Македонија да ги признае Ј.Осетија и Абхазија

• Креатор на темата Креатор на темата Делија
  • Време на започнување Време на започнување
Па и во состава на римската империja.
И затова велам Косово си замина от Србиja и нема гарантирана териториjа.Во случаja Русиja влезе со военна сила во друга држава и не може да се прави аналогиja со Косово.Косово се отцепи от внатре,па тук се цели отцепване от надвор.

Fmi, na strana takvi bugarski finti. 'ON' rezoluciite za integritetot i promenata na granicite se napraveni tokmu so namera da se dade, barem fiktivnono chuvstvo na sigurnost -deka 'malite' nemaat zoshto da se plashat od 'gomelite'. A ako si fan na amerikanskata retorika, slobodno ukluchi vesti i slushaj go Medvedev. :smir:

Сеуште ништо лошо ми немаат направено.
А да, и не се поделила Македонија на три дела заради нив.

Kazi im go toa na 'egejcite'. I prashaj po doma, koj ja chuvashe juznata Jugoslovensko-Grchka granica.

Fmi, na strana takvi bugarski finti. 'ON' rezoluciite za integritetot i promenata na granicite se napraveni tokmu so namera da se dade, barem fiktivnono chuvstvo na sigurnost -deka 'malite' nemaat zoshto da se plashat od 'gomelite'. A ako si fan na amerikanskata retorika, slobodno ukluchi vesti i slushaj go Medvedev. :smir:

Kazi im go toa na 'egejcite'. I prashaj po doma, koj ja chuvashe juznata Jugoslovensko-Grchka granica.

Да ме извиниш ама само со ОН е можно да да има интервенциja со военна сила во друга суверенна држава.За Србиja това го имаше.А во случаja Русиja просто удари суверенна држава-Грузиja со международни признаени граници.Резолуциа на ОН да виде некаде?!

Да ме извиниш ама само со ОН е можно да да има интервенциja со военна сила во друга суверенна држава.За Србиja това го имаше.А во случаja Русиja просто удари суверенна држава-Грузиja со международни признаени граници.Резолуциа на ОН да виде некаде?!
Ти не летај многу , да не им се сони на русите да им спискаат на своите деца, и да те раздени тема со наслов: Бугарија ги призна Јужна Осетија и Абхазија.

Ти не летај многу , да не им се сони на русите да им спискаат на своите деца, и да те раздени тема со наслов: Бугарија ги призна Јужна Осетија и Абхазија.

Ти да виде да сум велил за БГ?!

Nemam shto da izvinuvam, fmi. Ne diskutirame za dalechno minato. I obvrskite na okupacionite sili, i na NATO i na Rusija bea 'jasni' i obvrzuvaa iskluchivo na sproveduvanje mir. Za toa shto se sluchi potoa, najzasluzni se voljata i potrebite na 'pogolemite'. A ako sakash da se ubeduvash so nekakvi prazni frazi od tipot na: razlichen sluchaj, ili ednoto e okupacija a drugoto 'glasot na narodot' -slobodno. Barem jas, te smetav za pobistar.:smir:

Hmm... Grchki zagovor mozebi? Komunjari...
E sega, toa shto 'demokrative' proteraa malku povekje odkolku striktno chlenstvoto na KPG, e drugo. Chisto za da se osiguraat.:toe:

Факт е дека Македонија никој не ја сака па дури и Русите што ги цениме ич гаље не им е за нас па зашто да признаваме некој земја што е составен дел од друга одностно Грузија што ни згрешиле они на нас

A ti za koj si? Za Rusite ili Amerikancite?:pos2:
Temava ne e seriozna(barem od politichki aspekt), zatoa ne se ni trudi da ja razberesh kako takva.:wink:

Fakt e deka i Rusite i Amerikancite imaat napraveni golemi greski,nepravdi i tokmu zaradi niv imase golem broj na zrtvi.Sepak ako treba da odbiram koja strana bi ja poddrzuval bi rekol Rusija.Eve zosto:

Prvo,veke umoren sum od Amerikanskata politika na Balkanot.Amerikancite se odnesuvaat i normalno gi obvinuvaat Rusite deka se krivi za se,i otslikuvaat kako na primer Gruzija e zrtva,a Rusite ispoubile mnogu niz Gruzija.Toa e tipicnata Amerikanska politika,i propaganda voedno na CNN,BBC,Euronews itn za koe sepak izleguva zaklucok deka Evropa nema svoe ''jas'' i skoro sekogas ja poddrzuva Amerika vo se.Tuka se pred se ilegalnite vojni vo Irak,Kosovo,Jugoslavija i Avganistan.
Evropa mora da se priblizi kon Rusija,zatoa sto Rusija mozi odma da odluci,na primer Putin moze da reci ''Ke ja ostavam Evropa bez gas'' i posle neka mu se mislat Evropjanite.
Nemojte da me svatite pogresno,jas velam deka Gruzija zgresi so se odluci nasilno da si ja povrati svojata avtonomna provincija so upotreba na sila,i posle se stava znak na prasanje kako ovie luge (Osetite) ke kazat sega,dali voopsto sakat da ziveat vo sklop na Gruzija na koesto siguren sum deka tie voopsto nesakat da ziveat so Gruzijcite poveke.Rusija od druga strana odgovori zestoko,i podlegna na provokaciite na Gruzija.
I pak ke recam golema steta so Rusija ne bese tolku involvirana vo Jugoslavija i vo Kosovo.Ilegalnite vojni i ilegalnoto bombardiranje od Amerika,sekako nebese prifatlivo za ON,i nikogas voedno i ne se donese rezolucija da se bombardira SRJ.Kuk,Klinton,Bler i Medlin Olbrajt kojasto otvoreno mu se zakani na Kofi Anan da ja poddrzuva Amerika,potsetuvajki go od kade doaga negovata plata.

Fakt e deka i Rusite i Amerikancite imaat napraveni golemi greski,nepravdi i tokmu zaradi niv imase golem broj na zrtvi.Sepak ako treba da odbiram koja strana bi ja poddrzuval bi rekol Rusija.Eve zosto:

Prvo,veke umoren sum od Amerikanskata politika na Balkanot.Amerikancite se odnesuvaat i normalno gi obvinuvaat Rusite deka se krivi za se,i otslikuvaat kako na primer Gruzija e zrtva,a Rusite ispoubile mnogu niz Gruzija.Toa e tipicnata Amerikanska politika,i propaganda voedno na CNN,BBC,Euronews itn za koe sepak izleguva zaklucok deka Evropa nema svoe ''jas'' i skoro sekogas ja poddrzuva Amerika vo se.Tuka se pred se ilegalnite vojni vo Irak,Kosovo,Jugoslavija i Avganistan.
Evropa mora da se priblizi kon Rusija,zatoa sto Rusija mozi odma da odluci,na primer Putin moze da reci ''Ke ja ostavam Evropa bez gas'' i posle neka mu se mislat Evropjanite.
Nemojte da me svatite pogresno,jas velam deka Gruzija zgresi so se odluci nasilno da si ja povrati svojata avtonomna provincija so upotreba na sila,i posle se stava znak na prasanje kako ovie luge (Osetite) ke kazat sega,dali voopsto sakat da ziveat vo sklop na Gruzija na koesto siguren sum deka tie voopsto nesakat da ziveat so Gruzijcite poveke.Rusija od druga strana odgovori zestoko,i podlegna na provokaciite na Gruzija.
I pak ke recam golema steta so Rusija ne bese tolku involvirana vo Jugoslavija i vo Kosovo.Ilegalnite vojni i ilegalnoto bombardiranje od Amerika,sekako nebese prifatlivo za ON,i nikogas voedno i ne se donese rezolucija da se bombardira SRJ.Kuk,Klinton,Bler i Medlin Olbrajt kojasto otvoreno mu se zakani na Kofi Anan da ja poddrzuva Amerika,potsetuvajki go od kade doaga negovata plata.

1.Ako recat rusite ne davaat gas togas od so ke ziveat?Nivnata obnovena ekonomska mokj vo golemo se dolzi na izvozot na nafta ili u prevod niv im odgovara visokata cena na naftata,prema toa i amerikanskata politika koja vo golem del e odgovorna za visokata cena na naftata.Zosto bi se mesale?PO istava analogija so mislis dali Kosovarite sakaat da ziveat so Srbite?Zosto bi se mesale i tuka sega rusite?so e i najinteresno sega srbite po se izgleda ke ostanat na cedilo bez ruska poddrska.Po moe mislenje sea ke sledi i bran priznavanja na Kosovo vo znak na protest protiv Rusija i na kraj mozda i nekoj kompromis:Ovie ke go priznaat Kosovo vo zamena za Abhazija i osetija.Normalno po nekoe vreme zakani i prividna studena vojna i tenzii

Ovie ke go priznaat Kosovo vo zamena za Abhazija i osetija.Normalno po nekoe vreme zakani i prividna studena vojna i tenzii...

Njet dur e Putin ziv njet to ne bude tako... zasto ke im trampa ednostavno ke gi pripojat ke stavat unutra vojska i idi pisni im ako smeesh :nenene:

Ако можат некои да го признаат Косово и Метохија... Можеме и ние да ги признаеме Јужна Осетија и Абхазија... Зашто само да се лижеме кај Американците, кога можеме и кај Русите... :smir:
Ај сега Русија ќе го признае Косово. Нека го признае и Србија :smir:

Ако можат некои да го признаат Косово и Метохија... Можеме и ние да ги признаеме Јужна Осетија и Абхазија... Зашто само да се лижеме кај Американците, кога можеме и кај Русите... :smir:

Глупост!

Не ви иде умот вам, баш ме интересира како ќе се чувствувате вие Србите сега кога Русија најави дека ќе го признае Косово...

Избришани последните постови на Winston и Makedonia. Внимавајте на речник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom