Supernatural

• Креатор на темата Креатор на темата adolfo
  • Време на започнување Време на започнување
Ја гледав таа серија на HRT1 изгледав 5 - 6 епизоди и толку

Знае некој до која сезона и до која епизода се со снимање супернатурал?
Не можам да најдам асален торент за 4 сезона 17 епизода..

17 eпизода од 4 сезона е волшебна.
Се нервирав у текот на цела епизода зашо одма сфатив која е целта,ама сепак вредеше секоја секунда.
Дин рулз..
Кога му се врати мемориојата..Први зборови:
What the heal..
Why I'm wearing a tie...
MY GOD I'M HUNGRY...
:pos:
Eдвај ја чекам последната епизода,крстена е "Lucifer Rising“..
Ветувачки крај на сезонава.

Почнав да ја гледам дур имаа некои серии паузи и сега сум на 12 епизода од 2 сезона. Добра хорор-трилер серија, а и доста често се смеам на шегите на Дин. Сега во последнава епизода што ја гледав 2х11 му рече на Сем: You could've had MILF action with this one.:pos2:

Најновава сезона е таапааа, веќе не е ни толку морничава ни темна како првите три, нема некоја посебна зајадливост помеѓу Дин и Сем, некако ништо нема смисла. Умрела инспирацијата на Eрик Крипке.

Го запази ли некој моментот кога Dean се жали на главобока пред едно 2-3 епизоди:
Sam: Would you line an aspirin?
Dean: No thanks House!

Сум се изгазил од смеење.

Ја доглеав последнава сезона и се убив од пцуење..
Завршува на најинтересното..Има крај како што немаше шанси да предвидам..
Луцифер конечно е ослободен, браќата фали уште да се заколат, Руби е кучка и намерно го наведувала Сем да го ослободи Луцифер..
Ангелите знаат дека е Апокалипса и ништо не преземаат..
Наводно Дин е тој што ќе го запре Луцифер, ама за тоа во следната сезона..
Последната реченица на Сем е:
-Dean...He's comming...
И тап..The end...

Серијава е ремек дело, една од најдобрите серии што сум ги гледал! Најдобро е тоа што за разлика од другите серии како што идат напред (2ра 3та 4та... сезона) стануваат се по тапа и по тапа, а Supernatural стануваат се подобри и подобри и приказната испаѓа се подобра и подобра. Тој што ја смислувал серијава е генијалец и е многу начитан човек во оваа област, не е некој лаик што со една прочитана книга и 3 артикли од весник, сумирал во едно и му текнало да прави филм. Криво ми е што следнава сезона изгледа ќе биде последна, викаат дека сакаат да ја завршат серијата пред да стане досадна (како повеќето други добри серии што си го уништија имиџот).
Секоја чест за Крипке, Џеред, Џенсен и останатиот дел од екипата на Supernatural.

Гледа никој не пишал ништо на темава долго време па ај да ја заживееме малце. Новата сезона започнува на 10ти септември и започнува со тоа што Луцифер доаѓа на земјата, те. од кај што заврши последната епизода од четвртата сезона... Што како ќе биде ќе видиме од 10ти па натаму. Сега за сега може да се задоволиме со трејлеров и со нетрпение да ја чекаме првата епизода од петтата(и изгледа последната) сезона.

SUper serija

Gi izgledav site 4 sezoni i edvaj cekam da izleze pettata sezona koja pocna da se snimi vo septemvri a ke se dosnimi vo maj.Podobra serija vo zivotot neam gledano imase denovi koga gledav po 10 epizodi odednas :) filmot e stvarno zakon poradi dobrite akcii i ponekogas znae stvarno da te nasmee bravo.Inaku ima edna nogo dobra pesna vo nea koja ja puskaat samo na krajot od sezonata vo poslenite 2 epizodi se vika CARRY ON MY WAYWARD SON od KANSAS grupata.Vi preporacuvam da go gledate.:salut:

5тата сезона е веќе почната и има 4 епизоди до сега.

Ги изглеав првите 4 епизоди, сосема забораив дека се излезени -.-:
Убав е текон на настаните, само сега оди поглобално.
Поголемит дел од светот дознава за постоењето на демоните, наводно Господ е умрен..умм: Ангелите се швркнати, Дин тврдоглав како и секогаш.
Во 4тата епизода оди во иднината и е уште потврдоглав.Интересно е кога си праи муабет сам со себе, Кастиел е хипик..
Се на се-супер!

Океј, ја гледав серијава. Иако ја имам дома скоро две години, фатив неколку епизоди, односно 11. Се откажав после 11тата епизода.
Зошто? Многу причини. Серијава иако е моментално најгледана (изгледа и тоа ми фати око) и има многу добар рејтинг на имдб, мене не ме бендиса.

1. Во серијава има само ДВАЈЦА главни ликови...? Што е многу тажно :(. Не можеш ни да засакаш/замразиш некој лик, како што тоа го има во други серии, затоа што овие се само...двајца. Цела серија значи, гледаш двајца кај што шетаат низ Америка, а Бог знае од кај имаат толку пари, јас ни долар не видов.
2. Во серијава типциве им помагаат само на згодни женски, што беше случај во 10 од 11 епизоди. И на крај секако им се заблагодаруваа со бакнеж в уста/образ.
3. Секоја епизода беше за себе, добро, после можеби се изменале нештата, ама беше и прилично досадно. На многу тежок начин отпрво се прикажува негативецот, па после, со помош на една локална легенда, тој се средува со една сачмарка или со света вода. Wow.
4. Многу е предвидлива серијава. Нема некој цврст дијалог за да те привлече. Не ни видов некој дијалог за да го "подвлечам". Ниеден цитат, ни ништо.

+ Само саундтракот вредеше искрено. Добра рок/метал музика, тоа само. Не би продолжил да ја гледам, иако имав препорака од двајца другари дека е одлична, јас не ја пронаоѓам како интересна.

НЕ ни ми недостигаат ликовите. Тоа е лошо. На пример, кај други серии, кога не гледаш барем еден ден некоја епизода, ти недостигаат ликовите.

1. Во серијава има само ДВАЈЦА главни ликови...? Што е многу тажно :(. Не можеш ни да засакаш/замразиш некој лик, како што тоа го има во други серии, затоа што овие се само...двајца. Цела серија значи, гледаш двајца кај што шетаат низ Америка, а Бог знае од кај имаат толку пари, јас ни долар не видов.

3. Секоја епизода беше за себе, добро, после можеби се изменале нештата,

1. Па во секоја серија има такви некои „маани„. Во лост на пример, на жените едно влакно не им порасна, а со денови беа на островот.
Во супернатурал ои кажуваат дека работат со фалификувани кредитни или украдени. Од таму им се парите.

3. Со тек на време приказната добива свој развој, има поврзаност.
Јез да и да не гледаш епизода-две може лесно да укопчаш шо се дешавало.
Ама сепак вреди.

Може најмногу зашо главните ликови се бед бојс, ненормално згодни па може затоа е толку гледана:):):):)

И мене ми фалат бе ликовите.
Особено Дин.
Дин ми фали секоја вечер пред да си легнам... :drk:
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom