Сите од ЕУ и Шенген ке влезат во Македониja само со лична карта!

• Креатор на темата Креатор на темата fmi
  • Време на започнување Време на започнување

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=156279&idg=8&idb=2461&rubrika=Makedonija

Граѓаните на земјите членки на Европската унија и на земјите кои се во Шенген зоната ќе можат да влегуваат во Македонија и само лична карта.
Владата на Република Македонија на последната седница донела одлука за измена на Законот за странци и измените ги испратила до Собранието.
"Со измените ќе им се овозможи влез во Македонија со лични документи на граѓаните на земјите членки на Европската унија и на Шенген зоната.

.....

Навистина интересно.За МК има визи за ЕУ , па во МК само со лична карта ке се влиза.

Македонија е отворена земја, и сите добронамерници се добредојдени.

Кај ќидеш бе воне...да гледаш роботи ли како живеат?

Нека доаѓаат слободно да видат што е живот.

Само ми е интересно кога влиза во сила това никаде не пише от кога ке се влиза само со лична карта?!

Навистина интересно.За МК има визи за ЕУ , па во МК само со лична карта ке се влиза.
E богами слободно ќе се клиза :) ама арно рече Трн, отворени сме за сите.

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=156279&idg=8&idb=2461&rubrika=Makedonija

Граѓаните на земјите членки на Европската унија и на земјите кои се во Шенген зоната ќе можат да влегуваат во Македонија и само лична карта.
Владата на Република Македонија на последната седница донела одлука за измена на Законот за странци и измените ги испратила до Собранието.
"Со измените ќе им се овозможи влез во Македонија со лични документи на граѓаните на земјите членки на Европската унија и на Шенген зоната.

.....

Хехе.
Е тоа ти е реципроцитет на македонски начин :)

Инаку грците од 2007 со одлука на ова влада си влегуваат во Македонија само со лична карта.

Не е лошо. Повеке странци, повеке пари во МК. На мен сега ме мрзи да си поднова пасошо. А он ми требува само за влез во МК. Така поарно. Браво. Сега и нашите да маанат визи за МК.

Хехе.
Е тоа ти е реципроцитет на македонски начин :)

Инаку грците од 2007 сона о одлука ва влада си влегуваат во Македонија само со лична карта.
Немој да лажиш.Еден другар имаше туристи од Атина и сите имаа пасоши.Е сега немаа печати во пасошите(тоа им се удира на посебно ливче)ама битно беа со пасоши влезени во МК.
п.с.добра одлука на владата ,нека идат странците да видат македонски убавини и нека трошат пари.

Пошто до сега беше страшно тешко за било кој европјанин да влезе во Македонија, нели?
Реално... никаква разлика.
Дипломатски... малце повеќе упикување (повторно никаква разлика)

Пошто до сега беше страшно тешко за било кој европјанин да влезе во Македонија, нели?
Реално... никаква разлика.
Дипломатски... малце повеќе упикување (повторно никаква разлика)
Има хора които немат пасош,а за да извадат таков ке треба да чекат средно 2 недели.Па така решават и тргват-само со лична карта.Това е подобро.
Интересно е зашто владата на МК постапва така со граганите си.Едните ке се редат на опашки пред амбасадите и конзулствата,па други ке влизат во МК само со лична карта.

Немој да лажиш.Еден другар имаше туристи од Атина и сите имаа пасоши.Е сега немаа печати во пасошите(тоа им се удира на посебно ливче)ама битно беа со пасоши влезени во МК.
п.с.добра одлука на владата ,нека идат странците да видат македонски убавини и нека трошат пари.

Добро бе Солид, уште не ли научи дека Јас лиферувам само проверени информации :)

За секој случај еве ти па провери.
И не мора да ми се извиниш поради тоа што рече дека лажам.
Те разбирам Јас.
Жестоко мора да се бранат постапките на "патриотската" Влада....па по цена и некого незаслужено да наречеш лажго.

Најдобро би било кога би можело сите граѓани на ЕУ во Македонија да можат да влезат без никаков документ,но за да излезат да мораат да вадат виза која ќе се добива слично како што Македонските граѓани ја добиваат по странските амбасади и конзулати,значи да чекаат со денови и месеци за да излезат од ГЕТОВО доколку се смилува службеникот.:smir:

Најдобро би било кога би можело сите граѓани на ЕУ во Македонија да можат да влезат без никаков документ,но за да излезат да мораат да вадат виза која ќе се добива слично како што Македонските граѓани ја добиваат по странските амбасади и конзулати,значи да чекаат со денови и месеци за да излезат од ГЕТОВО доколку се смилува службеникот.:smir:

Kako na Ajfelovata kula :) nagore e liftot dzabe...nadolu se plakja...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom