Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
може ли некој да ми каже колку дена се чека одкога ке се добие опремата од он нет за дуо ехтрем каков е сигналот на телефонската линија брзината на нетот стабилноста и такви ствари иако чекам од 26 септември
Од денот кога ке ја земеш опремата се чека 7 РАБОТНИ дена за да ти ја активираат линијата.А за квалитетот на линијата,брзината и стабилноста можам само лично да ти кажам.Телефонот е добар,стабилноста на интернетот е супер многу ретко да снема интернет истотака и брзината е супер.Сега не те разбрав.Чекаш од 26 септември да ти се јават за опрема или веќе си ја земал опремата а не ти пуштиле линија дома?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
на 26 септември склучив договор а на 26 декември ја подигнав веке опремата конечно после 90 дена иако во договорот стои 30 работни дена затоа не ми е верно дека за 7 работни дена ке ми го пуштат бројот

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
на 26 септември склучив договор а на 26 декември ја подигнав веке опремата конечно после 90 дена иако во договорот стои 30 работни дена затоа не ми е верно дека за 7 работни дена ке ми го пуштат бројот
Чим си ја земал опремата друже немај гајле во рок од 7 работни дена од денот кога си ја земал опремата ке ти пуштат линија.Така беше кај мене и кај неколку мои другари кој веќе имаат дуо екстрим.Welcome to the club :)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Јас и кажав на мајка ми за ова и ке ме утепаше, ми вика кај 1000 давам, па уште 600 никако:toe:Јас би стаил...хехе кој не би:vozbud:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
А јас имам СОЛО 3 пакет од Он нет, сега ако ставам ова ДУО, треба нова опрема, или...?

Член од
6 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
2
Ако може вака да ви се умешам и да споделам нервоза... договор за ДУО ЕКСКТРИМ склучив на 6 ноември и еве до ден денес уште нема ни одговор и покрај секојдневното јавување на тако званата ПОДРШКА. Прво ми рекоа сум ја подигнал опремата и активиран сум и морав да одам да корнам нерви и да докажувам дека ни сум подигнал опрема ни сум активиран... После 3 дена ми рекоа дека тоа било грешка и дека до крајот на неделата ќе ми се јавеле и све ќе сределе (мм да). Неможе со зборови да се опише нервоза ама ај чим досеа издржав ваљда ќе биде... Е и на крај да прашам дали конекцијава се ресетира на секои 6 саати ко СОЛО што прави ?

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Ако може вака да ви се умешам и да споделам нервоза... договор за ДУО ЕКСКТРИМ склучив на 6 ноември и еве до ден денес уште нема ни одговор и покрај секојдневното јавување на тако званата ПОДРШКА. Прво ми рекоа сум ја подигнал опремата и активиран сум и морав да одам да корнам нерви и да докажувам дека ни сум подигнал опрема ни сум активиран... После 3 дена ми рекоа дека тоа било грешка и дека до крајот на неделата ќе ми се јавеле и све ќе сределе (мм да). Неможе со зборови да се опише нервоза ама ај чим досеа издржав ваљда ќе биде... Е и на крај да прашам дали конекцијава се ресетира на секои 6 саати ко СОЛО што прави ?
Не се ресетира ко на соло-то. Јас имам активна сесија една недела, единствено што го ресетирам рутерот на секој први.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Pred nekoj den bev vo off.net, i pocnav da se bunam zaso tolku vreme cekam (od 30.okt) spored dogovorot e 30den, ne 3 meseci.. bla bla.. I od tamu edna drska pocna so povisok ton da mi vika (od tie vrabotenite), i ja oterav u picku mater.. I ovaa drugava so me usluzuvase mi rece ke mi se javat vo cetvrtok, pa sea ke vidime.. Ako ne, pak ke treba da odam, ali imam sesija sea, pa takada sledniot ispad ke mi bide posle 13-ti.. Ke vi pisam denovive ako uspealo ova :helou:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
2
Епа чим не се ресетира тоа е добра вест пошто сум стример и не би ми било баш најдобро на секои 6 саати рестарт =)

Член од
24 мај 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
duo

Vo vrska so novata ponuda od ON NET.mozam da go kazam slednovo kako nivni korisnik na DUO LITE paketot.1.Imam dogovor za 4mb/s brzina a dobivam 2,8mb/2 download a upload mi e smesni 0,1mb/s 2.Bespaltnite 200 min.nemozama da gi koristam za moi razgovori tuku gi trosam sekoj vtor den javuvanje na 187 brojot za tehnicka podrska bidejki non stop mi paga internetot. 3.Vo tehnicka podrska akose javite kaj razlicni lica ke vi kazat deka imate razlicen problem(nekoj ve krade gospodine,restartiraj te go modemot,vnesete novi sifri vo serverot i slicni slicni gluposti.......),a problemot so internetot sto go imam neme koj da go sredi ili tolku im e nivnata tehn.moznost.Im dadov rok uste nekoe vreme a poslem toa ke im ja FRLAM I OPREMATA I DOGOVOROT I SE U P...U L..U majcinu.Koga ke se javis vo tehnicka podrska kako da se javuvas vo vLADA treba 20min da te povrzat.ON.NET neka go svati ova kako posledna opomena ne samo od mene Sveto Todorovski edinka tuku so ovoj odnos ke ostane samo MINATO SVRSENO VREME.Pozdrav:drk:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Конечно вчера ми го активираа екстрим пакетот. Пробав од нетлоад (не сум пробал сеуште од спеедтест.нет серверите) симнав фајл, брзината беше иста ко пред тоа (420 КБ/с).

Не знам дали е до новиот модем, но сега имам проблем со wireless свичот за лаптопот. Не може да најде конекција. Вели limited or no conectivity (дава порака за конфликт на адреси???), па денеска ќе мора со то да се бафтам, ама се се сомневам дека ќе ја најдам причината.

Btw, да не знае некој која му е адресата на калисто модемот за да влезам во неговиот сетап? Дали е 192.168.1.1 (како претходниот модем од оннет), оти пробав, ама ми дава page not found.

Да се надополнам, од техничка за проблемот ми рече девојчето "пробувај повеќепати". Многу слаба поддршка имаат дефинитивно.

Ја прашувам зошто вчера од попладне до после полноќ немаше конекција, не знаеше што да одговори, едноставно ја повеќе зборев, одошто таа.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Конечно вчера ми го активираа екстрим пакетот. Пробав од нетлоад (не сум пробал сеуште од спеедтест.нет серверите) симнав фајл, брзината беше иста ко пред тоа (420 КБ/с).

Не знам дали е до новиот модем, но сега имам проблем со wireless свичот за лаптопот. Не може да најде конекција. Вели limited or no conectivity (дава порака за конфликт на адреси???), па денеска ќе мора со то да се бафтам, ама се се сомневам дека ќе ја најдам причината.

Btw, да не знае некој која му е адресата на калисто модемот за да влезам во неговиот сетап? Дали е 192.168.1.1 (како претходниот модем од оннет), оти пробав, ама ми дава page not found.

Да се надополнам, од техничка за проблемот ми рече девојчето "пробувај повеќепати". Многу слаба поддршка имаат дефинитивно.

Ја прашувам зошто вчера од попладне до после полноќ немаше конекција, не знаеше што да одговори, едноставно ја повеќе зборев, одошто таа.
Навистина чудно е тоа со брзината на дуо екстримот.Со премиум акаунт кога симињам од рапидшер ако симнам еден фајл максимум што иде е 400КБ/с а кога ке ставам едно 4 фајла да се симнуваат истовремено ја достигнува брзината од 1.1МБ/с.Не знам зошто е тоа така али живцира што ако сакам да симнам само еден рапидшер фајл замисли со премиум акаунт и ке иде максимум со 400КВ/с.Адресата е таа друже да се конектираш на модемот ама што ако влезеш ако не знаеш username i pass :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Фала ти, ќе пробам утре од Адрајв или од некој торент со многу извори да истестирам симнување, да видам како ќе оди конекцијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom