Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Бате, јас ќе сум пред влада.
И знам дека нема да сум сам.

Не си.

Кога?

Се ветувам себеси, и 1000 јајца од мене за фрлачите, лично ќе ги финансирам.

Ада, мори Адуле, а каде беше тој народ кога требаше да се менува уставното пред 15 години? каде беше тој народ овие изминати петнаесет години? Каде е народот да случи за сиве овие години проклетија и црнила?
Каде е тој народ кога се бараше поддршка за прекин на преговорите?
Пред партиски штабови??

Б.Ц., Љ.Г. В.Б. Н.Г. и нивната братија одамна ни го стокмија променетово....кад е е народот да се случи?

Кога ќе се случи, тогаш ќе речам дека го има.
Дотогаш ќе има само понекој македонец.

Die fahne hoch!
Тогаш го немаше.
Тогаш имавме југоносталгичари, бугараши...имавме македончиња.

Ама сега имаме луѓе од по 20 и нешо години, без бремето на некои минати пропаганди и со свесност за независна Македонија.
И тие ќе ги понесат и ќе им вдахнат храброст на оние нерешителните и обесхрабрените.

Гарфилд, јас сум видел кога се случува НАРОД... верувај дека Македонскиот НАРОД е толку сиромав, што и самиот не знае.... како материјално, така и духовно... ама верувај дека седиме сите на буре барут... жал ми само што ќе удри брат на брат...

Не си.

Кога?

Се ветувам себеси, и 1000 јајца од мене за фрлачите, лично ќе ги финансирам.

Бате... МА ЗНАМ дека не сум сам...тамам работа да сум сам!!!!!!!

МАКЕДОНЦИ СМЕ ИЛИ ШО?

КОЈ ИМА МАДИЊА ТОА ДА ГО ОСПОРИ?

I da mocame protiv vetar, so vas sum.
Nema da go gledam i sledam toa mirno, ke dojde sudot koga togas za onie sto treba. Moze ne od mene, od Piko, od Silen, ama ke dojde...
So vas sum.
Zaedno sme.

Браќа и сестри..

Искрено, солзи на очи ми дојдоа, само шо ми помогнавте да се присетам дека судбава ја делиме заедно!

И ако сме ЗАЕДНО, никој не може да ни се фати за лево маде.
Јас ви кажувам!

ВЕ САКАМ, МАКЕДОНЦИ!

Превентивно... ДОКОЛКУ се случи некој да посегне по името на нашата земја преку перфидното пиздање наречено Рефереднум...

БАРАМ ЛУЃЕ, БАРАМ МАКЕДОНЦИ!!!!!!

Името на мојата земја не сум го наследил од дедо ми. Нити од прадедо ми.
Постоело и ќе постои...Додека не ме затворат во некоја зандана, ќе се борам.

И НАЈОТВОРЕНО КАЖУВАМ: Доколку чујам дека ќе има референдум:

ОДАМ ДА МАВАМ СО ЈАЈЦА НА ВЛАДА И ПАРЛАМЕНТ, само како почеток.
Ич кур нема да ме боли за инситтуциите на земјата, доколку ними не им е гајле за осетливоста на прашањето. еј, КАКО МОЖЕ некој да помисли на некаков референдум?!

ДОЛУ ВЛАДА; ДОЛУ ОПОЗИЦИЈА; ДОЛУ ПАРЛАМЕНТ!

МОЌТА Е ВО НАС, мамето да ви го ебам....НИЕ ве плаќаме!!!! Племе ваше фашистичко!!!! Само да видам некој да се осуди да постави референдум!!!!!!

ЈАЈЦА НА ВЛАДА, ко прв чекор...ќе повторам.

Кој е со мене?
Еднаш некаде на еден (чувашки чинам беше) форум пишав дека е најлесно да се сведне главата и да се протнеш под сабјата. Така е најлесно, ама така не е Македонски! Македонија е поголема од некаков референдум на некаков Гвујо и понебесна од некаков бандит кој се одзива на иницијалите БЦ и поезотерична од фриказоидот лјубомир д(ркош) шврчковски... Ех... ЌЕ СЕ АРЧИМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА! Пак. Тоа ни е судбина... очигледно!

Браќа и сестри..

Искрено, солзи на очи ми дојдоа, само шо ми помогнавте да се присетам дека судбава ја делиме заедно!

И ако сме ЗАЕДНО, никој не може да ни се фати за лево маде.
Јас ви кажувам!

ВЕ САКАМ, МАКЕДОНЦИ!

Хаха е да тебам во анусот.
Каков ентузијаст е овој значи, браво Бобане... и јас таму сум.

Серпико да почнеме да се организираме уште сега,емоциите батали ги сега

Ајде!

Јас сум за тоа Адо.

Кој ме познава, знае дека сум македонец со големо М.

Ама, годињево ми бодинаат како ждрепци црни и одминуваат, а народ не се случува.

P.S.

Legacy

....I'm walking on the graves of my fathers deeds
picking through the ruins of the once great nations
picking the bones of the world that once was
picking the sticks and stones, mortar and dirt
trying to rebuild it and futile effort making
while slowly dying from the poisonous mists
that daze me, haze me, not to see and hear
the cries of unseen ghouls telling me, advising
and to begin anew the building of the brave new world,
strong as the peoples within.....

Не сеќирајте се , ако некој проба да го смени името ке го изеде месечината !!! Навремето Киро го смени , ама имаше среќа пред Бристол, а среќата затоа е среќа зошто по еднаж доаѓа. Наредниот ке го скрие тевното :vozbud: Никој нема право да го менува светото Македонско име оти господ ке го казни, а ако не е господ некој друг ке биде , ама нема да остане неказнет. :vozbud:

Еднаш некаде на еден (чувашки чинам беше) форум пишав дека е најлесно да се сведне главата и да се протнеш под сабјата. Така е најлесно, ама така не е Македонски! Македонија е поголема од некаков референдум на некаков Гвујо и понебесна од некаков бандит кој се одзива на иницијалите БЦ и поезотерична од фриказоидот лјубомир д(ркош) шврчковски... Ех... ЌЕ СЕ АРЧИМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА! Пак. Тоа ни е судбина... очигледно!

Бате..
мајка ми нема да сфати, ама ќе пишам овде, за недај боже: Мамо, те сакам тебе и браќата повеќе од себе. Ама повеќе од животов ја сакам Македонија! Без неа, јас сум ветрушка на ветер...

И затоа, не лиј солзи шо син ти се арчи за Македонија, чунким тоа му е втора мајка. Мајка која ќе го цени и 100 години по смртта, мајка која сака таков син, чунким за храброста на синовите е створена - барем сега.

Немам шо да губам.
ОДИМЕ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom