ја бев мало невино девојче кое никогаш немаше да запали цигара водеше кампањи против нив и сл...
Е да ама после отидов на зивидници
пред некоја недела праев година
и така:wink:
Браво за тебе и за сите антипушачи, меѓу кои припаѓам и јас
јас што ги гледам моиве дома, по 2 кутии на ден како се троват, а не па и јас да пушам... :nesum:
нема шанси, имам пробано еднаш и никогаш повеќе
Пуштам континуитивно веќе четири години и немам ни минимални тенденции да превеземам мерки за откажување, или во најмала рака намалување.
Еве моментално имам персистентна кашлица па тука е цигарот, ми служи како асистент против неа
Првпат имам пробано од оние меките пури,ама не ми праева задоволство...
После тоа лани на одмор,заедно почнавме со другар онака од заебанција,со тоа што он продолжи и сеа е Хард-кор,а јас прекинав (не вистинско прекинување,таму беше дали по 1 цигара на два дена).
Мислам дека мора да пробаш,пред да си после сертифициран хард-кор непушач.
Вака,секогаш ќе те копка,дали да пробаш или не:wink:
Седмо ми се чини првпат запалив. 14 сигурно имав. Осмо - прва, пушев. Убаво ми беше бе па. И толку, ги баталив. Приближно година пушев. Добро сеа, од време на време си пушам, ама тоа е многу ретко. Јули една запалив, прошлата недела неколку, вчера пак.
Другар на цигарите сум веќе 13 години :nesvest: кое цврсто другарство Инаку пред 4 години не пушев една година,заминав за Македонија и пак почнав...
Цигарите не ги бројам на ден,зависи од ситуација,друштво,нервоза така да некогаш една кутија во 3 дена,а пак некогаш и една на ден.
Моментално немам запалено недела дена поради грипот кој ме стегна,грипот помина јас уште немам запалено,ама наскоро...не се издржува :nesum:
Pusam cigari veke 1ipol godina!!!Moite nekolku pati me fatija i i pokraj toa se praat budali i skoro sekoj mesec me prasuvaat dali pusam?Sekogas im kazuvam deka pusam,pa malku se lutime i posle se e OK!!!Ne ni pomisluvam da se otkazam poso mnogu mi e top koga pusam cigari,a inaku edna kutija cigari ja pusam od 3 do 4 dena!!!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.