Mazda 6 vs. Opel Insignia

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
незнам за опременост, ама возењето во авенсис е тапа. Се возев на релација Битола- Охрид - Битола и колата е катастрофа. Воопшто не ме бендиса држењето на патот, при поголема дупка главата в таван ми удираше
(се возев назад), се на се фалени јаготки доаѓа авенсисот.
За новиот или за стариот зборуваш?

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
незнам за опременост, ама возењето во авенсис е тапа. Се возев на релација Битола- Охрид - Битола и колата е катастрофа. Воопшто не ме бендиса држењето на патот, при поголема дупка главата в таван ми удираше
(се возев назад), се на се фалени јаготки доаѓа авенсисот.
druze ti si se vozel vo stariot avensis. Jas zboram za noviot. A stariot avensis spored mene e dobar, jaka oprema ima, sirok e dosta, ima dosta mesto... za razlika od drugite modeli od negov kalibar, dosta podobar bese avensisot ( zboram za pred 2-3 godini) Sega ima dosta novi modeli i konkurencijata e pogolema... sto i da zemes,nema da zgresis ( so isklucok na c5,407,laguna) Francuskite se za nikade...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Новиот авенсис надворешен изглед усран. За друго не знам.

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Kajgandzi znaete pocnuva Ope po malku da propadnuva?? Opel ti e na neprodavana kola vo evropava ,,Opelot e sranje

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Kajgandzi znaete pocnuva Ope po malku da propadnuva?? Opel ti e na neprodavana kola vo evropava ,,Opelot e sranje
Опелот е далеку од срање и е далеку од најнепродавана кола во европа, а финансискиот проблем кој го има ОПЕЛ е поради тоа што го трпи од Џенерал моторс кој е споственик и е во тешка финансиска ситуација, а бидејќи ГМ е америчка фирма, има многу проблеми кои настануваат за финансика помош на Опел кој обично ја добива германската автоиндустрија од државата.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Opel најдобар европски производител
29.10.2008.
Според истражувањето кое го спроведе германскиот магазин Auto Bild и добиените резултати, Opel e прогласен за најдобриот европски производител на автомобили.
Во своето истржување Auto Bild опфатил 22 автомобилски марки и врз основа на добиените резултати објави извештај за квалитетот на автомобилите, односно нивните производители за 2008.

Подеднакво како и во 2005 и 2006, Opel доби најдобри оценки во сферата на доверливоста, долгорочниот квалитет и задоволството на купувачите.

За да се постигне еден ваков резултат потребен е долгорочен напредок на повеќе полиња наведува Auto Bild. Извештајот се однесува на возила со просечна старост меѓу 3 и 7 години.

Врз основа на резултатите од истражувањето кое опфатило 24.000 сопственици на автомобили, извештајот за квалитет за 2008 ги рангира автомобилските марки според следниве ставки: гарантни услови (Opel дава гаранција на нови автомобили од 6 години, стартувајќи од јануари 2008), резултати од извештајот на TUV, жалби и повици што пристигнале во Auto Bild, куси и долгорочни тестови спроведени од страна на редакцијата на Auto Bild.

Германскиот магазин изразил и низа пофалби за Astra 1.9 CDTI дури и после 200.000 поминати километри. Затоа според нив насловот Најдобар европски производител е и повеќе од заслужен за Opel, кога ќе се земат предвид резултатите што ги има Astra.

Во Auto Bild наведуваат дека Astra OPC 2.0 Turbo со мотор кој испорачува 240 коњски сили освоила највисоки оцени како спортски автомобил после минати 100.000 km.

„Немаше проблем којшто може да и наштети на Astra OPC. Ваков успех не е забележан во историјата на тестирањата на Auti Bild”, заклучува германскиот неделник.

http://vozi.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=2234&Itemid=70

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Сега еден пријател на моите купи Инсигниа, огромна и преубава кола, значи се беше на свое место, па ке видиме понатаму, а за маздава мислам се знае, мазда си е мазда, единствено што приметувам лошо кај маздите е потрошувачката...

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Сега еден пријател на моите купи Инсигниа, огромна и преубава кола, значи се беше на свое место, па ке видиме понатаму, а за маздава мислам се знае, мазда си е мазда, единствено што приметувам лошо кај маздите е потрошувачката...
друже и јас викам мазда вози газда, ама инсигниава е јака.... да не знаеш со кое ниво на опрема ја земал твојот пријател што мотор и која цена.... бев во олимпија моторс ми рекоа 10 посто попуст давале...страв ми е за квалитетот на моторот, досега имам тојота корола 2002 година 115 000 има поминато пу пу да не ја урочам, добра е....би земал нов авенсис ама многу е скап, со трето ниво на опрема и 1.8 мотор со 152 коња е 29 000 еура.. инсигниата поефтино ќе ме фати со 1.6 турбо мотор со 180 коња и најјако ниво на опрема...

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
druze ti si se vozel vo stariot avensis. Jas zboram za noviot. A stariot avensis spored mene e dobar, jaka oprema ima, sirok e dosta, ima dosta mesto... za razlika od drugite modeli od negov kalibar, dosta podobar bese avensisot ( zboram za pred 2-3 godini) Sega ima dosta novi modeli i konkurencijata e pogolema... sto i da zemes,nema da zgresis ( so isklucok na c5,407,laguna) Francuskite se za nikade...
извини на изразов ама ај не јади гомна, си се возел во француско возило? не се воопшто срање.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Генерално земено французите се послаби на квалитет од германците /јапонците поготово во ситници. Мој познаник вози веќе 2 години Рено Меган и на него смени 20 (дваесет) пати предна сијалица, греачи на моторот и катализатор (500 евра). :nenene:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Megan, полуосовина - 800 евра (ПРОВЕРЕНО) Renault Laguna - подигачи за вентили (16 вкупно) - 25 евра парче (истите тие комплет 16 за Audi A6 за истата цена).

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
извини на изразов ама ај не јади гомна, си се возел во француско возило? не се воопшто срање.
море боту еден.... не трасај зелени.... ако убава е возњата не значи дека цела кола е квалитетна!!! секој што земал цитроен се кае, тоа ц4 за ништо не ја бива.... сите се жалат дека мењаат делови.. најквалитетно француско е пежо , ама и тоа е нула во споредба со јапанскиве и германските...па дури и италијанските поквалитетни стануваат во однос на француските

Kajgana Shop

На врв Bottom