- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Господ е безвременски и тој не е поврзан со времето како што ние сме поврзани. Тој постои од секогаш и ке постои засекогаш.ako mozel gospod nikoj da ne go sozdade, moze i svetot nikoj da ne go sozdal, taka si postoel odsekogas ko sto vikate za bog deka nikoj ne go stvoril tuku deka si postoel odsekoas.
Јоханес КеплерKoj najgolemi naucnici bile vernici? kazi mi 5 primeri.
I na kraj kraeva kakva vrska ima toa dali tie naucnici bile vernici? Ako Njutn bil vernik togash postoi gospod stvarno? Einstein ne bil vernik,i mene on mi e po faca,so znaci ne postoi,tralala <3
Роберт Бојл
Исак Њутн
Леонардо Ојлер
Мајкл Фарадеј
Луј Пастер
Вилијам Томсон - Лорд Келвин
Џејмс Клерк Максвел
Сер Амброз Флеминг
Вернер фон Браун
Никола Тесла
Еве ти научници кои биле верници. Ако сакаш може да ти напишам и некои реченици кои ги кажале во текот на животот поврзани со Господ.
1. Брат ептен си затуцан, ама ке ти објаснам не е проблем. Вештачката Интелигенција со филмот е претставена како владетел на светот, а со тоа и на светот или религиски кажано како Сатана.Нео друже. Мило ми е што не си го пишувал сето тоа ти, бидејки ако стварно си го пишувал ке си легнев на земја од смеа. За малце си помислив дека си имам работа со професор по хемија.
Како што кажав нејкам да имам караници со верници. Без разлика што и да кажам вие ке си останете да верувате во тоа што верувате без разлика дали ја барате вистината или не.
А тоа што го кажа последното дека МАТРИХ филмовите се базирани на религија, е тука поштено си легнав на креветот и 20 минути се газев од смеа.
Ке те замолам само уште ова прашање да ми го одговориш и после не те замарам.
Кога веќе зборуваме за матрих и за тоа што викаш дека сум го гледал филмот само заради акционите сцени, кажи ми ја поврзаноста на овие зборови со "религија".
1. Вештачка интелегенција со религија
2. Крај на светот,( од вештачка интелегенција) со религија
3. Машина со религија. ( тука почнувам да се газам од смеа):pos2::pos2:
4. Zion со религија
5. Моќите на НЕО со религија
6. Војна помеѓу луѓето и машините со религија. ( да не биле Муслимани или друга религија машините што се испокарале со луѓето толку)
Кога веќе сме кај филмот гледај го АНИМАТРИХ и се ке ти се разјасни.
И не мешај Matrix со религија, тука друже ти скроз си заминал.
Во матрих филмот има една многу добра реченица која што ке ја памтам цел живот FREE YOUR MIND. Изгледа ти тоа не си го направил а сеуште си фан на трилогијата матрих.
БЕЗ КАРАЊЕ КЕ ВЕ МОЛАМ. Јас само го кажувам она што го мислам дека е право и вистина. ваше е дали ке верувате во вистина или лага. :smir:
2. Крајот на Светот во Библијата е напишан како Откровение. Но во Матрикс не е крај, туку само рестарт на Матрицата.
3. За ова третото и јас се газам од смеа ти што си го напишал.
4. Зион е претставен како големите верници кои веруваат во Нео или религиски кажано спасителот Исус.
5. Нео е Тој кој треба да го спаси светот или на наше кажано Исус во Матрицата.
6. Вечната борба мегу доброто и злото.
Јас го ослободив мојот ум уште одамна, кога почнав да верувам во Исус, а тој секогаш ми помага.
Уште мислиш дека Матрикс нема религиска тема во него? Продолжи да си гледаш ти уште Кум. Да не заборавам да ти кажам Матрицата е претставена и како дел од денешниов свет. Ако и тоа не можеш да го сватиш ке ти објаснам.