Overclocking

• Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Таква стара канта можеш да ја искористиш како куќичка за куче/маче, да складираш некои книги што не ти требаат, да направиш електрична скара, да ја ставиш под нозе кога треба да мењаш сијалица и така натаму.
Или како саксија за цвеќе....

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Е Здраво сакам да прашам за да го кренам мојот компјутер за кревање имам пробано да го кренам ама ми фуфка нешто да не зафркнам ај ако знае некој да ми каже што перформанци можам да извадам од следнава конфигурација?
Процесор: Genuine Intel(R) CPU 2140 @ 1.60GHz
Рам: 2x512 на 800MHz
Графичка:ATI Radeon X1300/X1500
а напојување не знам какво има не пишува од позади а инаку компјутеов ми е купен од Dell од скопје не е од овие бродскиве тука што ги склопуваат туку го порачував ако се крева и до колку ке можам да го кренам пишете. Поздрав.....

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Е Здраво сакам да прашам за да го кренам мојот компјутер за кревање имам пробано да го кренам ама ми фуфка нешто да не зафркнам ај ако знае некој да ми каже што перформанци можам да извадам од следнава конфигурација?
а напојување не знам какво има не пишува од позади а инаку компјутеов ми е купен од Dell од скопје не е од овие бродскиве тука што ги склопуваат туку го порачував ако се крева и до колку ке можам да го кренам пишете. Поздрав.....

abe i ti imas ko mene kanta duri imam mozit i pojak malce od tvojot ama brate 1.60 dzabe.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Делл е, неможеш да го клокаш, заклучен му е биосот. Впрочем неможеш ништо хардверски да му направиш, ниеден дел да ставиш ниту да модифицираш.

abe i ti imas ko mene kanta duri imam mozit i pojak malce od tvojot ama brate 1.60 dzabe.
Компјутерот на ПОС-51 е најмалку 26 пати помоќен од твојот. Тие 1.6ghz трчаат кругови околу твоето бартонче.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Што му се резилите на човекот брееееееее што луѓе ќе сме :))))))))))
Сефирот преку ремоте ке влезе кај Јовче у БИОС-от и ќе го клокне рамот, чекај пак да се насмеам :)))))))))))))))

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
хахеахеахаехеахеахеа преку ремоте во BIOS !!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
хахеахеахаехеахеахеа преку ремоте во BIOS !!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

More Imam programa vo drajveri koga ke odam vo Nvidia Control Panel i imat tamu da go namestam ramot procesorot i uste nesto,ednas probav ama mi se isklucvese monitorot.Zaborev da napisam da mi go kloknit od nvidia cvontrol panel,zato vi bese smesno

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
More Imam programa vo drajveri koga ke odam vo Nvidia Control Panel i imat tamu da go namestam ramot procesorot i uste nesto,ednas probav ama mi se isklucvese monitorot.Zaborev da napisam da mi go kloknit od nvidia cvontrol panel,zato vi bese smesno
Ocigledno mnogu raboti tebe ti se izmesale....
Abe Jovce Jovce.ccccccc
Kako mozes preku Control Panel na grafickata da go kloknes ramot ili pak CPU-to :) se se ama ova go nemam videno do sega :)
Toj Control Panel ti e za grafickata, ti koga si ja kloknal memorijata na grafickata t.e. si ja dignal frefencijata poveke nego sto treba i grafickata dignala temp. nad 100 stepena i automatski se uklucuva zastita i cel sistem ti e turn off...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
pa to velam celo vreme a nikako da svatite.

Dobro gajle mi e dali ke mozit sega da klam graficka ge force 7950 i kolku pari e na novo zosto so sakat neka e morat da smenam graficka a i procesor ke so mi se gledat:toe:?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Немам зборови. Не ти давам мој мсн оти можеш да ме хакнеш, страв ми е:nesvest:

Dobro gajle mi e dali ke mozit sega da klam graficka ge force 7950 i kolku pari e na novo zosto so sakat neka e morat da smenam graficka a i procesor ke so mi se gledat:toe:?
Добро ти со сила глуп се правиш? Бришам наредни постови од тебе на оваа тематика, не ти доаѓа памет.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Overclocking-Помош!

еј дали некои може да ми објасни како да направам Overclocking ( не ми требаат некои големи подобрувања туку малце и да е помал ризикот да ги цркнам деловите и преку што би ми препорачале да го правам Overclocing-от )

1.процесотор-AMD Athlon 64 3.0ghz
2.матичната-Asus M2V K8T890
3.графичката- Geforce 7300 Le
4.рамот-незнам што марка е а имам еден од 512мб и еден од 1гб = 1.5гб

и што друго би можел да правам Overcloking

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
еј дали некои може да ми објасни како да направам Overclocking ( не ми требаат некои големи подобрувања туку малце и да е помал ризикот да ги цркнам деловите и преку што би ми препорачале да го правам Overclocing-от )

1.процесотор-AMD Athlon 64 3.0ghz
2.матичната-Asus M2V K8T890
3.графичката- Geforce 7300 Le
4.рамот-незнам што марка е а имам еден од 512мб и еден од 1гб = 1.5гб

и што друго би можел да правам Overcloking
Што ќе ти е оверклок?
И вака и така нема да осетиш ништо разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom