Имате ли оригинални игри?

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Во денешно време кога се се наоѓа бесплатно на Интернет, не знам која е целта да се даваат такви големи суми за игри.
А која е целта да се прават игри ако никој не ги купува, т.е. ако сите ги симнуваат од интернет? :tapp:

Член од
12 мај 2008
Мислења
34
Поени од реакции
1
А која е целта да се прават игри ако никој не ги купува, т.е. ако сите ги симнуваат од интернет? :tapp:
Не само тоа, туку и самиот crack е помал од оригиналниот фајл и во многу игри се губи дел од функционалноста. Негде може да е толку тапа што во даден момент не можеш да ја продолжиш самата игра...

Мој оригинал
Hearts of Iron Anthology (ја купив од што ме гришеше совеста, 6-7 години ги играм тие игри, па ќе пропадне Paradox ако никој не им купува :)
Би размислил само уште Civilization IV да ја купам оригинал, бидејќи само тие две игри ги играм

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Јас немам оргинални игри, а и не планирам да купувам...

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
World of Warcraft + Expansions, Guild Wars all campagins + expansions, Baldur's Gate 1& 2, Icewind Dale 1&2, Neverwinter Nights + Expansions, Warhammer Online: Age of Reckoning, Lineage 2, Aion, Diablo 2 + Expansion, Onimusha 3, Sacred 2.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Тапа е Rift не ја зимај ...џабе пари ќе џиткаш
Хммм па не би се сложил, ја играв BETA-та, сега ја играм додека е free за нивната полу-годишнина, мене ептем ми праи мерак. :D

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
World of Warcraft + Burning Crusade. Пред WOTLK се откажав.

Додуша ги имам и LOTRO и Guild Wars ама така стојат уште од купување. Џабе парите... :D

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
World of Warcraft + Burning Crusade. Пред WOTLK се откажав.

Додуша ги имам и LOTRO и Guild Wars ама така стојат уште од купување. Џабе парите... :D
Почни ја GW, веруј ми не е џабе, мене не ми беше. :D

Не само тоа, туку и самиот crack е помал од оригиналниот фајл и во многу игри се губи дел од функционалноста. Негде може да е толку тапа што во даден момент не можеш да ја продолжиш самата игра...

Мој оригинал
Hearts of Iron Anthology (ја купив од што ме гришеше совеста, 6-7 години ги играм тие игри, па ќе пропадне Paradox ако никој не им купува :)
Би размислил само уште Civilization IV да ја купам оригинал, бидејќи само тие две игри ги играм
Мене ова ми се деси со Splinter Cell, дојдов на втората стаза на крај, не се сеќавам дали требаше да убијам некого или да зеам документ на крај само знам дека тоа што го барав го немаше, после ја симнав по втор пат и на втората што ја симнав имаше.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.369
Поени од реакции
5.761
во скоро време се планирам да ја земам FIFA 2012 и Battlefield односно кога ке излезам..за батлфилд скоро и да се решив да ја земам но сепак не знам уште што како :)

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.212
Поени од реакции
2.352
Splinter Cell: Chaos Theory, Drift 2, Grid, Call of Duty: Modern Warfare 2,Call of Duty: Black Ops, Battlefield: Bad Company 2, Grand Theft Auto 4.
World of Warcraft, Burning Crusade, Wrath of the Lich King.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
5
Red Alert 2 ја начекав во југотон за 300 ден. Не работат online серверите дека е 10тина години стара играта, али играта е класика и вреди да се има оргинал

Член од
2 септември 2011
Мислења
106
Поени од реакции
40
Genji: Days of the Blade, GTA IV, PES 2009, NBA 2k8, Ridge Racer 7, Uncharted 2. Сите за PS3.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.118
Поени од реакции
12.698
Red Alert 2 ја начекав во југотон за 300 ден. Не работат online серверите дека е 10тина години стара играта, али играта е класика и вреди да се има оргинал
Серверите за сите Command & Conquer игри до Renegade и заклучно со Renegade, се приватни, Electronic Arts ги баталија тие игри, сега работат Command & Conquer серверите на Electronic Arts за сите игри од Generals па наваму.

А инаку, и пиратските копии на Tiberian Sun и на Renegade може да се играат на приватни сервери, додека на истите тие приватни сервери може да се играат и оригинални копии на Red Alert 2 и Yuri's Revenge.

На наредниве сајтови ќе најдеш упатства за тоа како да се поврзиш со приватните сервери на XWIS на Strike Team:

http://xwis.net/

http://strike-team.net/

Инаку, од оригинални игри, јас ги имам:

Command & Conquer: The First Decade,
тоа е компилација која излезе во продажба во 2006, ги содржи сите Command & Conquer игри излезени во првите 10 години од постоењето на брендот Command & Conquer, почнувајќи од оригиналната Command & Conquer и нејзиното продолжение Command & Conquer: The Covert Operations, а завршувајќи со Command & Conquer: Generals и нејзиното продолжение Command & Conquer: Generals: Zero Hour;

Half-Life 2 - Game of the year edition,
освен оригиналната Half-Life 2, содржи и оригинални копии од Counter-Strike: Source, Half-Life 2: Deathmatch и од Half-Life: Source;

Half-Life 2: Episode One,
освен оригиналната Half-Life 2: Episode One, содржи и оригинални копии од Half-Life 2: Deathmatch и од Half-Life: Deathmatch: Source;

Counter-Strike 1 Anthology,
освен оригиналната Counter-Strike, содржи и оригинална копија од Counter-Strike: Condition Zero.

Да дојдам до пари, па на оваа колекција задолжително ќе ги додадам и Command & Conquer 3: Tiberium Wars - Kane Edition и Command & Conquer 3: Kane's Wrath.

Kajgana Shop

На врв Bottom