Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Чорба ти е прав рокер, не знам како имаш образ да го клаваш во шабанерија.

Иначе Рибља Чорба се пишит, не Рибија.
И Прљаво Казалиште, не Прјаво.
Жејко Самарџиќ? Жељко ваљда...

Значи не ги слушаш, пошо не знајш ни да ги напишиш. Фејкер прва класа.
се извинувам за печатните грешки,ама ако ми запележиш и во моите други постови имам грешки,а не дека незнам како се пишуваат,и дека не ги слушам,едноставно си правам грешки во пишувањето зш не сум навикната да пишувам на кирилица и затоа!и се извинувам за сите мои печатни грешки во ситемои постови,се ндевам дека не ве изнервирав многу!

Rok/Metal...Shmek:)
Turbo Folk... Anti shmek:nenene::nenene:

се извинувам за печатните грешки,ама ако ми запележиш и во моите други постови имам грешки,а не дека незнам како се пишуваат,и дека не ги слушам,едноставно си правам грешки во пишувањето зш не сум навикната да пишувам на кирилица и затоа!и се извинувам за сите мои печатни грешки во ситемои постови,се ндевам дека не ве изнервирав многу!

Поентата не беше толку дека го утна името, туку фактот дека Рибља Чорба ги смести во музичкиот жанр-турбо фолк.

Поентата не беше толку дека го утна името, туку фактот дека Рибља Чорба ги смести во музичкиот жанр-турбо фолк.
не,не го ставив во турбо-фолк,туку само набројав што слушам ја,ете тоа!

За Рок/Метал гласав, мислам дека не потреба да објаснувам.
Но мислам дека резултатите од анкетата нема да бидат реални затоа што голем број на членови што слушаат турбофолк ќе речат дека се по рокот, барем јас така мислам. :)

Да видиме Sussaro како ќе се изјасни на темава.

Инаку јас како уживател на џез музиката многу блиски и драги ми се и рокот и металот.

Инаку зошто не го сакам турбо фолкот? епа има на една тема за турбофолк каде многу детално ги имам разработено сите аспекти и детали во однос на таа музика.

Да видиме Sussaro како ќе се изјасни на темава.

Инаку јас како уживател на џез музиката многу блиски и драги ми се и рокот и металот.

Инаку зошто не го сакам турбо фолкот? епа има на една тема за турбофолк каде многу детално ги имам разработено сите аспекти и детали во однос на таа музика.
Со Сусаро ќе биде многу контрадикторно, затоа што е единствен паметен човек што го брани турбото.
Но јас типувам дека ќе се определи за рок, затоа што сепак он кафанскиот живот го гледа повеќе од призма на клабинг...ама па најголемите оргазмични моменти у кафана ги има доживеано :pos:

Рокот/металот опстојуваат веќе неколку декади WORLDWIDE
Турбофолкот опстојува незнам колку ама сигурно не како рокот и металот, и тоа во еден определен регион.

Па ај види сега кое е поквалитетно, послушано, поуредени текстови и се останато знаете за што зборам.

За инает гласав за турбо фолк:baeh:

Рокот/металот опстојуваат веќе неколку декади WORLDWIDE
Турбофолкот опстојува незнам колку ама сигурно не како рокот и металот, и тоа во еден определен регион.

Па ај види сега кое е поквалитетно, послушано, поуредени текстови и се останато знаете за што зборам.
така е...иако не сум многу по рок/метал , сепак радо би тоа него шабанско....

п.с..абе маарко шо ми го крадеш јајцето бе...:smir:
п.п.с...не треба темава да е во музика??

така е...иако не сум многу по рок/метал , сепак радо би тоа него шабанско....

п.с..абе маарко шо ми го крадеш јајцето бе...:smir:
п.п.с...не треба темава да е во музика??
се е подобро од турбофолк

пс. Интересно ми стана јајево. :)

А зашо бе да нема средина? :)
Па како така кога цело средно го поминав слушајќи разно разни гитарски музики независно дали, рок, хеви, дет, блек, готиќот, технички и нетехнички дотерани :pos: и не знам што уште...и свирев у таков бенд :helou: и уживав во таа доба, иако подоцна дојдоа само кафани и кафани и неизбежно турбо фолк на сите страни, да бучит!
Јбг слушам само при посета на такви локали каде се лока алхокол на увелико и се почитува тој звук, не ми смета уопште, ама правата основа со која имам почнато да слушам музика и да се надоградувам понатака во животов на тоа поле, бил рокот, така да јбг иде таму гласот :wink:

А зашо бе да нема средина? :)
Па како така кога цело средно го поминав слушајќи разно разни гитарски музики независно дали, рок, хеви, дет, блек, готиќот, технички и нетехнички дотерани :pos: и не знам што уште...и свирев у таков бенд :helou: и уживав во таа доба, иако подоцна дојдоа само кафани и кафани и неизбежно турбо фолк на сите страни, да бучит!
Јбг слушам само при посета на такви локали каде се лока алхокол на увелико и се почитува тој звук, не ми смета уопште, ама правата основа со која имам почнато да слушам музика и да се надоградувам понатака во животов на тоа поле, бил рокот, така да јбг иде таму гласот :wink:
Доста реален одговор кој многу го почитувам, а не како некои кои се прават енглези во шпанско село:tapp:

Rok/Metal - слушам ... и гласаив за тоа.
Турбофолк - не слушам и не сум многу по таа глупа музика... :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom