Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Гласав за рок/метал, многу јасно.
Како прво, освен оправдувањето за лична определба и вкус, иако и тоа не ми е воопшто веродостојно оправдување кога е во прашање турбофолкот, не постои друг аргумент кој ќе го брани.
Па како шо видов погоре сте го спомнале Сусаро.
Очигледно интелектот драстично го пореметил па решил да се ориентира кон турбо фолк, да мастурбира дома пред Пинк гледајќи ја целата таа пластична елита на девојки како игра, а воедно и да брка приврзанички на турбото, облечени во мини и нашлакани со пудро, кое кога би го извадиле од нивното лице би се измерило во килажа.
И него не му е лесно.

Инаку, за турбофолкот се имам изјаснето милион пати и веќе ми е банално да дискутирам.

Рокерче сум во секоја смисла (изглед,душа,поглед на светот):kafe:

Рокерче сум во секоја смисла (изглед,душа,поглед на светот):kafe:

Џабе ти е ако не крадиш олуци, рокерите (металците посебно) покрај други специфики се познати и по тоа што крадат олуци од куќите.
(Што би рекол Ози Озборн “Јебеш рокера кој не украл олук“ - 1968 Birminghan)

Ај баш ме интересират, не сфаќам, шо те привлеквит појќе накај турбо? Текстовите, ритамот, манекените шо ги пеат песните? Шо?
Jaс слушам секаков тип на музика и никоја музика не ми пречи!
Тебе што те влечи кон металот? Дрогата, тоа што се нечешлани и некапени со недели, текстовите, марихуаната, пејачите што ги пеат песните?Шо?

hahaha keef e 49:4 lol
``rock``

Тебе што те влечи кон металот? Дрогата, тоа што се нечешлани и некапени со недели, текстовите, марихуаната, пејачите што ги пеат песните?Шо?

Дрогата не ја конзумираат само металци.
Нечешлан и некапен можеш и неметалец да најдеш.
Текстовите се милиони пати бољи него : “Дигни ме паооо сааам“...
Марихуаната исто така не ја конзумираат само металци.
Не знам кај ги најде примериве...:toe:

Мал процент од метал изведувачите се нарко зависници.
Најголемиот број металци и рокери одржуваат поголема хигиена него што повеќето мислат.
Текстовите да, ме влечат.
Марихуана? Втф? Ако слушам метал и рок морам да пушам марихиуана. Еве слушам таква музика, па неам воошто цигара пробано, за ганџа да не прајме муабет.

Дрогата не ја конзумираат само металци.
Нечешлан и некапен можеш и неметалец да најдеш.
Текстовите се милиони пати бољи него : “Дигни ме паооо сааам“...
Марихуаната исто така не ја конзумираат само металци.
Не знам кај ги најде примериве...:toe:
Намерно така напишав за да видам на некого дали ќе му текне за што е пародијава.
Истото важи и за тие што слушаат турбо фолк, не се сите прости, необразовани, глупи и не знам што.:smir:

Со горенапишаниов пост не докажа ништо друго освен дека си со нискобуџетен мозок.
Нека силата на Шабан Шаулич биде со тебе.

Намерно така напишав за да видам на некого дали ќе му текне за што е пародијава.
Истото важи и за тие што слушаат турбо фолк, не се сите прости, необразовани, глупи и не знам што.:smir:

Фала богу не се сите прости, некупани, необразовани или глупи. Ако беше така градов ќе смрдеше на километри :pos:
Ама сепак мене повеќе ме влечат рокот и металот заради текстовите, музиката, баладите највеќе, дечките исто така, ма да убави дечки можеш и турбофолкераши да сретнеш не викам не, ама убав текст и не баш:smir:

I think most of you are just fucking faking it :)
И продолжувам да мислам така.
Понатаму,не верувам дека определбата завршува со базичната определба кон една музика.Тука е моментот на разбирање на пораката и вистински навлегување во музиката и идеологијата.

Главотресачите ме нервираат.
Турбо(д)оркерите,најискрено,не толку.
Бидејќи едните не разбираат,а следат,а другите нема што да разбираат,па определбата им е повеќе оправдана :)

Од кај најде бе ти дека се нечешлани? Ако е некој кљошар можи да е нечешлан не велам не, ти да имаш долга коса ќе ја одржуваш 100 % поише од тие три влакна накршени шо ги имате кремчиштата.

Жалам турбо фолкери
turbofolkisdeadou0eu6.jpg

Btw,Турбо фолкот е квалитетна музика?
Зошто од сите музчки критичари е оценета со негативна оцена??!

http://youtube.com/watch?v=ui_Gm5Um5-M

Со турбо фолкот секој прв се зеза.....брату.

За разлика од вас, турбо фолкери, металците се занимаваат ја ценат и прават уметноста.

http://youtube.com/watch?v=tYSKvX4Axc0

Овие на нечешлани ти изгледаат? Или се по какавте у гаќи од стилот?
Е па не се глупи шмизли бе брату,да можеш да и лажиш и во умот да им е врежано само колку се секси и слично.Тука се цени уметноста.
http://youtube.com/watch?v=V1rC9GIRqnM

Батињава не чешлани ти изгледаат?

Еве оставам и на женските од форумов шо не слушаат метал да кажат дали се срање нечешлани гнасни....
http://youtube.com/watch?v=3wIwvn_5sI4

И ова на песна изгледа?
Кога настапувале во живо? Се на плеј бек свират.
Циганско=расипана музика
Ја снимаат у студио на среќа онака као ќе им текне со некој си без-везе Ди=Џеј и после тоа 2 месеца е хит песната....а поотоа кај е.Во металот песните еднаш излегуваат и траат со години.

http://youtube.com/watch?v=y6600deUPNc

Ајде објасни го овој текст?

За што управо се збори?

И ова го викате стил на облекување?
Овој ушлото се палите бе? Па овој нема ни глас бе!!!
http://youtube.com/watch?v=PSgrmYgLbnw

Дечки кога ли ќе сватите дека се е до сексот и борбата за пичка.

Дечки кога ли ќе сватите дека се е до сексот и борбата за пичка.
Така е брат, ама некој што си нема работа објаснува тука. А јас ја имам истата таа борба(за секс и пичка), на темава пишам колку да ми помине времето, кога правам пауза:vozbud:

Можеби сум, а како процени учителе.
Ако сакаш може да се тестираме да те поразам на секое поле.
И не слушам турбо фолк, ама и не ми смета да вреѓам:tapp:

Во глупости тресење,геј срања..да ќе го поразиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom