Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Прочитав, демек ако си била наркос, на лечење ќе си била?
Ти не си на лечење пошто нема кој да те депортира таму.
Ок, да се задржиме на темата, а не на лични анализи и осудувања, кои преминуваат во навреди.
Контролирајте се. Сметај го ова за опомена.

Продолжете околу дискусијата за влијанието на марихуаната по човековото здравје.

Ne.. Postovite posle toj.. Kazaf jasno.. SE STO E PRETERANO NE CINI.. Pa ti vitamini vnesuj u telo pa ako preteras ne cini.. A kamoli grassovi i gluposti.. Zatoa so mera do negde e ok.. A i rekof.. Mozam da go ostaam ama mi e navika sega za sega..

Па баш затоа што ти е навика подобро е сега да престанеш, додека не ти станала потреба.

Ne.. Postovite posle toj.. Kazaf jasno.. SE STO E PRETERANO NE CINI.. Pa ti vitamini vnesuj u telo pa ako preteras ne cini.. A kamoli grassovi i gluposti.. Zatoa so mera do negde e ok.. A i rekof.. Mozam da go ostaam ama mi e navika sega za sega..

Ај да те видам остај ја марата? Не мојш, зависник си.

Fantom.. JA si znam DALI i kolku sum zavisnik.. Posledniov post mi lici kao onie u stilu: "Aj deka nemoes?"
Taka da edno ke ti kazam.. Ako ja ostavam marihuanata ke go napravam toa za sebe ne za da dokazam nesto nekomu.. Ne sum zavisnik.. Seuste mi e samo NAVIKA.. A ne e ni mozna golema zavisnost od marihuana..

Fantom.. JA si znam DALI i kolku sum zavisnik.. Posledniov post mi lici kao onie u stilu: "Aj deka nemoes?"
Taka da edno ke ti kazam.. Ako ja ostavam marihuanata ke go napravam toa za sebe ne za da dokazam nesto nekomu.. Ne sum zavisnik.. Seuste mi e samo NAVIKA.. A ne e ni mozna golema zavisnost od marihuana..

Чекај, да разјасниме: знаеш дека е штетна марихуаната или не?

Marihuanata ja prajte ko heroinot da vibam..

A toj enter so pisa deka drugar mu umrel od eden dzoint.. ZIMI TAKVOTO.. Dosta prikazni za mali deca.. 3 godini duvam i niso ne mi e.. Normalna sum (bar taka vikaat doktorite u bardovci LOL) taka da.. SMOKE WEED AND STAY COOL.. CHILL OUTTTTTTTTTTT

Да тибам речникот ...

Туку ... доста приказни за мали деца викаш, м? Ти за што се рачунаш бе девојче? Затоа што пушиш, со што имаш инспирација за пишување рап песни, а исто така знаеш добро да ја рекламираш марихуаната замина во возрасните?

Nemam namera da se praam fraerka.. Luge ne duvam mnogu.. Kazav..

A inace na 11 god prvpat probav a fala bogu ne pocnav togas so DUVANJE bukvalno.. Ne sum do tolku zabegana vo zivotov alooo.. Poslednava godina pusam pojse taka.. A inace u Avgust punam 15 pa nema da bidam vise 14 godisno so samo se kurci :PP

Ти кажа дека дуваш доволно, а никако да ми објасниш што е тоа доволно?
На 11 години ... значи 4 години дување марихуана не се зависност и е некој мал период за да те затепаат мама и тато ... не си ти крива злато, не.

Vaka.. Vie mozete da davate komentari i soveti.. Moe e dali ke poslusam ili ne.. Ali mislam deka nemate bas pravo da me prajte zavisnik, narkos, zabolena.. I tn i tn i tn.. Da bev takva.. KE bev na soodvetno mesto na LECENJE..

Точно така, а ти не си на соодветно место за лечење затоа што сеуште си малолетна и треба некој кој го немаш очигледно, да те однесе.

Luge aman! Go naprajfte grassov najveca droga na svetov mene najveci narkoman :tapp: Sfasta.. Ako iam 14 god neznaci deka ke umram use denes od cannabis zaso go konzumiram voopsto.. Ne sum ni prva ni posledna!

Највечи наркоман сега не си, но ќе бидеш.
Да, баш дека не си ни прва ни последна не треба да мислиш дека си центар на нашето внимание, како што веќе спомна некој. Ти само кажуваш еден секојдневен пример, за кој дискутираме сите преку тебе. А тоа не би требало да те теши девојко ... тоа што не си ни прва ни последна, не треба да те охрабрува таква да останеш.

Sega pocesto se desava.. No ne mi e potreba a ni nekoja golema zelba.. Onaka vo drustvo koga nema so da se praj ili doma taka.. Neamm namera da glumam hip hop gangsta filmovi nitu pak da se pravam narkos..

Почесто ти се дешава, а не ти е потреба ни желба. Да не ти дава некој на сила тебе?
И друго ... како може едно 14 годишно девојче да го каже зборот досада?
А тоа што немаш намера да глумиш, уште повеќе ти кажува дека и тоа како имаш потреба. Ти си навлечена на тоа чувство што ти го дава марихуаната кога ти е досадно и имаш проблеми ... според тоа мало, ти нема да прекинеш тука ...

Неможам да те сфатам дека самата си се демантираш на милион наврати. Еднаш кажуваш дека пушиш три пати неделно, еднаш кажуваш дека пушиш само кога пишуваш, а тоа било еднаш на два месеци, еднаш кажуваш дека немаш потреба, а од друга страна земаш со цел да пишуваш убаво или да се расположиш ... кој да ти најде нзс.

п.с. Спомнавте и нешто во врска со цигарите ... некој што починал на 55 години да е среќен што доживеал толку ... па дедо ми почина на 77 години, а беше пушач ... ам сега?
Тоа е друга тема, не мешајте ја тука.

Гирлллл ти нане да не пушиш случајно, сакл нејќел сакл попил?????

LOL
Divajn vaka.. Nemozam da objasnam neko jraboti.. NE rekov 3 pati nedelno nego 3 sibici/kibriti nedelno.. Tie mozes i vo eden den da gi ispusis.. A toa za txtovite go kazav cisto za kreativnosta.. Deka koga pisuvam txtovi PONEKAD i vo takvo stanje pisuvam i deka ne ispagaat tolku losi.. Aman be me ispobunivte.. Ili ja neznam da se izrazam ili.. Ili toa ke da e :) I pliZ.. Preku mene nema potreba ponatamosna diskusija na temava.. NE se praam centar na vnimanie.. No vo poslednive nekolku strani nikot mi e spomnat skoro vo sekoj post.. Toa me iritira.. Se osekam bad :S

Се осеќаш бед? Океј, јас нема повеќе да те спомнувам, за да не бидам причина за уште една твоја шибица.
Ако сфатиш еден ден дека некој многу те критикувал со цел да ти укаже на нешто, тука сум ...
Поздрав.

Ајде продолжуваме ... штетна е марихуаната и точка!
Имав другар кој мнооогу години пушеше и беше со став дека нема шанси друго да земе. Доволна му била, земал само со друштво, само на журки и бла бла, стандард муабети како овие тука. Кај него се појави лошото друштво после тоа, кое му ја покажа и иглата со хероинот како ништо страшно доколку ја користи умерено де. Неколку месеци после тоа го најдоа дома предозиран и починат. Дечкото беше повозрасен, исклучително паметен, на факултет, со девојка итн. Кожа ми се ежи кога ќе се сетам на него, а веднаш потоа на погребот ... неможам повеќе да пишувам за него.

Па, немој некој да ми кажал дека неможе токму тоа да му се случи ... истите муабети со другарот сум ги поминала, затоа не ми реплицирајте со такви постови и ако сакате и ако ви е мил животот вратете се во реалното лошо или добро секојдневие, а ако не, со среќа нека ви е и така.

Ете на girll и укажавме на смртоносните опасности кои ги носи лошата дрога марихуана и знам дека таа (ако не денес) уште утре ќе го отфрли ова најголемо зло од својот живот.
Сега, има ли друг кандидат за спасување? Видов таму некои од првите постови на темава. Мислам дека и на нив треба да им се обрне внимание. Побрзо, бидејќи може да биде доцна! Да не дозволиме дрогата да го земе својот данок!

Хихихи пушела од 11 години(ако не не прди) алоооооо на тие години не знаев како се викам.Првпат пушев на 14 се на се за тие 2 дена од мојата ''џанки кариера'' акнав 3 џоинта видов дека не е тој спорт за мене и елегантно баталив.Многу е лошо што меѓу народов се шири некоја теорија како ''марихуаната е здрава''..Многу издишани створови се палат на Амстердам и го земаат за пример холандскиот народ си мислат дека ''Холанѓаните се цел ден бришка напраени и кур не ги боли имаат стандард''.Не Амстердам е таков за да се носат туристити од цел сват што ке дуваат на раат и ке се радуваат ко келеши некои.
Искрено знам како влијае на здравјето поготово на психичкото знам луѓе што не знаат гз кај им е по цел ден и немаат никаков живот, освен ''трева по цел ден'' за ништо друго не знаат
Би сакал да се озакони за да може без забрана секој слабокарактерен човек да се самоуништи и да останат тие што вредат....

Убива мозочни ќелии, де.
Како и останатите дроги, во кои спаѓаат и цигарите и алкохолот. :toe:

Само секоја со различен интензитет...

2 напиша:
Секако дека делува негативно :)

А некаде прочитав дека научниците со марихуана веќе стигале до нови лекови за разни, големи, болести.

LOL
Divajn vaka.. Nemozam da objasnam neko jraboti.. NE rekov 3 pati nedelno nego 3 sibici/kibriti nedelno.. Tie mozes i vo eden den da gi ispusis.. A toa za txtovite go kazav cisto za kreativnosta.. Deka koga pisuvam txtovi PONEKAD i vo takvo stanje pisuvam i deka ne ispagaat tolku losi.. Aman be me ispobunivte.. Ili ja neznam da se izrazam ili.. Ili toa ke da e :) I pliZ.. Preku mene nema potreba ponatamosna diskusija na temava.. NE se praam centar na vnimanie.. No vo poslednive nekolku strani nikot mi e spomnat skoro vo sekoj post.. Toa me iritira.. Se osekam bad :S

Kако што можеш да видиш веќепочнал да дејствува Tetrahydrokanabinol/ от на твојот хипокампус. Затоа мој совет е да остависх тоа марихуанта, да оставиш барем до 18 години на мозокот да ти се развие. Мој совет е наместо да се затвораш и да дуваш и да пишуваш текстови, да излезеш надвор да се ресоцијализираш, не значи дека ако на 11 години си навлегла во лоши друштва дека нема добри друштва, посвети го тоа време што го користиш за дување и пишување текстови во барање друштво, како што јас можев да си најдам не едно туку две друштва каде што другарите ниту цигари не ми пушат а со нив секогаш има зерзанции и добро смеење, верувам дека и ти можеш да најдеш, бидејќи очигледно родителскиот елемент кај табе во животот нема влијание, па си присилена да најдеш другари покрај кои ќе пораснеш.
Наместо да даваш пари за марихуана заштеди пари за ролери или точак, иди секое полпадне спортувај по кеј, не си свесна колку само човек добро се чувствува по еве да речеме истрчани 5 километри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom