Mazda 6 vs. Opel Insignia

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се во игра сите модели, прв избор би ми бил Мерцедес, па А4, па потоа инсигниа и бмв 3

Заборави мерцедес, кај вратите на над 100.000 мерцедеси од А и Б серијата каде што е заварувано се појавува корозија, и се создаваат „пликови“ под бојата кои покажуваат корозија, мерцедес ќути и не кажува ама овие од ауто билд ги провалија. Со други зборови, мерцедес продава марка за големи пари а штеди на квалитет.

јас од тие сите горе би ги одбрал пасатот, 407 и авенсисот

Би ја избрал маздата, ја имам видено и у живо ептен е топ... Иначе овој пеачов Јован Јованов има таква... :)

armin од тие две секако маздата

Ајде веќе кога спомнуваме коли од истата средна класа, барем да ги спомнеме сите: Toyota Avensis, Honda Accord, Subaru Legacy, Citroёn C5, Renault Laguna, Peugeot 407, Mercedes C-series, BMW 3-series, Audi A4, VW Passat, Ford Mondeo, Hyundai Sonata, Chevrolet Epica, Volvo S40, Saab 9-5, Kia Magnetis, Alfa Romeo 159, Seat Toledo и Skoda Octavia иако последнава повеќе ја споредуваат со компактна класа на коли отколку со средна класа.

Еве слика од црната варијанта на внатрешноста на инсигниата, се надевам дека оваа слика може да се хотлинкува:

02-a256281m.jpg

ја гледам сликата и некако не ми штиме па каде е рачната кочница бе

можда ја направиле ко на мерцедес-ножна. а може и од аголов не се гледа, се крие позади наслонот за рака.

Иако Опел не ми е баш најомилен, морам да признаам дека ова изгледа многу убаво ускладено и ми се допаѓа.

ја гледам сликата и некако не ми штиме па каде е рачната кочница бе
Рачната кочница е електронска. Запримети едно копче позади мењачот, од десна страна. Тоа е рачната!

Абе и двете коли се екстра онака у изглед ама маздата е за нијанса поубава. Иначе како производител секако дека би ја одбрал Мазда. Така да мојот избор паѓа на Мазда 6.

Возам Вектра и сум презадоволен,затоа не би експериментирал туку би идел на веке пробано и сигурно за мене,би ја одбрал инсинјата

mora da priznam dvete koli se dobri. No jas poveke imam slusano za Mazda od kolku za Opel. Mene ne me vozbuduva voopsto koga ke slusnam za opel istoto odi i za Mazda ama ako moram da odberam edna: MAZDA

Германска прецизност? Не, пре би рекол германска сила и тврдост! Јапонска прецизност, да да. Во случајов бирам Мазда...
Но, најголема љубов во ваквите луксузни седан класи ми е СААБ, нешто неверојатно! СААБ бирам пред се! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom