Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Рок.

Силиконски мочли со километарски уметоци у коса место двете влакна на глава, спотови ала евтини шпански серии, ѕидови, никотини, аспирини... Некомпатибилна ствар со мојата ментална конституција. Брн `ем ол. + Парис Хилтон.

Не сум тип на особа што би можела да го свари кршењето на чаши на “Удара у мал мозак ватевер“ и тресење задник на “Ожени ме“ ил онаа “Тата треба да частиш како и да е“, ми се повраќа кога ги слушам, а уште повеќе кога ќе видам како огромен дел од моите врсници се ориентирале на “Мало виски мало кока кола“.
А "направи ми сина"? :vozbud:

Рок а богами и метал.А турбо фолкот никогаш не ни бил музички правец,не постои такво нешто.Све тоа е тежок шунд,шлајм од народната музика.Најстрашно од се е тоа што више почнуваат да се појавуваат нови генерации на заблудени деца кои мислат дека тоа е музика и дека е ок да се пијанчи по кафани и да се биде тежок шабан.Катакљизма комунизма:nerv:

Течко е да се определам, ама ајде нека биде првата опција.

Нешто толку свето како РОК не заслужува да биде близу пластични, со тон шминка фуфи.
Објаснување зашто бирам рок, а не ванаби музика и глас како со затнат нос да пее мислам дека е далеку од потребно.

Не сум тип на особа што би можела да го свари кршењето на чаши на “Удара у мал мозак ватевер“ и тресење задник на “Ожени ме“ ил онаа “Тата треба да частиш како и да е“, ми се повраќа кога ги слушам, а уште повеќе кога ќе видам како огромен дел од моите врсници се ориентирале на “Мало виски мало кока кола“.

гласав за турбо-фолк,али слушам секаков вид на музика,ми се допаѓа и рок/металот,ама ете гласав за второто!

Ај баш ме интересират, не сфаќам, шо те привлеквит појќе накај турбо? Текстовите, ритамот, манекените шо ги пеат песните? Шо?

Јоој споредбава :jaj:
секако дека се определувам за рок/метал, не само од тоа што го слушам најчесто, туку тешко може овие два поими да влезат во ист муабет, едноставно не се софпаѓаат..
лично немам никакви предрасуди према турбофолкерите, ама јас не го поднесувам, не го ни сметам како музички правец, затоа што музиката е уметност, а јас не гледам ништо уметничко во „удара у главу тај шампањац“ :uvo:

поштовам народно, и македонско и српско, ама ова “модерново“ народно е тотална утка, та кај нас со Елена Велевска, или кај србиве со Миле Китич, Џогани, Јелена Карлеуша и мноооогу други....
:jaj:

Нешто толку свето како РОК не заслужува да биде близу пластични, со тон шминка фуфи.
Објаснување зашто бирам рок, а не ванаби музика и глас како со затнат нос да пее мислам дека е далеку од потребно.

малечка не ги бранам вие песни,но ако ги мразиш и воопшто не ги слушаш,од кај знаеш како се викаат???ја имам другар кој воопшто не ја ни видел ни слушнал на тв-јелена крлеуша,си слуша само на слушалици свои песни и си кулира,не го занимава ништо друго!
а,и гледам си 17г па вероватно идната година си матурантка,па подобро не оди на матурска,ке има многу песи од кои ке ти се поврака!

Ај баш ме интересират, не сфаќам, шо те привлеквит појќе накај турбо? Текстовите, ритамот, манекените шо ги пеат песните? Шо?
незнам што ставаш конкретно во турбо???кои пејачи таму ги рангираш?или сите српски се за тебе турбофолкери?
јас искрено не ги сакам баш новиве пејачи српски,но ги обожавам песниве на цеца,на здравко чолич,жејко самарџич,рибија чорба,црвене јабуке.прјаво казалиште и др.те молам кажими вие шо ги набројав турбофолкери се или????

незнам што ставаш конкретно во турбо???кои пејачи таму ги рангираш?или сите српски се за тебе турбофолкери?
јас искрено не ги сакам баш новиве пејачи српски,но ги обожавам песниве на цеца,на здравко чолич,жејко самарџич,рибија чорба,црвене јабуке.прјаво казалиште и др.те молам кажими вие шо ги набројав турбофолкери се или????

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Чорба ти е прав рокер, не знам како имаш образ да го клаваш во шабанерија.

Иначе Рибља Чорба се пишит, не Рибија.
И Прљаво Казалиште, не Прјаво.
Жејко Самарџиќ? Жељко ваљда...

Значи не ги слушаш, пошо не знајш ни да ги напишиш. Фејкер прва класа.

Иначе моме, ак не знаеше, Цеца ти е богиња на турбото.

малечка не ги бранам вие песни,но ако ги мразиш и воопшто не ги слушаш,од кај знаеш како се викаат???ја имам другар кој воопшто не ја ни видел ни слушнал на тв-јелена крлеуша,си слуша само на слушалици свои песни и си кулира,не го занимава ништо друго!
а,и гледам си 17г па вероватно идната година си матурантка,па подобро не оди на матурска,ке има многу песи од кои ке ти се поврака!

Палиш ТВ-почнува некоја тешка шабанарија, одиш на кафе-рокаат шабанска музика, одиш во школо-фуфи почнуваат да ти ги пеат песните... сега јасно е од каде ги знам?
Не сум матурантка следната, туку за 2 години. До тогаш, желби за побрзо опоравување на моите соученици и малце да вкусот за музика да им се подобри.

Рок.

Силиконски мочли со километарски уметоци у коса место двете влакна на глава, спотови ала евтини шпански серии, ѕидови, никотини, аспирини... Некомпатибилна ствар со мојата ментална конституција. Брн `ем ол. + Парис Хилтон.

А "направи ми сина"? :vozbud:

Немој така Емче, има и многу по крвави, со аспирини и што ти ја знам, отпрати је кучи реци да си уморан..... се е тоа за една чинија жилети и едно литро коњак за дезинфекција...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom