Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Епа алал нека ти е, бинго. Ние, и САМО ние, си ја креираме својата судбина, а паралелно со тоа го формираме и обликот на нашите последици... Ниту некој друг, ниту некоја виша сила...

Epa togas ajde iskreiraj si ja svojata smrt,ili pa nemozes,zosto neznaes ni koga ke te zeme?

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Epa togas ajde iskreiraj si ja svojata smrt,ili pa nemozes,zosto neznaes ni koga ke te zeme?
Ние си го креираме својот живот и можеме да одбереме да одиме по добриот или лошиот пат, а пак за смрта одлучува господ и само тој знае кога ќе умреме а и без негова дозвола не и побелува влакното на косата, ни се даваат повеќе можности во животот но ние самите одлучуваме по кој па ќе појдеме.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
[zEUs];1704668 напиша:
Ние си го креираме својот живот и можеме да одбереме да одиме по добриот или лошиот пат, а пак за смрта одлучува господ и само тој знае кога ќе умреме а и без негова дозвола не и побелува влакното на косата, ни се даваат повеќе можности во животот но ние самите одлучуваме по кој па ќе појдеме.

Pa tokmu vo prilog na toa sto ti go kaza,mu postaviv takvo prasanje.Sakam da go cujam negoviot odgovor.....na prasanje koe ni sam ne moze da si odgovori,bidejki Bog ne e vo nego.Pa ustvari od kaj da znam,mozda i ke otskokne so nekoja misla deka da,toj sepak ke si ja iskreira smrtta....:pos2:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
za sve odlucuva gospod i koa sme se rodile i kade i se so praime on ne vlece ko marioneti koga ubiva nekoj toa bog ubiva koga umira nekoj toa bog go ubiva,nie nemame avtonomija tuku kako negov proizvod se apsolutno se e od bog i koga nekoj se samoubiva bog mu dava sila da se samoubie nekoj cel svet e vakov zatoa sto bog sakal vakov da bide svetot.m m e koj prv pocna?Bog!!Na pocetokot bog go stvori svetot nepodvizniot dvigatel spored aristotel.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
za sve odlucuva gospod i koa sme se rodile i kade i se so praime on ne vlece ko marioneti koga ubiva nekoj toa bog ubiva koga umira nekoj toa bog go ubiva,nie nemame avtonomija tuku kako negov proizvod se apsolutno se e od bog i koga nekoj se samoubiva bog mu dava sila da se samoubie nekoj cel svet e vakov zatoa sto bog sakal vakov da bide svetot.m m e koj prv pocna?Bog!!Na pocetokot bog go stvori svetot nepodvizniot dvigatel spored aristotel.
I ucenikot se napravi pogolem od svojot Ucitel.I ne go pozna Bog vo srceto svoe i zatoa ne moze da raspoznae,od koj izvor kakva voda tece.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Pa tokmu vo prilog na toa sto ti go kaza,mu postaviv takvo prasanje.Sakam da go cujam negoviot odgovor.....na prasanje koe ni sam ne moze da si odgovori,bidejki Bog ne e vo nego.Pa ustvari od kaj da znam,mozda i ke otskokne so nekoja misla deka da,toj sepak ke si ja iskreira smrtta....:pos2:
Нема што да одговорам на вакви или слични прашања (провокации), одговорот за себе јас си го знам и токму затоа имам таков став и нема што да наметнувам мислење на други. Јас си се придржав до тоа што го бара темата, да кажам зошто не сум религиозен, и така и ќе си остане...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

Страв ми е ...да не случајно тоа батето господ попиздит дур играт неговиот тим..па да напред некоја беља...така да неможам да верувам во несигурно створење..кое by the way.. никој не докажал дека постои (па јас сеа пошто со правници се расправам) ја користам таа презумпцијата на “невиност“ што е - дур некој не докажит дека постојат,јас имам право да не верувам во неговото постоење..
А сум религиозен..мојата религија се вика Manchester United FC !! ...и е многу псилна и повлијателна од сите други излишени ..како на пр. христијанството или тоа исламот...

Мислам еве препорака една :
Прочитајте ја “најголемиот трговец на светот“ (не мора последиот свиток)..
има убави прелози за погледот на светот таму...и така тие што прифаќаат да бидат религиозни неможат самите да си изградат поглед на светот..туку прифаќаат некој туѓ (демек, интелектуално се малце ограничени..)...ееее и муабетов со книгата ми беше..прочитајте ја и спроведувајте ги тоа советите (ова за проба една недела праве те го)...и ќе видите дека више нема потреба да верувате во господ..
Сеа експирементирам со една група..засега све е по планот...:helou::helou::baeh::helou::helou:

K

kat.<3

Гостин
sami si ja kroime sudbinata?????
Бог ни дал слободна волја за да одлучуваме, по кој пат ќе тргнеме, оној кој е праведен, или оној другиот, кој не води до пропаст. За секоја одлука што сме ја донесле на нас останува, иако некои нешта се во рацете на Бог, и нив не може обичниот човек никогаш да ги измени.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
znam eden ko bebe go frlija vo kanata za gubre i sam si ja kroese sudbinata
znam eden se rodi so leukemija i sam si ja kroese sudbinata
znam eden dobi tumor i sam si ja kroese sudbinata...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
znam eden ko bebe go frlija vo kanata za gubre i sam si ja kroese sudbinata
znam eden se rodi so leukemija i sam si ja kroese sudbinata
znam eden dobi tumor i sam si ja kroese sudbinata...

...значи, нив Бог ги посетил и сакал да им даде поглема слава на Небесата.

Kajgana Shop

На врв Bottom