Многу лошо мислење имаш за своите сограѓани.
Ај побиј го фактот, што го напиша еден струмичанец тука, дека за еден ден се собрани 10 000 потписи, ако се знае дека околу 35 000 струмичани имаат право да се потпишат. Значи паѓа во вода твојата констатација, дека Струмица не го сакат Заев.
Искрено се надевам дека еден ден, здравје и живот, откако ќе го завршиш школувањето, ќе се вратиш во Струмица...ќе си отвориш некој бизнис, и ќе го смениш ставот за глупавите и прости струмичани.
Во врска со болдираното.
По твоја логика, доколку Груевски по некоја случајност отиде во затвор (што искрено не го посакувам, само споредувам), Македонија би требало најнормално да си функционира.
Која логика!
Па што ќе ни е тогаш Премиер ?
P.S.
Инаку сите настани околу ова, се одвиваа толку провидно, што дури и Јас, 24 часа пред да биде донесена одлуката,
го предвидов текот на настаните.
Си слушнал дека има распоред на функција
обичен раборник
:.
::
::
Шеф на одел
И сам докажа дека не си чул за демократија , Бирокаратија распоред на работа.
Искрено кажано да во Струмица има многу прост народ.
Еве ти пример
Цела недела рмбат по нивите дојде сабота ќе зберат некоја пара опс шабан на пејачката 1000 ден.
После жените биле криви и незнам кој.
Да не се криви тие што се прости и не образувани .
тие попаметните си знаат и се се борат.
Си слушнал за 5-те Струмички студените зошто се убиени?
Бидејки не сакале да бидат прости и ја сакале Македонија .
А Рада тврди дека е следбеник на кумунистите заеби брат.
А за Зајко многу работи знам од прва рака има среќа што не е обвинен и за други работи.
Покрај Заев има тим кој единствена цел му е да бара дупки во законите.
И добро и успева.
Не се потпишаа сите се потпишаа тие што ги вработи Заев .
Како да не му речам прост народ да прекинеш културен настан.
Едноставно многу ми се смешни тие што протестираат од друга страна си ги чуват работните места.
Да во Струмица има и ногу паметен и и едуциран народ . Досега не сум видел никој од нив на протест и даде изјава.
Само на Балканот се протестира во одбрана на криминалци.
И многу си грешка дека сум офарбан.
Да признавам дека Зоран е способен човек како и секој млад едуциран.
Жал ми е реален но избрав струка каде што треба да работиш по правила и факти без чуства работите да ги гледаш како што треба .
Ако краде Грујо и за него може да се најде место во Шутка.
Не сум од луѓето кој гледат идоли во политичари и директори .
Да ќе отворам фирма во Струмица , но не секам работата да ми зависи од Градските каубои .
Треба да имам обезбедување ако не ќе ми ги пуштат градски деликвенти да ми рушат.
Дали си се зпрашал зошто Селект има соопствено обезбедување?
И да не ги набројувам глупостите кој се прават во Струмица.
Реален биде Реален.
Мора БЦ ,Бучко, Андов, Тачи, Ахемти, Љубчо, Оровчанец, Јакимовски, Рада, Макрадули многу фаци од старото ВМРО да се исчистат од политичката Сцена.
Мора да се стави црвена линија.
За админстрацијата ева како функционира.
Утринско кафе и закуска , пауза за ручек , одмор од ручек 10 мин работа, припреми за дома.
Во Струмица брем кога и да ми треба некој документ гледам има некој не излегуваат ни за пауза ...
Секој има визија за нешто , но мојта визија за Струмица на многу места не со совпаѓа со визијата на Заев и многу негови предходници.
Но незнам што се мачам да пишам во политичка тема во која никој од вас не мисли .
Запомти едно за човек не кажувам каков е додека не го запознам од тука може да заклучиш дека без причина не сум против Заев.
Запомни проблемите се решваат во институции.
Градоначалник е променлива функција