НЕКА НИ Е ЧЕСТИТО ПОБЕДАТА
Манчестер Јунајтед уште една покажа дека е тим кој ги руши сите рекорди.Прв англиски тим кој станал светски клубски првак,имаме голман кој го држи рекордот во Англија,ако не и во Европа за најдолго време без примен гол,ја срушивме традицијата во Порто за која сите многу збореа и сме прв англиски тим што сме го победиле дома,можеби пропуштив некој друг рекорд но не ми замерајте,а се надевам дека ќе бидеме и прв тим кој успеал два пати по ред да ја освојува ЛШ.За тоа понатаму.
За натпреварот.Сите линии функционираа беспрекорно,Порто освен до 20-25 метри од голот на ВДС не стигна поблиску.Имаа само 2-3 шанси.Ја добивме борбата во средината и како што прогнозирав играше Андерсон кој заврши огромна работа за тимот.Гигс уште еднаш покажа дека е единствен,Роналдо покажа дека е играч од светска класа,Рио и Видиќ се супер тандем,Евра е незаменлив,О’Шеј се прикажа во одлично светло и ме изненади,Руни многу корисен и во напад и во одбрана,Бербатов добро се покажа во скок играта,Керик одигра на ниво како и ВДС.
Порто не беа ни пола од тоа на Олд Трафорд,напаѓаа ама без ефект.
Заслужена победа.Иако многу ќе кажуваат дека сме имале и среќа,но јас велам дека пред се играчите денес покажаа срце и покажаа желба за победа.Затоа нека слават и уживаат во успехот.Незнам што друго да кажам.Поздрав до сите фанови на Манчестер Јунајтед.
Glory,Glory ManUnited
Red's are marching ON,ON,ON