РЕЛИГИЈА = ЛАГА

A popot go zaborai? :)

Inace,znam ja kako e napraen svetov,ali nema smisla da im krsham film na vernicive...:tapp:

Јас да сум на твое место би ошол на гробот на Дарвин и би му го бакнал задникот шо од мајмун-човек ме напраил....незнам колку си запознаен...но пред смртта на дарвин тој ужасно се кае за теоријата за еволуцијата....ама џабе со атеисти неможеш на крај да излезеш...вие сте си ЈАС,ЈАС и само ЈАС и многу ми е жал за вас :salut:

Јас да сум на твое место би ошол на гробот на Дарвин и би му го бакнал задникот шо од мајмун-човек ме напраил....незнам колку си запознаен...но пред смртта на дарвин тој ужасно се кае за теоријата за еволуцијата....ама џабе со атеисти неможеш на крај да излезеш...вие сте си ЈАС,ЈАС и само ЈАС и многу ми е жал за вас :salut:

Od kaj se izbaci darvin sea? o.0 I sho se zamaram ja dali se pokajal on ili ne? o.0

A popot go zaborai? :)

Не бе нон стоп мислам на нив..
Inace,znam ja kako e napraen svetov,ali nema smisla da im krsham film na vernicive...:tapp:
Кој филм?Дека живееме во лага..Што се сеќираш барем продукцијата е небеска..

I niskobudzetna..
Jbg,bitno se prodava..
Па нели црквите вртат милиони каква ниско буџетна бе...
Шегата на страна...религијата е лага онолку колку ние сакаме да биде..се зависи од нас...(нихилиста би рекол не на ова)...ама сепак изборот е на нас..Бог чека додека врата не се затвори..

Па нели црквите вртат милиони каква ниско буџетна бе...
Шегата на страна...религијата е лага онолку колку ние сакаме да биде..се зависи од нас...(нихилиста би рекол не на ова)...ама сепак изборот е на нас..Бог чека додека врата не се затвори..

Niskobudzeten e be! Malce pari dale za praenje na filmceto a vadat milioni :) = Shpanska serija,ili hrvatska,sve edno.

ретко го посетувам форумов религија затоа што е полн со атеистички теми како оваа..:vozbud: Мислам дека нема полза да се дискутира за ова на овој начин,,затоа што секој си има своја определба и на тоа не би можел да влијае никој а камоли некое атеистичко мислење или пак тема

pa gospod go stvoril i Darvin, neli sto ima da se kao koga on mu dal takva sposobnost da bara dokazi, e geneticarite dobro znaat kolku sme genetski slicni so majmunite.srodstvo u stvari.

Еве што мислам јас.

Колку повеќе почнувате да истражувате за тоа што мислиме дека го знаеме, за тоа од каде сме дојдени, за тоа што треба да го правиме, толку повеќе ке дознаете дека сме биле сите излажани. До сега не излажала скоро секоја институција, па што е тоа што тоа што ве тера да
мислите дека религиозните институции се оние кои воопшто не биле допрени и останале чисти пред нас. Религиозните институции во овој свет се на дното од нечистотиите во светот. Религиозните институции вој овој свет се ставени од истите луѓе што ви ја дале вашата влада, вашата корумпирана едукација, што ги основаа нивните интернационални банкарски картели. Бидејки нашите господари ги боли стапот за вашите фамилии. Едно нешто ги интересира и што највеќе се замарале е она што одсекогаш го сакале а тоа е да го контролираат целиот проклет свет. Тие се тие што ви го свртеа погледот од правата вистина и возвишеното постоење во универзумот. Човекот што тие го нарекуваа "Бог".

Не знам што е "Бог" ама знам што тој не е.

Затоа се додека не сте подготвени да ја видите целата вистина, каде и да би водела таа, ако сакате да видите на другата страна, фаворизирајки го она што ви одговара, тогаш ке дојдете до заклучокот дека си имате работа со божја правда. Колку повеќе се едуцирате, толку повеќе ке разберете за тоа од каде сите нешта дошле, ке ги видите нештата толку многу чисти и очигледни и на крај ке ги видите сите лаги околу вас.

Морате да ја знаете виситината и да ја барате вистината и ВИСТИНАТА КЕ ВЕ ОСЛОБОДИ.

Еве нешто лично од мене за религијата и бог.

Значи кога зборуваме за големи срања ама стварно големи срања, тогаш мора да се исправиме сите и да застанаме пред најголемиот шампион во лажни ветувања и заклучоци - РЕЛИГИЈА.
Замислете, религијата уствари убедила луѓе дека постои невидлив човек, кој што живее на небото, кој што гледа се што правите, секоја минута во секој ден. Исто така овој невидлив човек има специална листа на 10 работи што не смеете да ги правите и ако случајно направите некоа од овие работи тогаш тој има специално место за вас (ПЕКОЛОТ), кое што е полно со оган и чад и пламен и мачење и болка, каде што тој ке ве прати да живеете таму и да се мачите и да горите и да се давите и гушите се до крајот на времето,................НО ТОЈ ВЕ САКА....
Тој ве сака и некако не може да испадне на крај со пари. Него секогаш му требаат пари. Тој е семоќем, божествен, најпаметен ама некако со парите не му оди.

Луѓе, религијата се мери во милијарди и милијарди долари. Тие никогаш не плаќаат данок и на крајот на сите им требаат уште малце пари. Значи кога сега зборуваме за добро посрана сторија.....HOLY SH*T !!!!!.

За крај.

Нејќеме да биде лоши ама сите сакаме факти.
Нејќеме да повредиме нечии емоции но сакаме да бидеме академски точни.

затоа не влевајте во расправии со верници во врска со никакви факти. Тие ке ги игнорираат сите ваши зборови и стории.

РАЗБУДЕТЕ СЕ ЛУЃЕ, ДОЈДЕ ЕРАТА НА НАУКАТА.

:poss: Е па брат сигурно ти не ги сфаќаш баш добро работите односно како да литам размислување на тинејџер, религијата е нешто поинакво тоа ти е еден вид на филозофија начин на живење, се разбира таа била создадена за да се созададе некаков ред тогаш во светот , за да се објаснат некој необјасниви работи. Верата и религијата се нешто различно тоа треба да го сфатиш и дека бог не е човек кој прави чуда тоа ти е нешто сосема друго за кое и да ти објаснувам сега нема да го сфатиш.

Тоа ти е нешто сосема друго за кое и да ти објаснувам сега нема да го сфатиш.

Ајде Фликсчо, објасни ми мене, баш ме интересира твојата гледна точка.

Ајде Фликсчо, објасни ми мене, баш ме интересира твојата гледна точка.

Вака да ти кажам, бог кој било бог од која религија е создаден со причина човекот да верува во нешто оти со помош на тоа што верува човекот можи да направи многу повеќе , тоа е и научно докажано, и тоа е финтата на верата , додека финтата на религијата е да создаде некаков ред , некаков вид на филозофија или начин на живеење.
Мислма ме разбра

религијата е нешто поинакво тоа ти е еден вид на филозофија начин на живење, се разбира таа била создадена за да се созададе некаков ред тогаш во светот , за да се објаснат некој необјасниви работи.

Религијата била создадена за да ги покрие слабостите и незнаењето на луѓето. Сите лекари и правоборци за религијата се светци. Лекарите лечеле не со некаква виша моќ, него со активните кмпоненти на лекот, шо тогаш бил непознат, и луѓево го сметале за чудо остранувањето на болките.
Што повеќе се зголемува свеста и знаењето кај луѓето религијата има слаба потпора.

Вака да ти кажам, бог кој било бог од која религија е создаден со причина човекот да верува во нешто оти со помош на тоа што верува човекот можи да направи многу повеќе , тоа е и научно докажано, и тоа е финтата на верата , додека финтата на религијата е да создаде некаков ред , некаков вид на филозофија или начин на живеење.
Мислма ме разбра

Те разбирам.

Кога сме кај оваа проблематика, треба се напомене дека зачетоците на човечкиот еволуционизам биле карактеризирани врз верба која се базирала на одредени појави и нивната супериорна надмоќ, кои човекот во тоа време рационално не можел да си ги разјасни самиот себеси, па нив ги пронашол во боговите кои имагинарно ги креирал.
Потоа, со текот на процедуралниот интелектуален развиток на човекот низ времето свеста и степенот на интелегенција постепено просперирал па дошол до тој степен од вербата во боговите да создаде најразлични верувања и митови за нив, за подоцна истите да бидат процедурално и постепено модифицирани во религии, кои преставуваат темелен механизам за манипулација со масата.

Od kaj se izbaci darvin sea? o.0 I sho se zamaram ja dali se pokajal on ili ne? o.0

па брат има 2 теории за постанокот на човекот....едната од Мајмун,а другата од Господ....најди се некаде....или незнајш и ти каде припагаш?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom