Ова ми се фотографии од екскурзијата, затоа ставив ватермарк да знам кога сум ги сликал така да извинете за тоа :/
супер уште да кажеше каде е сликано плитвички ли е или друго место е???
ептен е убаво!
Ова ми се фотографии од екскурзијата, затоа ставив ватермарк да знам кога сум ги сликал така да извинете за тоа :/
плитвилките езера ќе се заборавиш сликајќи на тоа место преубаво е :smir:супер уште да кажеше каде е сликано плитвички ли е или друго место е???
ептен е убаво!
друже ај не биди досаден и не ја расипувај темата
за тоа шо сликите дефинитивно не се твои може да дробиш коклу сакаш!!!Izvini ako na bilo koj nacin "vi ja rasipuvam temata", Ke te molam da mi objasnis podetalno :kesa:A koja e temata, nasi pejsazi ili PLITVICKI EZERA???? Ako na bilo koj nacin moite sliki ne gi zadovoluvaat standardite za kvalitet gi molam administratorite da mi zabranat da postiram sliki na ovoj sajt. Dokolku mislenjeto deka ja unistuvam temata e tvoe licno mislenje togas ke te molam da mi objasnis podetalno zosto?????
Pozzz
Ok drugarce, mislam deka nema sto da ti dokazuvam tebe. Dokolku nekoj od pouskusnive fotografi na forumov sakase da proveri dali slikive se moi ke znae deka sekoj slika ima EXIF file, so site informacii za slikata i aparatot i sopstvenikot na slikata. Normalno jas toa ne go ocekuvam od tebe zasto tebe glavno hobi ti e cuvanje na zelki vo akvarium a ne fotografija. Dokolku imas barem ednas slikano so DSLR ke znaese kako da ja proveris slikata za verodostojnost. Znaci moj sovet, najiskren i najprijatelski: Sedni malku pred toa kompjuterot pa procackaj malku po internet, procitaj nekoja kniga za digitalna fotografija, chkrapni barem edno 3-4.000 slikicki so vistinski DSLR, pa posle ke pravime muabet za toa koj kakvi fotografii pravi.
Me interesira sto mislese ti, deka slikive koi gi postirav gore gi fotografiraat vonzemjani? Ili ne ti e pravo sto mozam da si dozvolam da fotografiram na vakvi unikatni lokacii??? Za tvoja informacija: Slikive se slikani na Maldivi (zemi atlas i najdi gi kade se, baraj vo Indiski okean, juzno od Sri Lanka 500-600km), na ostrovo Meeru Island, severno od MALE, glavniot grad na Maldivi, na North Male Atoll, od 5ti do 15ti Maj 2010 godina.
Pozdrav
Cvetanovski
sorry не сум знаел дека има вакви професионалци и кај нас и што се замараат да остават слики по нашите форуми,а другиот муабет за желките и за географските положби ти паѓаат у вода,али сепак извини ете моја грешка стварно не сум доволно стручен за фотографија.Izvini KinderAutmn, otkako go zakaciv postot vidov deka slikite od Plitvicki Ezera se tvoi a ne od Dac Kufer, toj samo komentiral na tvoite sliki. Uste ednas se izvinuvam, vo pravo si, i ne bi sakal poveke da raspravame za temava, neka prodolzat ludjeto da postiraat svoi sliki, a za se sto imate licno za mene slobodno pratete na PM.
Pozzz
Ок фала ни критиките,инаку на втората слика е истото езеро само од друг агол толку можев да фатам за понапред не ми се одеше имаше трева до пола метар .Па за првата, фино пополнет кадар, запазено колку-толку правило на третини. Единствено малку лошо ова со гранкиве. Или нека ги има повеќе во фотографијата, кадрирање во десно, или воопшто да ги нема.
Патем има тука уште една финта, може хоризонтот да ти дојде точно во среде и благодарение на езерото да имаш огледало пејзаж, што исто така може да биде мошне убаво.
Втората исто така фина фотографија, убав терен, фино пренесен во .jpg Тука забелешка е за грмушките во левиот дел од фотографијата, затоа што реката прави убав агол и многу подинамична композиција ќе се добиело кога аголот на реката би дошол до крајот на фотографијата.
На ФБ сленг кажано Лајк!