Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Luge aman! Go naprajfte grassov najveca droga na svetov mene najveci narkoman :tapp: Sfasta.. Ako iam 14 god neznaci deka ke umram use denes od cannabis zaso go konzumiram voopsto.. Ne sum ni prva ni posledna!
Девојче не си ти центар на нашето внимание, не претерувај. Земена си само како пример затоа што сама кажа дека си почнала да дуваш на 11 години. Имаш ти кој да се грижи за тебе, веројатно.
Работата е што има многу други кои сакаат да ги предупредат барем да внимаваат што ќе прават. Проблемот е во тоа што деца може да купат и купуваат психотропни супстанци исто како што се купуваат мастики во продавница. Исто така проблемот е и во потеклото на желбата на тие деца, од каде доаѓа на пример???
Знаеме дека не си ни прва ни последна. Ама ако се сите ставени во некој ваков лош филм како твојов, тешко на иднината која не очекува...

Како што гледам темава испадна, Кој од кога почнал да конзумира марихуана?

Па дали е тоа за фалење бе. Како бе точкест позитино влијае на твоето здравје. Стварно вечерва се разочарав од некои луѓе, а имав респект кон нив. Па на форумот преку 40 посто се на возраст измеѓу 14-18 не знаат ни сами кој се што се па уште ќе им даваме кураж...ПУШЕТЕ МАРИХУАНА?!?!?!

Дај стварно, не зафркавајте темава стварно забега. girlll сеуште имаш време да се откажиш. Не ја напаѓајте толку, иако сега мислиш дека тоа е кул, вервај еден ден ќе се каеш. Ќе почнеш со такви лесни наркотици ќе завршиш на хероин. Ако е проблемот во друштвото, промени го. На 11 год. почна да пушиш трева? Па у ПМ како можи бе толку да забега младината. Па јас на 11 год. улица несмеев да преминам сам. Веднаш пробај да ја оставиш ако неможеш консултирај се со родителите, ќе си добиеш ќотек ама и го заслужуваш. Само тие можат да ти помогнат. После ќе биди предоцна и само повеќе и повеќе ќе ги повредуваш.

Пр. Мој другар на твоја возраст почна со марихуана, па се со ред, сега е на рехабилитација. Дури му даваа пари ок, после почна да кради од дома, го фаќаа кризи, се позајмуваше од други. И што? Се уништи сам, ги уништи и родителите(угледна фамилија) затоа немој да изиграваш возрасна верувај ни 15 ни 16 год. не ти се доволни. Не го сфаќај постот како заканувачки или сл. само сакам да ти помогнам.

Поздрав

jove_bt thx.. Vaka napisani postovi mnogu poveke postuvam i poveke moze da doprat do mene odkolku tie prethodnite vo koj site izigravate Zvezde Granda a ja i takvite so pocnale so grass na pomala vozrast Dzanaci.. Mozebi i ke probam da prestanam da duvam.. Ke vidam za toa.. Sepak seuste stojam na svoeto deka ponekogas da zemes e Ok no ne da jka konzumiras postojano.. Zoso SE sto e PRETERANO ne cini..

jove_bt thx.. Vaka napisani postovi mnogu poveke postuvam i poveke moze da doprat do mene odkolku tie prethodnite vo koj site izigravate Zvezde Granda a ja i takvite so pocnale so grass na pomala vozrast Dzanaci.. Mozebi i ke probam da prestanam da duvam.. Ke vidam za toa.. Sepak seuste stojam na svoeto deka ponekogas da zemes e Ok no ne da jka konzumiras postojano.. Zoso SE sto e PRETERANO ne cini..

Ама никој не ти рече дека си наркоманка. Само ти посочивме дека мариханата е штетна и дека никој зависник од дрога не почнал со хероин или кокаин, туку баш речиси сите почнале со марихуана.

Da pocnale.. No ne prodolzile SITE.. Znam tip sto mnogu malce duva a smrka koka kako lud.. Znaci grassot ne e SEKAD glavna pricina za pointenzivnoto ponatamosno drogiranje

jove_bt thx.. Vaka napisani postovi mnogu poveke postuvam i poveke moze da doprat do mene odkolku tie prethodnite vo koj site izigravate Zvezde Granda
Не изиграваме ѕвезде гранда, ама нејќеме да изиграваме ни хип хоп генгстас.
Mozebi i ke probam da prestanam da duvam.. Ke vidam za toa..
Еее, ова веќе ми се допаѓа, напредок. Бујрум на некоја од следните Кајгана собиранки :)

Vaka.. Vie mozete da davate komentari i soveti.. Moe e dali ke poslusam ili ne.. Ali mislam deka nemate bas pravo da me prajte zavisnik, narkos, zabolena.. I tn i tn i tn.. Da bev takva.. KE bev na soodvetno mesto na LECENJE..
Ништо лично, срц, ама сама се направи наркос пред форум. Сама си кажа дека конзумираш мара од 11 години, иако не толку редовно, ама сега почесто.
Јас ќе ти кажам само-со памет во глава.:wink:

Ne.. JA rekov deka bev vo losi drustva na 11 godini.. Probav sosema slucajno i toa bese.. Imav zemeno 2-3 pati.. Tolku.. Sega pocesto se desava.. No ne mi e potreba a ni nekoja golema zelba.. Onaka vo drustvo koga nema so da se praj ili doma taka.. Neamm namera da glumam hip hop gangsta filmovi nitu pak da se pravam narkos.. Negativni raboti se kako odliki na eden covek i ednoto i drugoto.. Ednsotavno si odgovoriv na temata i bev napadnata.. Pa morav da pocnam so odbramben sistem be alo :)

Си признаваш половина ти се опросува:):smir:

бај д веј и јас сакам на следната собиранка да дојдам:)

girlll;729128Na primer najcesto sum napushena koa gi pisuvam tekstovite.. Rap..I love weed.. [B напиша:
Priznavam deka duvam cesto.[/B]. Ali ne premnogu.. Dovolno sepak.. Jaka stvar e
Читај го болдираното.

Ne konzumiram premnogu.. Chat Pat.. I Ipak preteruvate..
Дуваш често а не конзумираш премногу. Хммм...

No ne mi e potreba a ni nekoja golema zelba.. Onaka vo drustvo koga nema so da se praj ili doma taka..
Во некој од погорните постови спомна дека цитирам „сјајни работи излегуваат од дување“ (мислејќи на текстови или не знам ти што), за потоа да кажеш I love weed. Некако не ми штима кажаното со ова што е болдирано.

Малку одбрамбениот систем ти е во дефект, иако не те ни напаѓа некој, само пробува да ти укаже на последиците.:)

girlll, тоа што твоите родители се развеле не значи дека се е изгубено и треба да се дрогираш. Тоа што на 14 години пушиш мара, воопшто не е за фалење. И тоа што имаш од дома не е за фалење. Ало, девојче, дали намераваш да го завршиш животот пред воопшто да го почнеш? Како што гледам, доста паметни членови, успешни во животот, те советуваат да се откажеш од марата.ко бегаш од проблемите не стигнуваш далеку во животот, треба цврсто да застанеш на нозе и да се бориш со проблемите.

NE vaka.. Kreativnosta se zgolemuva da.. Ama kreativnosta dosta mi e razviena i bez grassot.. Rekov.. NAJCESTO KOGA PISUVAM TXTOVI.. A ne NAJCESTO u zivotov opsto.. So ogled na toa so txtovi pisuem ednas u 2 meseci ti vidi sea :lol: Ne mi e potreba nego navika grassot.. tolku..

Fantom_Oh dali gi vide poslednite nekolku posta od mene na temava???
Aj procitaj ubavo pa posle osuduvaj :roll:

Прочитав, демек ако си била наркос, на лечење ќе си била?
Ти не си на лечење пошто нема кој да те депортира таму.

Ne.. Postovite posle toj.. Kazaf jasno.. SE STO E PRETERANO NE CINI.. Pa ti vitamini vnesuj u telo pa ako preteras ne cini.. A kamoli grassovi i gluposti.. Zatoa so mera do negde e ok.. A i rekof.. Mozam da go ostaam ama mi e navika sega za sega..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom