Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Епа таман е не е ногу голема разлика во клокувањето не би требало да имаш проблем, мада P4 целерон не се баш оверклокувачки

Имам
Core 2 Duo 2.57 GHz 6Mb cash
4GB RAM 800MHz
ATI Radeon HD 3650 512+1024 DDR3
Се работи за лаптоп.
Дали да го оверклокувам, и ако е дозволиво, на кои вредности? Ако треба дополнителни информации за конфигурацијата, кажете.

Имам
4GB RAM 800MHz
Се работи за лаптоп.
Дали да го оверклокувам, и ако е дозволиво, на кои вредности? Ако треба дополнителни информации за конфигурацијата, кажете.

хмммм, еден совет....не се заебавај,на ова не ти треба оверклок, а и оверклок на лаптоп...:nenene:

Имам
4GB RAM 800MHz
Се работи за лаптоп.

Сакаш да клокаш.....купи си декстоп.....
Убоо ти вика воне....

Имам
4GB RAM 800MHz
Се работи за лаптоп.
Зашто би оверклокувал ваква машина? За лаптоп ова е супер.

Ако клокаш лаптоп, биди спремен покрај него со едно тавче јајца на око да си спржиш......а да, и 500 евра у џеб за нов лаптоп.

Сеуште во фаза на пимплање....

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=510228

superpidk9.jpg

Дај опиши нешто, сетинзи, волтажа, меморија.Јас успеав еден без кревање на волтажа до 3.0 да го донесам.

vCore = 1.3000
NB voltage = stock
FSB voltage = stock
DDR setup = stock
DDR overvoltage = stock

Па без да поткренеш vCore, 3.0 Ghz е мах што може да се извади, ма да зависи и од самиот чип....
Од друга страна пак со напукување волтажа, многу се покачуваат и температурите....и треба соодветно ладење...

Па со релативно мала волтажа добро си постигнал...me like it!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom