Пушачи... Unite yourself!

• Креатор на темата Креатор на темата Handsome
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285
или е до чаламот кревање малборо пушам
или пак нејќеш да си признаеш дека си станал пушач.. еве и јас пушам кутија цигари на 2-3 дена па се карактеризирам као пушач
Добро Тиквичка, имаш цигара?

Не пушам ништо ниту планирам да почнам пушам било што:pipi:

Не пушам цигари, а ми пречи и да бидам во друштво на пушачи заради димот. Среќа никој од моите блиски не пуши, дури и најдобрите другарки, така што не мора да се замарам :). Проблемот е за во кафичи и слично. Се надевам ќе профункционира законот за непушење на јавни места!

..не..беше на времето( божем пувкав едно-две цигариња) на ден..сеа не...незнам...грозно е бре..лоша навикааааааааа:wink:

Пушам, да, и тоа многу. Некогаш ми се збира да испушам и по две кутии на ден, кога сум по цели денови на факултет или со некои обврски. Е чудна работа, иако дома пушам, кога седам дома, имам помала (поретка) желба за цигара. Како и да е, си пушам веќе долго време, почнав ко „копиљ“ чисто само за чалам, и со тек на време ми премина во навика, која искрено, нит сум се потрудил, нит ќе се потрудам да ја искоренам.

Негативна страна...од тој чаламот ми остана навика да пушам поубај цигари...еден период пушаев Marlboro црвено меко паковање, па се префрлив на Davidoff Full Flavour (црните), ама ко видов дека ептем ме пукаат тие, сега си ги пушам белите, лесни се, имаат убав вкус и така. А пукаат на џеб, мамата...

Е така, ојдов јас да крадам од татко упаљач, да запалам едно цигаре...

Не пушам ништо. Не си кажувам во стилот: Нема шанси цигара да запалам во животот! , значи едноставно сега за сега несакам цигари. Ми пречи во друштво кога палат цигара(што е скоро секогаш) и тоа некако ме држи да не запалам и јас.

20 пати да ми го пушиш курот = беспари

боље цена нема никакво малборо (америчко, косовско какво било)

Pusam cigari i stvarno losa navika e ,pa posebno sega koga ima promeni na vremevo ovie meseci ,disenjeto mi e iteznato a i kaslicata e zacestena,inace 1 gi ima odkazano vo zivotov 10 meseci i od togas ne ni pomisluvam da gi otkazam.Mozebi nekogas koga ke doziveam nekoj mnogu miren period za da cigarite mi bidat edinstvena preokupacija.

Si pusam cigari, mi pruzaat so znam nekoe zadovolstvo.Koa sum nervozna moze i cela kutija na den da ja ispusam ama nikogas poveke.Obicno edna kutija mi trae 2-3 dena-nisto poveke i nisto pomalce...
Probav da gi otkazam i gi otkazav dodeka postev znaci celi 6 nedeli i mi se cinese ko cela vecnost a posle otkako ja zapaliv prvata cigara dusata mi dojde na mesto:toe:i iskreno :toe: so ke praam ponatamu ama sea za sea ne planiram da otkazuvam niso...iako znam deka treba zs ne smeam da pusam cigari ama toa e....

Јееее, поише непушачи има (сега за сега) :) Иначе, не пушам :) И мразам цигари :)

Не пушам...всушност...голем анти-пушач сум!:)
Темава демек за пушачи...ама повеќе непушачи излеговме...:)

Несакам да пушам (цигари). Ни сум пушел (цигари), ни ке пушам (цигари). :)

Пушам.
И цигари, да. :icon_lol:

Минимум кутија дневно, ако излезам и се запијам и две излегуваат. Родејка социјалка пушам. И не планирам да се откажам, не можам да си го замислам животот без оваа глупава навика. Едноставно, убаво ми е да си пушам. :) И ниедна анти-реклама, клип од Јутуб, поскапување на цигарите, пораки од Владата или лекции на мајка ми не се доволно убедливи во споредба со задоволството што ми го пружаат цигарите.

Знам дека се штетни и бла бла бла, ама не сакам и нема да ги откажам, не можам и да сакам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom