Руни: Ние сме Кралевите од Манчестер
Вејн Руни веќе ја вжештува атмосферата во пресрет на неделното градско дерби со Сити велејќи дека Јунајтед се правите Кралеви од Манчестер.
“Ќе биде убавао да им покажеме кои се правите Кралеви од Манчестер.” – рече Руни. “Не не иритира тоа што Сити сега добива голем публицитет.” “Доколку тие освојуваа трофеи тоа навистина ќе ме иритираше, но се додека тие се во средниот дел од табелата, навистина не ми пречи.”
“На фановите им должиме победа на дерби натпреварарот иако лани освоивме два трофеи.”
“Тоа што ги загубивме двата градсеки дерби дуели беше екстремно разочарувачки.”
“Натпреварот во недела ќе биде многу значаен за играчите, за фановите и за клубот особено по она што се случи со Сити по доаѓањето на нови сопственици.”
Сити ги исполни насловните страни на медиумите по драматичното превземање на клубот од страна на Шеикот Менсур во август.
Со тоа тие веднаш станаа најбогаиот клуб во светото и го срушија Британскиот трансфер рекорд со ангажманот на Робињо вреден 32,5 милиони фунти.
Но во новата сезона Сити се мачи со формата и се наоѓа на 11то место или само четри бода над зоната за испаѓање.
Победата над Арсенал од минатото коло го намали притисокот врз Хјуз и трета победа во низа над градскиот ривал ќе им овозможи на фановите да сонуваат за настап во Лигата на Шампионите.
“Парите кои ги има Сити се добри за првенството. Веќе неколку години ’топ четворката’ вообичаено се одлепуваше од другите. Сите сакаат повеќе кокуренција.”
“Доколку се случи десет екипи да се борат за едно место тогаш првенството ќе биде многу поинтересно.”
“Нема да ми пречи доколку Сити биде предизвикувач за врвот бидејќи сакаме повеќе конкуренција.”
“Но никогаш не се знае дали Сити навистина ќе може да влезе во топ четри и да ги расипе сметките на другите екипи.”