Снег во Црна Гора

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.538
Поени од реакции
14.122
Снег наврна на падините на планината Дурмитор во Црна Гора, што за прв пат е регистриран во овој период од годината.

Снежната покривка во под дурмиторските села Штоуц и Добри дол изнесува до пет сантиметри.

Температурата на Жабљак за само еден ден се спушти од 20 степени Целзиусови на околу нулата, колку што е измерено денеска изутрина.

Снегот на падините на Дурмитор и многу студеното време на Жабљак ги растераа бројните туристи, кои изминатите денови уживаа во природните убавини на овој дел од Црна Гора.

Според хидрометеоролошките податоци, снегот се спуштил на околу 1,800 метри надморска висина. Дурмитор е висок повеќе од 2,600 метри.

А1

Интересно е што границата се спуштила толку ниско за овој пероиод од годината, е ова објаснува зошто и кај нас залади вака наеднаш.

еј сред лето снег!море ногу се нервирам шо залади времето,мразам ладно,дождови,јакни,палта,сакам жешкооо!

Силни ветрови, тајфуни, урагани, силни земјотреси, невремиња, поплави, 30 степени во зима, снег во лето ..... :tapp:
а нас сеуште ни изгледа ова смешно :icon_neut

море да му тииит мамето и на време и на све... ми ги заеба планојте за вчера...
ак ме заебит и денес ќе го задавам...:pipi:

јебига.. ах та америка е крива!

ееј...нека заврне и кај нас ке биде закон :vozbud::vozbud:

јеее ќе прајме снешко во езероно :vozbud:

Ке се бањаш и снешко ке правиш .. :pos2::pos2::pos2:
ке се заледиш бе гего .. :pos2:
Инаку работава е Интересно во зимата беше топло а сега лето снег .. :tapp:

Муабет:
-Каде на летовање?
-Во црна гора на скијање, само некако ги поскапиле картите за скилифтовите.

Абе... Бог да чува.

Муабет:
-Каде на летовање?
-Во црна гора на скијање, само некако ги поскапиле картите за
скилифтовите.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Башка некој ако ме пити кај на летовање ке му речам во Црна Гора на скијање ... :pos2::pos2::pos2:

Back
На врв Bottom