Излегување во парови

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Дали применувате вакво излегување вие и партнерот и некој друг пар со вас? Дали откога ќе фатите некој/а се затварате....ве нема веќе по кафичите,дискотеките туку само мирни излегувања и во парови...што мислите вие за ова?

Значи ако си во брак толку од муабетот, само со женети и мажени.. сам по сам јок?
Искачаме и посебно и во парови, зависи до моментот, имаме и другари кои се сингл па си доаѓаат со нас(нема да се лигавиме по кафичи).
И многу ме нервира тоа во врска на пример си фатил дечко/девојка, и готово по дома само или кај парови други, и паламудење до бесвест, не престанува животот ако имаш партнер се со усул и со мера, не го бива и цело време разделени, арно ама во парови цело време?:nesvest:

парови -

и кога ќе се растури парот , што ќе се преви нема никој да те рецка ( веќе другарите ќе ти бидат бивши ) така да ова е погрешен чекор , незнам никогаш немам излегувано со парови - а и глупаво е , ако не ти одговара друштвото , муабетот , амбиентот ... ?

не !

Излегувам со луѓето ако ми се бендисуваат. Ако се во пар, значи излегувам со двајца луѓе што ми се бендисуваат.

Ако еден од нив не ми се бендисува, мерам колку сум спремен да жртвувам за другиот што ми се бендисува, излегувајќи со двајцата одеднаш. Ако е премногу, поздрав.

Мислам, тоа излегување со друг пар само зашто се пар, а и јас сум во пар, не го бива. Се излегува со луѓето, не со паровите.

Па не сум излегувала со парови кога сум имала дечко. Повеќе сум била во поголемо друштво, но не со друг пар. Не се погодило. Немам ништо против, ама не секое излегување со него, да биде излегување со друг пар. А ваљда е интересно, не знам, уште не сум го доживеала тоа.:):):)

Дали откога ќе фатите некој/а се затварате....ве нема веќе по кафичите,дискотеките туку само мирни излегувања и во парови...што мислите вие за ова?

По дискотеки и онака не одам често, така да тоа не се менува откога ќе фатам дечко, пак ќе продолжам да не ги сакам дискотеките, но сепак не верувам дека ако фатам дечко дека ќе се запустам па ни во една дискотека нема да отидам. А за кафичи, тоа си е стандард, навикната сум си да шетам и да дремам во кафичи, така да не би се откажала ни од тоа. Ама исто така интересно е и излегувањето во парови. Сега кога сум сингл, сум била излезена со 2 пара и интересно ми изгледа, ама тоа мене отстрана така ми изгледа.

Не преферирам... Незнам зашто, веројатно заради лошо искуство... Интересна ми е идеата ама, само ми е интересна :)
Али, тоа не значи дека нема никогаш да искочам со уште еден пар... Ако така се договориме ок, нема да ми смета :)
И кога ќе фатам дечко си продолжувам да си искачам кај што сум искачала, не ми е јасно зашто би го менувала тоа... Ако на него му смета некое место тоа е друга работа...

Пред некоја година испаѓавме заедно два пара.Сите четворица си бевме погодени за друштво, забава, кога одевме по кафичи, кога праевевме софри по дома....Супер ни беше.Е по некое време(одеа 2 години) другиот пар раскинаа, и сега малце е незгодно, оти и двајата беа супер.Ама останавме другари, и тоа не штетеше многу, но сепак дружењето се намали.
Што се однесува на изолирањето после фаќањето дечко или девојка, сметам дека е најглупаво нешто што може да се случи кај една личност.Нормално е дека веќе дел од времето се посветува на дечкото, а истото било претходно посветено само за друштвото, но во никој случај не смее да биде тоа сведено на минимум или ич. Оние кои ти биле другари со години и ти помагале, не се ставаат настрана поради нова личност. Ако може заедно ок, ако не времето се дели според потребите и можностите, и крај.

Излегување во парови,одење на одмори во парови,на викенди,во кафичи,на празници во парови:)
Ќе зборам само за два пара на едно место.Ако е за една вечер,на искачање,се преживува некако,но за подолго имам лошо искуство во животот.Четири различни карактери на едно место,каде секој влече накај партнерот и се создава распар.И со најдобрата другарка сум била,заедно со нашите дечковци и пак се создаде тампон зона.Едноставно неможеме сите заедно да се договориме за било што и да ни се допаѓаат исти ствари.
Повеќе парови,два,три...еден ќе биде како мезе на маса.Незнам дали јас се наоѓам околу луѓе што имаат големи усти или луѓето пребрзо се лутат:)
Ако е еден со нас,тој што го довел треба да му угодува,да не се чувствува запоставен,а партнерот збеснува.
Најдобро е пар,распар,многу луѓе на едно место за било што.
За вториот дел ќе одговорам подоцна,да се затворам во врска:)

едит:
Кога премногу го сакам партнерот,се затворам,едноставно само со него ми е убаво,несакам да ми галами некој на маса.Убаво ми е и не осеќам потреба да викам некој,дури и тишината е убава.Сами,на крајот на светот:)
Но ова незначи дека ги игнорирам моите другарки,за нив секогаш одвојувам време,бидејќи сакам да одвојувам.Ако распределиш,за се има време,но не мора да се комбинира,ако не бива.На сите атер,тебе матер,така доаѓа на крајот.

Сум искачала со дечкото и со уште еден пар или повеќе парови. Но најчесто искачаме поголеми друштво каде што има и пар и распар:)
Не сакам да се приврзувам посебно кој одреден пар и постојано да сме заедно и да излегуваме зашто во случај на раскинување би имало непријатна ситуација.
А во врска многу почесто ми се случува во кафичи да искачам, но одам и во дискотеки. Иако во дискотеки почесто си одам со другарки:)

На почетокот од врската излегувавме со брачеда ми и дечко и’, не дека нешто посебно интересно ни беше со нив, туку онака ќе се поканеа самите и ајде. Ама покасно сфативме дека излегуваа со нас од корист бидејќи дечко ми се’ плаќаше и секогаш ги земаше и ги враќаше со колата. Е веќе тогаш ни дојде преку глава и од тогаш не ги викаме со нас.
Ако на пример планираме да одиме во дискотека најчесто викаме друштво, да не ни е безвезе само ние двајца, иако многу пати се дешавало и сами да си излезиме, ако не ни било до дружење. :)

е тоа ми е стварно глупава работа... излагање со пар... мислам дебилно е... со првиот дечко излагавме со уште еден пар те со неговиот најдобар другар и девојка му ( кои патем заедно беа и се сеуште цела вечност) и просто ми беше прво ептен досадно пош таа гуската уста не отвараше, типацот тепаше некои бош муабети за коли и просто сите ми паѓаа во несвест колку тие биле совршени.. јбг тоа ме иритираше... совршени? да биде све по теркот на типацот, тоа е совршено? дај не зезајте... значи причина лошо искуство... а и поинтересно е цело друштво ко се трескаме некаде:)

Дали применувате вакво излегување вие и партнерот и некој друг пар со вас? Дали откога ќе фатите некој/а се затварате....ве нема веќе по кафичите,дискотеките туку само мирни излегувања и во парови...што мислите вие за ова?

Глупаво е излегувањето во парови, а да не сте во брак. Сфаќам да се мешате со повеќе луѓе ама пак во парови, не е време пред брак.

Излегување во парови е еден од подосадните начини да се помине една вечер. :) Демек double date и се` тоа. Едниот пар ќе си шепка на една страна, другиот на друга, повремено ќе се разбуди некој муабет меѓу сите четворица (најчесто жена со жена, маж со маж), па некои теми од типот „мојава вака и вака... е и мојава исто“, и... Што знам, целиот концепт ми е некако премногу брачен. :)

Ако сакам да сум со партнерот ќе си излезам сама; ако сакам дружба со луѓе, ќе излезам со друштво. Некогаш и ова double dates се неизбежни... Ама мене ми е позабавно со било кој од моите сингл пријатели отколку со некој пар. :)

А тоа изолирање во врска... Е една од најлошите резултати на врската, појава што ме нервира и не верувам дека ќе ја повторам, иако некако е неизбежна со уозбилувањето на врската.

Зависи од поводот,расположението а богами и местото каде ке се иде.Со време се менуваат приоритетите.Како помлад битно ми било да запознавам нови,интересни женчиња,добар провод и остало.Сега одвај успеваме да се договориме да седнеме у некоја кафана или по дома за да се видиме со другариве.:toe:

Jas pred edna godina koga imav decko,izleguvavme so negov drugar i zenska mu.I dvajcata bea kul koga sedevme zaedno dodeka zad grb ni rabotele kako da ne skaraat bidejki nemale dr rabota:toe:
Se skaraa oni i jas so decko mi i sega nikoj so nikogo ne zivee
Zatoa sam da ne ti e sram!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom