Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Луѓе што е битно толку бе со кого ќе се коалицира???Не дигајте прашина!!
Битно е.
Зашто тие што ќе седат во владата убиваа.
Битно е,ми се гади да гледам такви луѓе како се дел од оние кои ми ја водат државава.
Испадна работава,биди убиец и „борец а човекови права“ и назгора ќе бидеш награден за тоа.
Каде се нашите борци?Каде се оние кои си го ризикуваа својот живот,за сигурноста на оваа земја?
Или се во Хаг или никој не ги рецка.
Зарем го заслужија тоа?
Зарем заслужија да ги гледаат оние кои пред 7 години ја дестабилизираа државава и предизвикаа конфликт како седат во удобните фотељи?

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Ама тие беа во власта уште од 2002 до 2006(истите тие убици и борци за човекови права).Затоа не можам да ја разберам вознемиреноста и растревоженоста кај народот.Јас секако дека не сакам нашите душмани да држат министерски фотељи ама тоа ти е!!!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
kako da se pere mozok posle koalicijata.
Абе ти се шалиш, ама ова вистина е...

...
Pocnaa gnidite partiski :

Ovie sto redovno glasaat za SDSM i revnosno gi branat SDSM, sega zaplakaa demek Grujo gi predal niv. Ne im smetase sto SDSM koalicirase so DUI, a sega smetalo sto DPMNE koalicira so DUI, no pod uslovi nalozeni od DPMNE. Nema promena na zakon za znaminja, policija, jazik i nema spojuvanje na siptarskite sela so Kicevo.
I toa bilo loso, a bilo dobro koga SDSM davase se` sto sakase DUI, vklucuvajki go i prodavanjeto na Struga, Skopje i Kicevo.
Komunalite se mizerni, navistina.
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=9C67B69C51466E419939FA25CA583F6C
Додека ДПА и ТАЧИ се покажауваа како нестабилен партнер на Владата често менувајќи ги ставовите, ДУИ ги прифати позициите на ВМРО за прашањето околу името и се обврза на нив, велат за Сител извори од владејачката партија....
:pos2::pos2::pos2: LATAS BEEEE SALJACINO SHUMADISKA>>>>>

Илија Димовски од ВМРО - ДПМНЕ на денешната прес конференција рече дека на лидерите на ДУИ и ДПА им предложиле заедно да влезат во составот за влада, но тие категорично одбиле со образложение дека мора да влезе само една од партиите, но не и двете заедно.

- Партијата ДУИ, целосно ја прифати програмата на Владата „Преродба во 100 чекори за периодот 2008-2012 година“. :jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj:........

Се договоривме дека клучни преоритети ќе ни бидат спроведувањето на Рамковниот договор, борбата против корупцијата и криминалот, проблемот со високата невработеност, привлекувањето на странски инвестиции, што поскоро демаркирање на косовската граница и одржување добрососедски односи со Косово, првичната застапеност во јавниот сектор, решавање на спорот за името со Грција, влегувањето во НАТО И ЕУ, воведувањето на шенген визите како и многу други прашања - рече Димовски

Bitushonce, kako ne ti e sram be. Odi :kesa::kesa::kesa::kesa: 6 godini lavkas za koalicijata na SDSM so DuiCK :pipi::pipi:..

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ама тие беа во власта уште од 2002 до 2006(истите тие убици и борци за човекови права).Затоа не можам да ја разберам вознемиреноста и растревоженоста кај народот.Јас секако дека не сакам нашите душмани да држат министерски фотељи ама тоа ти е!!!
И тогаш не се помирив со тој факт и сега нема да се помирам!
Не можам да го гледам сето тоа.
Одбивно ми е,ми се повраќа.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Крејзи на некој не му умрел некој од фамилија од тој скапаницата од човек со диплома за доживотен ретард, за то сеедно му е ... (ни мене чувај боже никој не ми умре но гледам од призмата на другите, што незначи дека јас истото не го мислам).

Неможи да бидеме задоволни ако он прифатил преродбата, а пред 7 год го прекрши уставот со тоа што окупира дел од територијата со тоа што уби многу македонски синови со тоа што се извршија масакри, палење луѓе убивање, силување тоа го заборавивте ли, патриоти?

Се може да се прости, да биде соживот да биде убаво и за македонците и за албанците ама УБИЕЦ да ти биде ВЛАСТ, то никогаш нема да можам да го простам...

А

Ајсшутер

Гостин
Што не кажал Груевски бе што само пљукате,рече ли он пред избори дека ке коалицира со Албанската партија која ке има повише гласови ?

Шо сеа се правите некои патриоти он предвреме кажа дека ке коалицира со партијата која ке има повише гласови,и гледам напраија коалиција и многу јусери се подигнаа на форумов за да ве буцкаат дека нешто направил,дека не предал

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
И тогаш не се помирив со тој факт и сега нема да се помирам!
Не можам да го гледам сето тоа.
Одбивно ми е,ми се повраќа.
И на мене ми е одбивно ама тоа е реалност

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што не кажал Груевски бе што само пљукате,рече ли он пред избори дека ке коалицира со Албанската партија која ке има повише гласови ?

Шо сеа се правите некои патриоти он предвреме кажа дека ке коалицира со партијата која ке има повише гласови,и гледам напраија коалиција и многу јусери се подигнаа на форумов за да ве буцкаат дека нешто направил,дека не предал
Алооо,тоа се УБИЈЦИ.
Ич не ми е гајле,дали освоиле повеќе гласови.
Она што ми е најважно е дека нивните раце НЕ се чисти,нивните раце се крвави,они УБИВАА и ТЕРОРИЗИРАА.
Тоа што нивните војнички костуми ги сменија со скапи одела и вратоврски,не значи дека нешто се смени.Они се истите терористи,заради кои многу фамилии беа обвиени во црно.

Се надевам дека Груевски знае што прави.Но,како и да е ме разочара.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
aj vaka da iskomentiram i jas.
vmro koalicira so dui, vo nekoi drugi vreminja nevozmozna koalicija ali vo politika e se mozno.
glavniot vinovnik z ovaa koalicija e taci koj posekoja cena sakase da ima poveke pratenici od dui i voglavno napravija golemi izborni neregularnosti i se deskridetiraja.
zalozbata na gruevski bese i dpa i dui da vlezat vo vlada , megjutoa i dpa i dui ne sekaa zaedno, ispadna na kraj samo dui da koalicira. na kraj kraista vladata ja formiraat dvete partii koi osvoija najveke pratenici vo mkd.
pozicijata na gruevski so nad 60 pratenici mu dade za pravo da j oblikuva koalicijata vo soodnost so negovata partija. najbitniot del e ovoj deka dui za resavanjeto na ``sporot so imeto`` ke go podrzi stavot na vmro dpmne kon toa prasanje.
se gleda deka spored objavenoto vo meduimite deka dvete partii sakat da se posvetat na problemi koi direkno ja zasegaat drzavata, i onie prasanja za koi se razedinuvat gi stavile vo miruvanje.

vo aracinovo ahmeti mislam na miting izjavuvase nesto protiv vmro, mozebi i gruevski go napravil istoto za dui.......ama so da se kaze politika, belki ke e podobro za makedonija!!!

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
aj vaka da iskomentiram i jas.
vmro koalicira so dui, vo nekoi drugi vreminja nevozmozna koalicija ali vo politika e se mozno.
glavniot vinovnik z ovaa koalicija e taci koj posekoja cena sakase da ima poveke pratenici od dui i voglavno napravija golemi izborni neregularnosti i se deskridetiraja.
zalozbata na gruevski bese i dpa i dui da vlezat vo vlada , megjutoa i dpa i dui ne sekaa zaedno, ispadna na kraj samo dui da koalicira. na kraj kraista vladata ja formiraat dvete partii koi osvoija najveke pratenici vo mkd.
pozicijata na gruevski so nad 60 pratenici mu dade za pravo da j oblikuva koalicijata vo soodnost so negovata partija. najbitniot del e ovoj deka dui za resavanjeto na ``sporot so imeto`` ke go podrzi stavot na vmro dpmne kon toa prasanje.
se gleda deka spored objavenoto vo meduimite deka dvete partii sakat da se posvetat na problemi koi direkno ja zasegaat drzavata, i onie prasanja za koi se razedinuvat gi stavile vo miruvanje.

vo aracinovo ahmeti mislam na miting izjavuvase nesto protiv vmro, mozebi i gruevski go napravil istoto za dui.......ama so da se kaze politika, belki ke e podobro za makedonija!!!
За спорот за името ќе подржувал ха?
Истиот тој А.А кажуваше дека ние сме словени и дека не може да имаме врска со Александар Македонски.Истиот тој А.А имаше тајни состаноци со Д.Б.(кучката грчка)

Ништо добро не може да излезе.

А

Ајсшутер

Гостин
Алооо,тоа се УБИЈЦИ.
Она што ми е најважно е дека нивните раце НЕ се чисти,нивните раце се крвави,они УБИВАА и ТЕРОРИЗИРАА.
Тоа што нивните војнички костуми ги сменија со скапи одела и вратоврски,не значи дека нешто се смени.Они се истите терористи,заради кои многу фамилии беа обвиени во црно.
Добро така е како што кажа не требаше да коалицира тоа е повеќе од јасно,ама што кревавте галама пред избори дека ке гласате за него,кога знаевте дека ке коалицира со партијата која ке освои повеќе гласови од Албанците ?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро така е како што кажа не требаше да коалицира тоа е повеќе од јасно,ама што кревавте галама пред избори дека ке гласате за него,кога знаевте дека ке коалицира со партијата која ке освои повеќе гласови од Албанците ?
Извини,минатиот пат ДПА имаше помалце гласови па влезе во владата.
Не ми е битно бе кој има повеќе гласови,дали разбираш?
Ни ДПА не се светци,ама барем не се терористи.

А

Ајсшутер

Гостин
Извини,минатиот пат ДПА имаше помалце гласови па влезе во владата.
Не ми е битно бе кој има повеќе гласови,дали разбираш?
Ни ДПА не се светци,ама барем не се терористи.

Зошто Дпа имаше повеќе гласови мислам во 1-виот круг од Дуи,кога на изборите се полнее кутии,кога се пукаше ?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Алооо,тоа се УБИЈЦИ.

Ocigledno mnozina od albanskite gragani ne mislat taka. Vaka kako se postaveni rabotite vo drzavata albancite se del od nea, i sakal nejkel sekoj treba da go prifati toa. Inace ...... sekogas postoi i druga opcija......

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ocigledno mnozina od albanskite gragani ne mislat taka. Vaka kako se postaveni rabotite vo drzavata albancite se del od nea, i sakal nejkel sekoj treba da go prifati toa. Inace .......
Мене не ми пречи тоа што албанците се дел од државава.Едноставно ми пречат “политичарите“ од ДУИ.

. sekogas postoi i druga opcija....
Како на пример?

Kajgana Shop

На врв Bottom