premierot...

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Па еве екстремес тебе да те пуштевме таму да ја земеше статуетката, во мое име, име на Принц, на Рамче и Перо.

Абе...зошто претседникот не ги прими учесниците дојдени од таму негде Којкурстан па да им рече добредојде и фала што покажавте почит и доаѓате од пичкеси материн да пеете овде....Зошто кога овие уметници кога ќе се вратат дома да речат, абе во Македонија како не пречекаа, па тоа државни делегации, па тоа чести, почести,убави зборови...

Кај нас ти е, кур се тресе, Сранко дреме. Од претседник неаме ни П, ни да пречека гостин, ни да испрати, ни да каже едно честито Илинден македонци! (изгледа многу вмровски му изгледа празникот, така го учеле во Кумровец).

Претседателот и премиерот се оние кои го застапуваат народот и кои примаат награди и кудења во негово име екстремес...нема ваљда тебе и Перо да ве пратиме таму....

За прв пат имаме домаќинска влада која е се поблиска до народот, секаде помага за битни настани, дочекува гости од секаде, како што наликува, а не само од Србија...

И пак не чини! Ебате, Бучко да ви го вратам па да видам што ќе видите од концерти и дочекувања на гости од интерес за сликата на Македонија во странство...

Или не дај боже Сранко....Кога ќе им ја покаже жолтата има да биде бетер него во Турција кога се скамена таму...

Срамотилаци.

Ама не е тој крив. КРИВИ СТЕ ВИЕ што не мислите со тоа црпките.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Владата финансирала , а не морала на крај краева :toe:.Кој им забрани на СДС да финансираат во концертот , нека го одврзат кесето , можеше и некој магионичар да донесат да го извади Заев од шешир :)
Добро сега, се правите недоветни?. Не е проблемот во тоа кој финансира, кој е покровител....ПРОБЛЕМОТ Е ВО ТОА што тој финансира, сам си си се наградува...леле како со шлакнати да пишуваш...300 паи кажав што е проблемот, види на почеток од темата.

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Убаво вели Горазд, што не дојде Рада и Бучи Бучи да покажат и тие малку почит...а не Бучи да кења 2 дена после неговата смрт во колумните на Дневник за тоа како Тоше му бил најдобар другар...А него есапеа 2 посто, никој жив.

Што не дојдоа бе приватно, да речат еве сме, да покажеме и ние малку почит за Тоше (најверојатно дека пеел на српски) не 1, 2 статуетки ќе им дадевме да се радуваат.....

Па нека беше популизам...

Абе и зајчето нека дојде нека каже некоја зелена....Нека биде таму да има образ дека му е гајле...

А гледам на НГ ич не му било гајле....затоа ги дочека сите гости кои дојда да му направат чест на Тоше и помогнал во овие тешки времиња на фондацијата...

Ама кога велам клет народ, КЛЕТ народ и точка. Прави му убаво и не му чини, мани наоѓа!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Абе ти македонски разбираш? ил требит на србски да ти пишам???

Владата финансирала....

Фондацијата ТОШЕ ПРОЕСКИ на владата и доделе статуетка како и на сите учесници....

Кај глеаш тука самонаградување?

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Добро сега, се правите недоветни?. Не е проблемот во тоа кој финансира, кој е покровител....ПРОБЛЕМОТ Е ВО ТОА што тој финансира, сам си си се наградува...леле како со шлакнати да пишуваш...300 паи кажав што е проблемот, види на почеток од темата.
Абе колку пати го постираше овој пост????
Да кажеше нешто друго.Се рекламира се рекламира...може па се рекламира...у.п.м.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Абе ти македонски разбираш? ил требит на србски да ти пишам???

Владата финансирала....

Фондацијата ТОШЕ ПРОЕСКИ на владата и доделе статуетка како и на сите учесници....

Кај глеаш тука самонаградување?
А како покровител ги најавија Министерство за култура....хммм многу интересно.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
А како покровител ги најавија Министерство за култура....хммм многу интересно.
Аааа ти не си се праел нетокму ТАКОВ СИ БИЛ

Владата представува колективно тело кое е составено од повеќе министерства (цитат од уставот на РМ) меѓу кој и МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

хмммм баш глупаво !

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Па еве екстремес тебе да те пуштевме таму да ја земеше статуетката, во мое име, име на Принц, на Рамче и Перо.

Абе...зошто претседникот не ги прими учесниците дојдени од таму негде Којкурстан па да им рече добредојде и фала што покажавте почит и доаѓате од пичкеси материн да пеете овде....Зошто кога овие уметници кога ќе се вратат дома да речат, абе во Македонија како не пречекаа, па тоа државни делегации, па тоа чести, почести,убави зборови...

Кај нас ти е, кур се тресе, Сранко дреме. Од претседник неаме ни П, ни да пречека гостин, ни да испрати, ни да каже едно честито Илинден македонци! (изгледа многу вмровски му изгледа празникот, така го учеле во Кумровец).

Претседателот и премиерот се оние кои го застапуваат народот и кои примаат награди и кудења во негово име екстремес...нема ваљда тебе и Перо да ве пратиме таму....

За прв пат имаме домаќинска влада која е се поблиска до народот, секаде помага за битни настани, дочекува гости од секаде, како што наликува, а не само од Србија...

И пак не чини! Ебате, Бучко да ви го вратам па да видам што ќе видите од концерти и дочекувања на гости од интерес за сликата на Македонија во странство...

Или не дај боже Сранко....Кога ќе им ја покаже жолтата има да биде бетер него во Турција кога се скамена таму...

Срамотилаци.

Ама не е тој крив. КРИВИ СТЕ ВИЕ што не мислите со тоа црпките.
E bas mnogu si pameten, zarem treba Premier na edna drzava da ja preceka ukrainskata pacavra Ruslana? Te molam nemoj da mesas raboti..
Ima raboti koi se vo domen na vladata, i ima raboti koi ne se vo domen na vladata....
A ovoj sindrom vo Makedonija e viden i porano...ne e nesto nov.

-"Premierot XXX ucestvuvase na otvaranjeto na novata selska cesma , vo centarot na seloto XXX"
-Premierot XXX ucestvuvase na otvaranjeto na noviot selski regionalen pat vo mesnosta na seloto XXX"

Jas ne ziveam vo Makedonija, ne sum politicki opredelen, no dosega, tuka kade sto ziveam ne sum videl Vladata Premierot ili Pretsedatelot, da odat po humanitarni koncerti, i da odat da secat lenti na otvoreni selski cesmi.Se otvorija duri i fabriki za avtomobili, pa koga gi otvaraa imase ponekoj od administracija, no samiot Premier da otide...nema sansi...
Tuka se gradat magistrali, pa nikoj ne sece lenta,koga se pustaat vo upotreba.
Tuka doagjaat zvezdi od svetski rang,kako Madona, Alicia Keys,Pavaroti(pred da pocine), i mnogu drugi pa ne doagja nikoj od Vladata,da primi statuetka...
Zatoa i rekov deka e cist populizam...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Абе, прво си ја отворил темата во форумот политика , а немаше ни грам политика во говорот на Грујо ,а второ си земаш за право сите да ги правиш шлакнати , демек тебе ти тече мозок од ушите .Ајде гитла направи нешто корисно за твојата партија , издркај му го на Крадемарули , може ке добиеш некоја поголема функција од обичен партиски кењатор по форуми :)

Член од
1 февруари 2007
Мислења
92
Поени од реакции
9
Брат, биди бе искрен, проблемот е што ти си есдеесовец :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Аааа ти не си се праел нетокму ТАКОВ СИ БИЛ

Владата представува колективно тело кое е составено од повеќе министерства (цитат од уставот на РМ) меѓу кој и МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

хмммм баш глупаво !
Ајде сега и уште ќе ми предаваш Административно право, алал да ти е...Сфати ја поентата, дека сам си се наградува нашиот ЛИДЕР.Не е поентата дали имало воопшто награди и сл. Поентат е мизеријата и желбата да биде виден....секој ден по 15 часа...

Kajgana Shop

На врв Bottom