Кајганџии, кој каков бизнис работи? Ајде да соработуваме!

М

Мартин`

Гостин
K

kumanovojobs.ws

Гостин
Сакаш да кажеш дека луѓево се од Балканов, ако ти дадам линк со доказ да ти кажам од каде се земени сликите ?
После ова најверојатно ќе се усклучиш нема ни да одговориш.
Ce ti odgovoram na sekoe prasanje samo ako bidnes pristoen so porakite ludjevo se od balkan toa 100% ne sum gi jas izmislil nego tie si postojat i si rabotat za GDI kako jas sto rabotam i kako mnogu drugi ludje sto rabotat

--- надополнето ---

Сомнителни ми се :toe:

И не само сликите, целиот сајт :vozbud:

И ти си мистерија некоја, голема :tapp:
Toa e samo tvoe mislenje da se ubeduvame ne bi sakal najbitno sto ovaa ne e PREVARA firmata Global Domain Inetrnational postoi od 1999 god u super funkcionira

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Куманово Џабс - во кратки црти ако можеш да образложиш што е значењето на твојов сајт?
иам тиња нет и неможам да го глеам клипов, и ме мрзи да го читам текстот кој ништо не објаснува.

Тргување со Кинези е добар план, но претходно да знаеш како и од што да почнеш... еве дајте пример за кој мислите дека добро би прошол овде во МК, али не од памет така ,туку нешто добро обмислено во кој силно верувате.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ce ti odgovoram na sekoe prasanje samo ako bidnes pristoen so porakite ludjevo se od balkan toa 100% ne sum gi jas izmislil nego tie si postojat i si rabotat za GDI kako jas sto rabotam i kako mnogu drugi ludje sto rabotat

--- надополнето ---

Toa e samo tvoe mislenje da se ubeduvame ne bi sakal najbitno sto ovaa ne e PREVARA firmata Global Domain Inetrnational postoi od 1999 god u super funkcionira
Global Domains International is a company that many people stumble across once they've filtered out all the blatant scams that exist on the internet. However when one looks closely at the Global Domains International module, it's easy to see how it very nearly is a scam.
Global Domains International promotes itself to the people seeking to create an [COLOR=#009900 ! important][COLOR=#009900 ! important]income [COLOR=#009900 ! important]online[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
by playing the multi-level-marketing card very well in its video. Whilst not a pyramid scheme, it follows the pyramid method and keeps quiet about the amount of work that one has to do to see any sort of return.
For each person you can get to sign-up for Global Domains International through you, that is a $1 a month or a $6 sale if one takes into account the average membership at GDI. This stands in stark contrast to the pay out you can receive up-front from web hosts like FatCow and BlueHost who offer $100+ for the sale of a web hosting plan.
The supposed beauty though about GDI is that your sign-ups will in turn build their own downline, thus profiting you.
But what is really happening? Everyone begins selling a "promise of wealth" that they themselves haven't experienced. To the moral person this is quite unnerving.
And secondly, (and perhaps more practically) most people at Global Domains International don't know how to market. Which is why there is such a horde of you tube videos on the subject all promoting the "easy promise of wealthy

Член од
29 септември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
se dodeka e se sumnjivo osven kes vo dzeb ke sme kade sto sme sega - podolu od dnoto na dnata. Internetot odamna, so decenii ne e samo za zafrkancii, srfanje i stavanje gluposti na FB...Neka ne te mrzi napisi GDI na Google ili Yahoo i ke vidis sto se ke izleze pa ako barem malku znaes angliski se ke ti stane jasno...Toa e najdobar biznis - nema firmi, inspekcii, i drugi strukturi - vo koj za samo 10 dolari si pravis svoj biznis. Ako rabotis ke zarabotis a ako samo komentiras negativno na forumi ke ostanes so duplo golo = 00

--- надополнето ---

Lesno e da se zapocne biznis so 10 - 20 ili 40.000 evra, a GDI se zapocnuva so samo 10$ mesecno i posle se si zavisi od tebe...Ako rabots i ke zarabotis, ama ako ziees vo 21 vek, a ako si nazad, so vekovi i decenii ke si baras strogo kes vo raka i ke otvoras firmi i se sto si odi so toa...So ovoj biznis - GDI - si sam svoj gazda i ako dobro s eorganiziras mozes mnogu da zarabotis. Pa ima lugje koi mesecno zarabotuvaat i po 15.000$, normalno po nekolku godisna rabota. Ama so sedenje nema pari...A za vas, neverni tomi sto ve mrzi i da procitate nesto - nisto ne vazi - za vas e najdobro da si igrate loto i da cekate pari od nebo...Moze nekoe vrapce i ke vi gi isprati....vo bilo koja forma

K

kumanovojobs.ws

Гостин
Куманово Џабс - во кратки црти ако можеш да образложиш што е значењето на твојов сајт?
иам тиња нет и неможам да го глеам клипов, и ме мрзи да го читам текстот кој ништо не објаснува.

kumanovojobs Znacenjeto na mojot sajt e moja zelba endostavno taka sakam da mi se vika sajtot taka si go krstiv
a sega od 1 Oktomvri koga ce ti stigne dobra konekcija pogledaj go klipot a ako te mrazi da citas toa e tvoja rabota a textot mnogu ubavo objasnuva samo treba da se procita cel sajt

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
se dodeka e se sumnjivo osven kes vo dzeb ke sme kade sto sme sega - podolu od dnoto na dnata. Internetot odamna, so decenii ne e samo za zafrkancii, srfanje i stavanje gluposti na FB...Neka ne te mrzi napisi GDI na Google ili Yahoo i ke vidis sto se ke izleze pa ako barem malku znaes angliski se ke ti stane jasno...Toa e najdobar biznis - nema firmi, inspekcii, i drugi strukturi - vo koj za samo 10 dolari si pravis svoj biznis. Ako rabotis ke zarabotis a ako samo komentiras negativno na forumi ke ostanes so duplo golo = 00

--- надополнето ---

Lesno e da se zapocne biznis so 10 - 20 ili 40.000 evra, a GDI se zapocnuva so samo 10$ mesecno i posle se si zavisi od tebe...Ako rabots i ke zarabotis, ama ako ziees vo 21 vek, a ako si nazad, so vekovi i decenii ke si baras strogo kes vo raka i ke otvoras firmi i se sto si odi so toa...So ovoj biznis - GDI - si sam svoj gazda i ako dobro s eorganiziras mozes mnogu da zarabotis. Pa ima lugje koi mesecno zarabotuvaat i po 15.000$, normalno po nekolku godisna rabota. Ama so sedenje nema pari...A za vas, neverni tomi sto ve mrzi i da procitate nesto - nisto ne vazi - za vas e najdobro da si igrate loto i da cekate pari od nebo...Moze nekoe vrapce i ke vi gi isprati....vo bilo koja forma
kumanovojobs.ws
gdibuzz
ова кој пишува кое алтер его ?? пред да почнеш сега да не убедуваш и отвараш трет четврт јузер би те замолил да припазиш бар на граматиката,не нешто посебно туку ги правиш истите граматички грешки во двата јузери така речено исто пишуваш :pos2:
е јебига абе до кога ке не праите бе малоумни :tapp: толку ли мислите дека неможеме да уочиме дупли јузер ?

http://forum.kajgana.com/member.php?43551-gdibuzz

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Игнорирајте го ова со *пирамидата* тоа е лук и вода исто како и кликањето... игнорирајте ги, а администраторите веројатно бргу ќе сватат дека тие 2-3 поста се за во корпа. Почитувани форумџии да се фокусираме на вистинскиот бизнис, не на оној што носи 15,000 Евра месечно. туку на оној реален бизнис од секојдневието... Дали има нешто ново на просториве што *работи*?... Ќе има ли простор за да се развие бизнисот со новата одлука на владата - за формирање фирми со оснивачки влог од 100,000,- Евра кои што фирми ќе бидат конкуренција на банките во сегментот кредити. По мене, без мозност за прибиранје депозити... ова тешко дека ќе помине. А и не ми изгледа претерано профитабилно! Ако се пласираат сите 100,000 Евра (што е малку веројатно) и тоа на година дена (што е усте поневеројатно) годишно кредитодавателите би добиле бруто 12-13% колкава што е сега каматата на кредитите во комерцијалните банки.... Од 12,000 кога ке се одземе 10% персонален данок, потоа придонеси и плати за оснивачите (ако не за вработените), па кирија за просторот.... Се прашувам што ќе остане како екстра профит за оснивачот.

T

Tetro

Гостин
Значи,

Најпрво да му се извинам на дечкото кој го разоткрив целосно пред некој ден, Ангел. Не знаев како стојат работите и мислев дека тој е замешан во некоја мафија која зема пари од недолжните граѓани. :smir:

Тој не е мафија, мафијата го има завлечено него. Побарав да ми каже на пп за што се работи и добив повратна порака пред малку, која гласи:

денес 23:49
Од: kumanovojobs.ws
Член на GDI

Регистриран
Sep 2010
Мислења
5

РЕ: РЕ: Zdravo
Zdravo mettalhammer

Da se pojaviv na sajtot posto se zborese za mojot sajt i sakam da dokazam deka ne e prevara ni piramida ni neznam sto
Sakam samo da gi kazam na ljudjeto deka tuka ima mnogu golema para ako se posvetis na ovaa,jas rabotam od 09.09.2010 /значи, досега Ви немаат исплатено/
znaci nema ni ednes mesec i sum prezadovolen od GDI koj saka sto saka neka zvoruva jas sam si se uveriv vo ovaa i znam kako mi e,
lujdeto kaj nas se cudni mnogu koga se zboruva za biznisi sakaat da ne vlozat a odma da dobivaat ili edno isito prasanje mi postavivaat kolku pari zema do sega jas sega samo sto pocnuvam si pravam svoja mreza svoi ludje ima li nesto poubavo od toa znaci moja rabota e jas da si go reklamiram sajtot moj
www.kumanovojobs.ws no GDI mi dava uste 2 sajta a toa se:
http://www.freedom.ws/angelgdi
http://www.website.ws/angelgdi
segde si go stavam na oglasi na facebook kaj sto stignam a sum platil samo eden mesec 550 den.10$ se 473 den i bankata ti zima za usluga zavisi od dolarot i toj varira zamisli i nekoj ce mi prodava muda za bubrezi deka ovaa e piramida deka e prevara deka nema car koj saka neka raboti ovaa e dobra prilika za sekogo,mene mi e super na pocetok sum prezadovolen
Сајтот ти е регистриран на месец дена, другите не забележуваат (претходно поставено прашање)
da sajtoto si go placam sekoj mesec taka mi odgovara mozam i nagodina ga do zemem i na 3 meseci na kolku sakam
Za mene ovaa e super rabota Regularna e i sekoj mesec ce mi doadja se povece i povece i moite clanovi sto imaat clanovi i jas dobivam od sekoj po 1$ do 5 nivo
A jas tuka po forumi nema da gubam vreme badijala da objasnuvam na sekoj poedinacno sto i kako koga ima se napisano i ne sum go jas ovaa izmislil sega toa postoi 11 godini i raboti super znaci inzvareden sistem koj sum sonuval da bidnam del od takva grupa nemam gazga sef direktor ne odam da me maltretira nekoj da rabotam za drugi a da ne sum zadovoljen da pravam drug gazda NE sam svoj sef od doma imam slobodno vreme kolku sakam pravam sto sakam i sekogas sum so moite najbliski
i mnogu retko ce ostavam komentari na forumi posto imam popametna rabota i taka
jas nikoga ne molam da se zacleni ludjeto sami mi se zaclenuvaat ZNACI nikoga ne ubeduvam da mi bidne clen nego koj go razgleda ubavo sajtot i koj vleze podlaboko vo sistemot na GDI ce svati za kolku vreme i kako moze brzo da prosperira i da si zaraboti penzija uste na prvata godina koj dozivotno ce ima primanje mozda ima nekoi greski vo textot ili nekoj Kumanovski dijalekt pa normalno ce si zboru na moj dijalekt
Pozdrav ja tuj dojde na ovj forum da postupu prijateljski i drugarski nemam nameru da se karam sas nIkoga ili da glumu bolno ludilo ili da kazuju deka sam izmislija TOPLU VODU SVE E IZMISLENO SAMO TREBA DA SE POSVETI NA NESTO I DA SE RABOTI Да, да ти земат парите, после не е битно

Pozdrav i sve najubavo
Angel GDI TIM
Дечкото не е преварант, само го излажале доста добро.

Член од
29 септември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Значи,

Најпрво да му се извинам на дечкото кој го разоткрив целосно пред некој ден, Ангел. Не знаев како стојат работите и мислев дека тој е замешан во некоја мафија која зема пари од недолжните граѓани. :smir:

Тој не е мафија, мафијата го има завлечено него. Побарав да ми каже на пп за што се работи и добив повратна порака пред малку, која гласи:

Дечкото не е преварант, само го излажале доста добро.
Deckoto e polnoleten i ubavo razmisluva i e iznenaduvanje kako razmisluva za eden prosecen Makedonec...Mozete da pisuvate sto sakate, mozete da izmisluvate mafii, prevaranti i sto vi dusa saka...GDI e realnost vo svetot i na Balkanot i lugjeto si zarabotuvaat plati i penziii...ima i clenovi koi so internet marketing se bavat i po 30 godini - proverete go imeto Tim Sebbert preku Yahoo ili Google...i mozebi nesot ke vi se razjasni...Nema potreba da se gubi, kako sto i Angel pisuva, vreme so takvi kako Vas koga Internetot e najgolem prozorec vo svetot i se pravi (ne moze tuku veke se pravi) so lugje od cel svet...da znaeme tri svetski jazici i zatoa se posetuvame na rabotata i nadvor od Makedonija - na prostori kade sto ima normalni i realni lugje. Mozete i za mene da izmisluvate trista prikazni - vistinskata ja znaat vistinskite lugje bidejki ne se deli se so sekogo a najmalku so slucajni badijaldziii...Tolku od mene i nikogas poveke nema da go otvoram ovoj forum bidejki i tuka ako i se vo Makedonija e pogresno sfateno...Da imate malku prosetano i videno nekoi drugi sredini mzoebi ke vi se rasirat i vidicite. Edno e da se srfa na Internet a drugo e da se bide na lice mesto na nastanite i da se ima kontakti so mnogu "vredni" licnosti v sekoj pogled...

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Дизајнер, од областа на мебел и ентериери, внатрешно уредување. Трговија со мебел.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Дизајнер, од областа на мебел и ентериери, внатрешно уредување. Трговија со мебел.
Ви реков да не губиме време со *Џоб од Куманово* луѓе, време е да оди во корпа... незнам само што чекаат администраторите!? Сам си кажува дека Кајгана ја користи како средство за реклама....Алоооооо! Ајде бре кисел! Ацид што чекаш! Или некој... било кој ...
Конечно по подолго време на темава еден *НОРМАЛЕН* бизнис! :cuc: ... Дизајн од областа на ентериерното уредување.... Влакно фалеше да влезам во тој бизнис. Кажи ми Македонско Сонце, како оди? Се продава ли мебел по порачка... на парче? Сега со кризата во градежништвото, помалата продажба на станови.... како да стагнира бизнисов? Има ли проектче-две-три во месецот да се изработи? Како си организиран? Имаш фирма? Партнер?.... Се може ли? Знаеш... Ако Грујо мафта со 1,5% стопански раст.... ама во градежништвото ептен *тапа*.... -12% голем пад, а во многушто и ентериерното уредување и изработка на мебел од плочести производи е поврзано од него! Ако нема градба, за каде ке се изработува мебел!? Треба да се издржи, во секој случај. Грди времиња за твојава бранша... Маседониан!

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Ви реков да не губиме време со *Џоб од Куманово* луѓе, време е да оди во корпа... незнам само што чекаат администраторите!? Сам си кажува дека Кајгана ја користи како средство за реклама....Алоооооо! Ајде бре кисел! Ацид што чекаш! Или некој... било кој ...
Конечно по подолго време на темава еден *НОРМАЛЕН* бизнис! :cuc: ... Дизајн од областа на ентериерното уредување.... Влакно фалеше да влезам во тој бизнис. Кажи ми Македонско Сонце, како оди? Се продава ли мебел по порачка... на парче? Сега со кризата во градежништвото, помалата продажба на станови.... како да стагнира бизнисов? Има ли проектче-две-три во месецот да се изработи? Како си организиран? Имаш фирма? Партнер?.... Се може ли? Знаеш... Ако Грујо мафта со 1,5% стопански раст.... ама во градежништвото ептен *тапа*.... -12% голем пад, а во многушто и ентериерното уредување и изработка на мебел од плочести производи е поврзано од него! Ако нема градба, за каде ке се изработува мебел!? Треба да се издржи, во секој случај. Грди времиња за твојава бранша... Маседониан!
Имам фирма и салон за мебел од 400 м2...се спрема и втор помал од околу 200 м2. Порано беше супер, имаше денови кога секојдневно продаваш по една работа, што значи многу за овој бизнис. Но сега како е тргнато, само на трошоци...Луѓето се стегаат, се плашат а и немаат пари. Лошо време дојде, не било вака никогаш.
Кај нас мислам дека не зависе многу бизниот од градежништвото, туку од земјоделството. Повеќето луѓе живеат од земјоделие, а нивните производи не се платени или им ги земаат безпари, а ти од нив очекуваш да купат..така да ептен слабо.

Најмногу ни го уништуваат бизнисот дивите произведувачи-тишлерите, оние што работат во гаражи и шупи, кои не плаќаат данок, сметки и други расходи. А и конкуренцијата не е мала, така да :)

Инаку работиме со секаков вид на мебел, тапациран, плочест, канцелариски...правиме мебел по порачка. Партнери имаме од цела Македонија, Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово, Струмица...Мебел што го продаваме е од домашно потекло, како и странско, има нешто српско, романско, бугарско.

За ентериерното уредување можам да речам дека е многу слабо, народот кај нас сеуште не знае а и не е научен дека идејата и уредувањето се плаќаат. Има по нешто, но не е тоа тоа.
Имам завршено инженерен-дизајн за мебел и ентериер во Софија.

Се надевам на подобри времиња, мора некако да се издржи да се гледа за напред.
Поздрав.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
Чисто информативно, кумановецот е перманентно баниран поради спамирање и користење повеќе јузери. Нема да ве замара повеќе.

Може да продолжите со темата.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
deck ajde sistemi za suva gradba (gips karton) za vas ke ima specijalen popus.moze i na rati.ajde dodeka ne sum otisil u dubai preku nahil

Kajgana Shop

На врв Bottom