Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
...знаете ли да препознаете иронија или да почнам да ставам * со забелешка??
БАШ ОБРАТНА ми е поентата.

bi bilo dobro legalizacija se pojavi nov narko turizam (pretpostavuvate holandija)isustvata govorat deka posle legalizacijata konzumiranjeto se zgolemuva povekekratno z aposle nekolku meseci opadna maksimalni da od 1000-700 zapalile joint-no samo 30 od niv ostanale fiksni korisnici a inaku se pravat testovi za korisnosta na maruhuanata i MDMA vo medicinata.no napomena MDMA(3,4-methylenedioxy-N-methylamphetamine) treba da napomenam razlika pomegu MDMA i ecstazi oti i dvete gi smetaat za isto e toa ne e tocno razlikata e bsto vo ekstazite ima OTROV za gluvci pesticidi-'poluprodukti pri hemiskoto proizvodstvo)insekticidi i kokain nekoj procent INAKU dosega znaci csto MDMA pri terapiskite experimenti se pokaza dobro...i iako e toksik ne osteti mnogu na primer stetno(fizioloski)e kako ednas da se ili kutija cigari)ZATOA NEMOJTE DA KORISTITE EKSTAZI NIKOGAS ISTITE MATERIJALI GI IMA I VO kokainot nekoj % no da znaete gramcist kokain e smrtonosen TOXICEN E iako sum razbral nekoi konzumirale tolku pa nisto toa e taka oti ima lidokain(zaben anestetik)koj ima osobina da ja stabilizira rabotata na srceto(pa mali se sansite za infarkt) jas se oblozuvam deka kilo kokain(cist) zgotveno so kislorod hidrogen moze a i ne mora explodiv treba da sogori za sekunda i da se rasiri ete mislam deka improvizirana'skapa'hemiska bomba ke ubie poveke luge vo diskoteka na primer a na istoto mesto kasikara nema da ja ubie tolku EPA SEGA VIDETE KOLKU SE STETNI DROGITE inaku za legalizacija na marihuana sum za iako stvarno steti eve ke vi dadam link za poveke informacii eden moj trud na temava ova mi e proekt star 1-na dena ama e dovolen za da ve natera da ne bidete janak narkoman ili potocno deneska pretstavuvaat grupa sub-populacija i ne e dobro da bidete vo taa sub-populacija
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=6440566

I wanna get high.. :pipi:
Не дека ај не вона.. Али незнаев каде па ај тука ќе си пишам, ќе се пофалам..
Више така од пред некое време не пушам трева и не конзумирам никаква дрога..
Антидрогер станувам и сега за сега добро ми оди:pipi:
Сепак сеуште мислам дека не е толку штетна ко што ја прајте сепак си има и добри страни..(ова да не сум чисто оф топик)
А и мислам дека СЕ треба да се проба во животот.. Она што ќе увидиш дека ти прави најмногу кеф и задоволство НО и не ти заебува здравје и понатамошен живот задржи си го и применувај го и понатака.. Другото нека остане само едно искуство плус..
Немаме 10 животи бе луѓе.. Језда не пушам ил нешо више.. Тревата во мојот живот е едно позитивно искуство, што буди многу позитивни спомени. А ете го и муабетот за зависност.. Ај сега мене што ја одкажав да кажеме без никаков проблем кажете ми дека ствара зависност?
Едноставно фората е што си пробал, ти било убаво и сакаш пак затоа што сакаш пак да ти биде така убаво и понатака колку често и да продолжиш да зимаш е од иста причина.. Ти се свиѓа како се осеќаш коа си напушен.. А кој прв пат го истепале бедови ќе нејќе пак факат и крај.. Не е до зависност само работата..
Зашто се пијанчиме на пр? Еднаш си се начукал, ти се свиѓа таа несвесна и скроз отворена ситуација на пијанство и ќе се начукаш пак.. И пак и пак..
А сепак не се сите што се пијанчат пијаници, а сите што пушат гане се џанкери..
Тоест добро нема везе да не го тупам и ја..
Си кажав што имав..
Ајд позз

i jas mesecno ednas duvam ama baram legaliziranje(oti iskustvoto dokaza deka prven raste za30% no posle toa opaga duri i pod standardnoto nivo-znaci na dolg rok mozeme da dobieme namaluvanje na brojot na zavisnicite vazi i za opijati-ke gi zamenat so leGalna maryjane i taka em keopadne nivoto(%-TOT NA KORISNICI) -A ISTO TAKA KE SE STVORI NARKO TURIZAM(na holandija i niosii mnooooogguu prihodi)GRUEVSKI NE MORASE DA RASFRLA PARI ZA reklMI I mudrosti OVA E NACIN NA PROMOCIJA:smir:

Сепак сеуште мислам дека не е толку штетна ко што ја прајте сепак си има и добри страни..(ова да не сум чисто оф топик)
А и мислам дека СЕ треба да се проба во животот.. Она што ќе увидиш дека ти прави најмногу кеф и задоволство НО и не ти заебува здравје и понатамошен живот задржи си го и применувај го и понатака.. Другото нека остане само едно искуство плус..
Немаме 10 животи бе луѓе.. Језда не пушам ил нешо више.. Тревата во мојот живот е едно позитивно искуство, што буди многу позитивни спомени. А ете го и муабетот за зависност.. Ај сега мене што ја одкажав да кажеме без никаков проблем кажете ми дека ствара зависност?
Едноставно фората е што си пробал, ти било убаво и сакаш пак затоа што сакаш пак да ти биде така убаво и понатака колку често и да продолжиш да зимаш е од иста причина.. Ти се свиѓа како се осеќаш коа си напушен.. А кој прв пат го истепале бедови ќе нејќе пак факат и крај.. Не е до зависност само работата..
Зашто се пијанчиме на пр? Еднаш си се начукал, ти се свиѓа таа несвесна и скроз отворена ситуација на пијанство и ќе се начукаш пак.. И пак и пак..
Си кажав што имав..
Ајд позз

se soglasuvam BRAVO ZA POSTOT:helou::helou::smir:

i jas mesecno ednas duvam ama baram legaliziranje

НЕМОЈ!!

Остај ја дрогата оти си уше млад и телото ти расте и се развива и не чини во тој стадијум да пијеш алкохол пушиш тутун и се дрогираш. Оформи се , очоечи се (заличи на чоек) па после дрогирај се.
Јас не се дрогирав се дур не се вратив од војска и се женав. Ко станав домаќин чоек.

Си кажав што имав..
Ајд позз

Ајде ќе те молам немој со таа демагогија, ако идеш по таа логика треба да се пробаат и печурки кои само еднаш се јадат.

Ајде ќе те молам немој со таа демагогија, ако идеш по таа логика треба да се пробаат и печурки кои само еднаш се јадат.
Исто така велат дека безбол палка во задникот, која длабоко навлегла во ректумот е интересна слика. Само не знам дали за оние кои набљудуваат од страна или сликата која евентуално ќе и се појави пред очи по пенетрацијата. :)

Се` треба да се проба во животот, тоа се сложувам, ама не се` до 20 години. По некоја статистика живееме доста долго погледнато од аспект на една... мравка на пример.

НЕМОЈ!!

Остај ја дрогата оти си уше млад и телото ти расте и се развива и не чини во тој стадијум да пијеш алкохол пушиш тутун и се дрогираш. Оформи се , очоечи се (заличи на чоек) па после дрогирај се.
Јас не се дрогирав се дур не се вратив од војска и се женав. Ко станав домаќин чоек.

stradam od nesonica hronicno i zatoa pusev(ne pijam ic ubiva mozocni kletki-NE) inaku rabotam nesto setam sega 2 meseca nemam zemeno ama znam deka oftopic ama ke kazam vo veles sev prodavaat lekovi bez recept ami jasno narkoticni i antidepresivi steta za tie so jadeat helex,loram,ladiomil,fluoxetin;tramadol i drugi tuka veruvam mnogu velesani bi se soglasili

Ај тромадол некако.. Ама лорам, хелекс.. Брат има и од апче до апче разлика не претеруј со такви сјебани ствари муабетот 6ти е.. :pos2::pos2:

Ај тромадол некако.. Ама лорам, хелекс.. Брат има и од апче до апче разлика не претеруј со такви сјебани ствари муабетот 6ти е.. :pos2::pos2:

Poentata e ni se unistuva mladinata marihuanata ne e problem..jas veruvam deka alkoholizmot rasipuva poveke semejstva otkolku marihuanata(osven nea se drugo e sranje):vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Абе ко ќе земиш во предвид и марихуаната е штетна...од лично искуство ти кажвам (добро сеа не беше само тревата во прашање на проблемот :tapp: ) ама не е баш и толку корисна...Еве не земам ништо 2 недели и ми е накако поубаво за разлика од ко се дроговав.Се надевам дека ќе ми потрај оваа желба за не дрогирање :wink:
Иначе и тревата си има свои добри и лоши карактеристики...не е така се розево и со неа

Peace

Не зборете глупости... Поише штетат цигарите и алкохолот нега тревата.
Поише луѓе у свет умираат од кревањр тежина(тие шо влечат камиони на евроспорт ги даваат понекад)...!!

И не е зависна...!!

Гледам цели 90 страни за марихуанава.
Само да ви кажам дека е ШТЕТНА.............сеа кој пробал,знае али не кажуе.

Не зборете глупости... Поише штетат цигарите и алкохолот нега тревата.
Поише луѓе у свет умираат од кревањр тежина(тие шо влечат камиони на евроспорт ги даваат понекад)...!!

И не е зависна...!!

tocno zatoa postoi i terminot teska i lesna droga T.E teskata droga navleguva i se pretvara vo metabolit...znaci coveckiot metabolizam ne moze bez heroin ili ecstazy ne funkcionira pa 'krizi'spored mene toa se fizickite posledici nesonica tremor zeludnikova disfunkcija i sl...no i psihickite se vazni....
a Ganjata ne e zavisna....pozavisen e lexiliumot i diazepamot a sum cul i deka tramadolot predizvikuval epilepticni napadi(konvulzii) isto i helex...ali iako e of topik sepak vi davam komparacija dali za mozokot i crniot drob i Srceto na covekot pa i disnite patista...mislam deka gorespomenatite lekovi i heroinot ke go
unistat organizmot pa zatoa baram legalizsacija na marihuana oti ona nema sansi da napravi tolkava steta ai malce ima negativni efekti gubenje oset za vreme,zgolemen apetit,kaj nekoi nekoordinirani dvizenja i slicno...no moja preporaka napusete se so partnerkata-oti ke bide super sex od iskustvo kazuvam:smir:

isto taka ako veke se legalizira nema da se dozvoli SKANK toa e genetski modificirana marihuana so 3 patipoveke THC znaci e kako hasis-ne smee toa da se dozvoli mnogu obozavateli miluvaat i frlaat pari za skank koga prirodnata e najdobra(ke ima kontroli na kvalitet ko vo holandija I ZAMISLETE U KLUBOT GO ISPUSUVAS JOINTOT I VIKAS KELNERRR!!!! NE SUM NAPUSEN :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::smir::vozbud:

Да бе,сите лажат за да ве натераат да пробате.
Колку сме само злобни:jaj:
И стварно,многу се тупи на темава,комплетно безпотребно.

ne me razbiraj pogresno no ne e tolku stetna kako drugite drogi(1 gram CIST kokain UBIVA-infarkt mora 40%lidokain isto so ecstazy speed-otrov za gluvci insekticidi,herbicidi(znaes presmetale deka kilogram kokain(so fosfor i malce amonium nitrat) da eksplodira i da se rasiri niz dancefloor ke ubie mnooogu poveke luge otkolku racna bomba da frlite-neli zrapnelite ne minat niz telata...retko..

isto taka ako veke se legalizira nema da se dozvoli SKANK toa e genetski modificirana marihuana so 3 patipoveke THC znaci e kako hasis-ne smee toa da se dozvoli mnogu obozavateli miluvaat i frlaat pari za skank koga prirodnata e najdobra
Како може да ја делиш марихуаната на природна и неприродна?
Истото растение е.
Сканкот не е генетски модифициран канабис,туку повисокото ниво на ТХЦ се добива со вкрстување на повеќе видови.
Значи,нешто слично како што кај нас прават калемење на разни видови овошја(со генерации).
Али како и да е,во Холандија,нивото на ТХЦ е веќе занемарлива работа.
Лугето таму не бараат поголем "хај",туку многу се гледаат различни аспекти на растението,како на пример:вкус,мирис,изглед,брзина на растење,издржливост.
Но тоа е Холандија.
Ние тука,сме далеку од тој степен,бидејќи ретко имаме шанси да пробаме различни растенија(со различен квалитет),туку горе-доле,насекаде е исто.
Затоа,секогаш сме сконцентрирани на тоа да е појака и само тоа не интересира.
Па затоа,зошто да се задоволуваме со 5% ниво на THC,ако може да имаме 10% на пример...разликата е масовна:).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom