Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Dali e tocno, se zboruva deka ali ahmeti i gruevski ke go smenat dosegasniot komnisticki grb , i ke go izglasaat laviot kako nacionalen grb na makedonija i vrakjane na staroto zname.Ejj jj ali ke go glasa lavot za nacionalen grb:):pos2:izgleda gwujo go sednal vo skut.Nema majski nema martovski dogovori,nema nisto .:pos2:za ova li albancite mu dadoja doverba na alji alji.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
semaforot so svetese crveno za taci i koga nejkese sudar sega go plati so opozicija.
mislam vmro dpmne ne e sdsm pa dui da bide ist kako vo edna prethodna vlada )))))))))))

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Се договоривме дека клучни преоритети ќе ни бидат спроведувањето на Рамковниот договор, борбата против корупцијата и криминалот, проблемот со високата невработеност, привлекувањето на странски инвестиции, што поскоро демаркирање на косовската граница и одржување добрососедски односи со Косово, првичната застапеност во јавниот сектор, решавање на спорот за името со Грција, влегувањето во НАТО И ЕУ, воведувањето на шенген визите како и многу други прашања - рече Димовски.

Согласност била постигната во овој мандатен период да не се дискутира законот за полицијата и за законот за употреба на јазиците. Коалицирањето со ПЕИ продолжува врз постоечките основи, додаде Димовски.
Решавање на спорот со Грција, влегување на НАТО? Две птички со еден удар? Баш да го видам тоа чудо. Некако Мишн Импосибл...?:)

Ми мириса на нешто со или без загради...ќе видиме, ќе видиме...

Едно само сум сигурен сега. Тоталитаризам...Сакам Скопје црно да го обојам, и ќе го обојам...кој ќе го спречи тоа? Имам 81 глас.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
- Партијата ДУИ, целосно ја прифати програмата на Владата „Преродба во 100 чекори за периодот 2008-2012 година“. Се договоривме дека клучни преоритети ќе ни бидат спроведувањето на Рамковниот договор, борбата против корупцијата и криминалот, проблемот со високата невработеност, привлекувањето на странски инвестиции, што поскоро демаркирање на косовската граница и одржување добрососедски односи со Косово, првичната застапеност во јавниот сектор, решавање на спорот за името со Грција, влегувањето во НАТО И ЕУ, воведувањето на шенген визите како и многу други прашања - рече Димовски.

Согласност била постигната во овој мандатен период да не се дискутира законот за полицијата и за законот за употреба на јазиците. Коалицирањето со ПЕИ продолжува врз постоечките основи, додаде Димовски.
МОЛАМ?!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Мене не ми пречи тоа што албанците се дел од државава.Едноставно ми пречат “политичарите“ од ДУИ.
E pa na tie albanci koi sto tebe ne ti precat, ne im precat politicarite od DUI, tuku naprotiv gi obozavaat i glasat. Treba da se pomiris so toa....... ako ne.... kako sto i rekov, sekogas postoi i druga opcija.... tvoj izbor, vsusnost nas izbor...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Тоа што гвујо ќе коалицира со ахмети не ме изнанадува, и не гледам тука проблем, кога 2002 никој немаше ништо против за влегување на истиот од швајцарија дијагностициран шизофреник во владата и власта на Република македонија, зошто би имал сега.
Нот тоа што најмногу ми е жал е за сите кои ги познавам а кои колнеа во гвујо кој со ваквите чекори го потврдува тоа што јас се обидував да им го докажам, омени и покрај се грујо е политичар, што значи еден ден ќе ажува вака, друг ден така.
Само финтата е дали навистина ќе успее да ги хипнотизира еговите слушатели кои нема да ја забележат „малата“ промена која ќе ја нашрави за добро, а која промена може да ја закопа држвава да го закопа нашиот идентитет итн.
Не оставајте да бидете манипулирани, и секогаш кога грујо ќе го измевери вашиот глас,еден од 480 000 треба да се дигнете и да му дадеоте на дознање дека не сте му го дали гласот за тоа.
Жал ми е што гледам како се остварува мојата претпоставка дека ќе гледам могу разочарани од цврстите ставови на на грујо, кои ставови и да сакате неможат да бидат толку цврсти бидејќи грујо е ко прво политичар ко второ навистина на се разбира од практично водење политика.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
E pa na tie albanci koi sto tebe ne ti precat, ne im precat politicarite od DUI, tuku naprotiv gi obozavaat i glasat. Treba da se pomiris so toa....... ako ne.... kako sto i rekov, sekogas postoi i druga opcija.... tvoj izbor, vsusnost nas izbor...
А другата опција е?

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Партијата ДУИ и партијата ВМРО-ДПМНЕ се согласија спојувањето на општината Кичево со другите околни општини, кои согласно законот на територијална организација на ЕЛС од 2004–тата требаше да се случи во март следната година, да се пролонгира за уште четири години. Бадентеровото мнозинство, двотретинското мнозинство и одложувањето на спојувањето на кичевските општини не можеше да се реализира со партијата ДПА заради големата разлика во бројот на пратениците.

патриоти ова не ви е барем малку доволно образложение.
јас живеам во една од тие општини ( Другово) и немате појма колкава радост предизвика оваа вест низ населението овде
ете еден град спасен од глупиот закон за територијална организација

А

Ајсшутер

Гостин
Dali e tocno, se zboruva deka ali ahmeti i gruevski ke go smenat dosegasniot komnisticki grb , i ke go izglasaat laviot kako nacionalen grb na makedonija i vrakjane na staroto zname.Ejj jj ali ke go glasa lavot za nacionalen grb:):pos2:izgleda gwujo go sednal vo skut.Nema majski nema martovski dogovori,nema nisto .:pos2:za ova li albancite mu dadoja doverba na alji alji.
Вистина ова,или праиш мајтапи :smir:
Мене на мајтап ми личи

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:pos2:Neznam od rekla kazala , ama se mozno zasto da ne:):smir: VREME E ZA LAVOT DOSTA BESE SO TOA PETOKRAKATA .DO KOGA KE JA GLEDAME, ABE NAJGOLEMITE KOMUNISTI JA IZVADIJA SAMO NIE USTE JA CUVAME:).

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Pamtam edna vecer mu kazavuvav na moj dobar drugar deka ke dojde vremeto koga ke treba da se promeni grbot i znameto on cvrsto negirashe takvo neshto.
Go vidov negovata razocaranost od ocite i ne se osmeluvav da go izvadam Majskiot Dogovor od mojot desen xheb koj go cuvav tokmu za nego.
Kako i da e DUI ke podrzhi smena na grbot i na znameto soglasno multietnickiot karakter na zemjava koja isto taka ke treba da se nosi so Badenter.
Kako i da e.
Imame vlada na pobednici neli.
5 Tocka se sekavate.
Vlada koja ke se sostoi od pobednicite na albanskiot i na makedonskiot blok.
I nemame federalizacija.

Dami i Gospoda sekogash sum kazel sekogash ke kazam ima nekoi neshta vo politikata koi nie obicnite smrtnici ne mozeme da gi razbereme zatoa si pishuvame vo forumite a ne vo fotelji.

Za toa shto prifatil Ahmeti.
Ako programata koja sum ja cital na Vmro ne vodi kon podobra idnina normalno deka ke go podrzi.No toa e baby if u give it to me i give it to u pesnata znaca treba da ima reciprocitet.

Za ministrite ....

Mislam deka mnogu e rano za soopshtuvanje na iminjata

А

Ајсшутер

Гостин
Министер за Економија ке бил излеа од Дуи :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom