Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
So kolku so 1.5v...
Za ovoj CPU 3.6ghz ke se krene so epten dobro vozdusno ladenje praime muabet za kulturni temp....
a se dodeka se sto e nad t.e. 3.6ghz eve kako ti 3.8ghz ti treba vodeno ladenje ama togas ke moras da ides so nad 1.45v sto i ne e preporaclivo od INTEL...

Aj eve i od mene pumpanje.....
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=473729

А и твоево не е лошо....:aplauz:
Тачно ... бара ненормално голема волтажа.....а и температурите идат у васиона....:pos: а пусто водено ладење е премногу скупо....
Чисто само валидација да направам....
Секојдневно го терам на далеку помали фреквенции и vCore....

А и твоево не е лошо....:aplauz:
Тачно ... бара ненормално голема волтажа.....а и температурите идат у васиона....:pos: а пусто водено ладење е премногу скупо....
Чисто само валидација да направам....
Секојдневно го терам на далеку помали фреквенции и vCore....
Abe na 3.33Ghz sto ne go vozis na taa frekfencija bez problemi ke se krene, so malo reguliranje na naponot na plocata i CPU-to ke tera extra.
I probaj na 1.45 vcore dali ke go krenes na 3.6ghz.. milsam deka nema da ima problemi ako ti e pogoden procesorot...

Abe na 3.33Ghz sto ne go vozis na taa frekfencija bez problemi ke se krene, so malo reguliranje na naponot na plocata i CPU-to ke tera extra.
I probaj na 1.45 vcore dali ke go krenes na 3.6ghz.. milsam deka nema da ima problemi ako ti e pogoden procesorot...

Па на 3.2Ghz, идеше со све на stock освен vCore подесен на 1.3V, нецелосно истестирано така да мислам дека и со помала волтажа ќе помине.....
Моментално е на stock....

Па на 3.2Ghz, идеше со све на stock освен vCore подесен на 1.3V, нецелосно истестирано така да мислам дека и со помала волтажа ќе помине.....
Моментално е на stock....
Abe kacuvaj ajde na 3.33ghz ne zaebavaj...nemora 3.6ghz.

moze li da se clocka kaj mene komov
CPU AMD ATHLON 64 DUAL CORE 4400+
VGAMSI 9600GT OC 512 MB DDR3
RAM 4GB KINGSTON
MB JWELE RX 770
NAPOJUVANJE CCIVO 500W

Не.За клокање на АМД, треба да си експерт.

Зошто? Баш фино се клокаат. Е сеа да, малце потешко е со оглед дека еден C2D можеш да го клокнеш за 1+ гигахерц па со него имаш поголем простор за грешка, а на Атлониве можеш да извадиш 5-600мхз ако знаеш што правиш.

Зошто? Баш фино се клокаат. Е сеа да, малце потешко е со оглед дека еден C2D можеш да го клокнеш за 1+ гигахерц па со него имаш поголем простор за грешка, а на Атлониве можеш да извадиш 5-600мхз ако знаеш што правиш.

A mojov do kolku moze da go clocknam najveke....

Тој процесор има TDP од 110W!!! :nesvest:
Гледам луѓево по форуми се среќни ако го донесат од 2.2 на 2.4, а мнооогу ретко на 2.7, па ти види дали ти се исплати ризикот.

Многу некако ми се гледаат 110W, 90W да не е? И Сноумен, почетнички можда ке можеш да го дотераш на 2.4-2.5ghz.

a jas mozam da go kloknam mojot ram a ili procesor.Sephiroth znaes ti kakov ram imam pa kazi,a za procesor imam amd athlon Processor 2600+ 1.61 GHz.kazi odma

Ама е напорен овај Јовче. :uvo:

a jas mozam da go kloknam mojot ram a ili procesor.Sephiroth znaes ti kakov ram imam pa kazi,a za procesor imam amd athlon Processor 2600+ 1.61 GHz.kazi odma

Еве одма кажувам, НЕМОЖЕШ!!! Доста си праиш бајрам на паметот. Таква стара канта можеш да ја искористиш како куќичка за куче/маче, да складираш некои книги што не ти требаат, да направиш електрична скара, да ја ставиш под нозе кога треба да мењаш сијалица и така натаму.

Купи си нов ПЦ и не ни го дрви тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom