Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

zoko

tralalalla
Член од
12 јуни 2006
Мислења
80
Поени од реакции
0
trazili ste , sea gledajte!

Член од
14 јуни 2008
Мислења
26
Поени од реакции
1
Гледам многу новорегистрирани јузери кои сеуште се обидуваат да не убедат дека Г'ујо не направил коалиција со ДУИ и бараат изјави?!! Смешни сте....

Нејсе, мене тоа воопшто не ми изненади, тоа ми беше јасно како бел ден, и затоа во еден пост тие 480 000 илјади гласачи ги нареков ОВЦИ , не заради оваа ситуација, зашто сеуште не беше актуелно ами ради друго, али не е битно, ОВЦА си е ОВЦА.

И пак ќе повторам само го чекам денот кога Г'ујо ќе рече(иако со оваа коалиција веќе ви најави на вас овцичките, јас си знам) SMILE, YOU ARE ON CANDID CAMERA!:helou:

...жално но вистинито:toe:[/quot
Абе пријател после онаа работа нема каење,и не знам што луѓе сте да ве ебам се кочничари и педери,не оставата ни да се формира влада и да тргне работа одма сопки,ваков бил таков бил,народот одлучи како никогаш досега доколку не ти е нешто јасно прочитај во програмата Преродба во 100 чекори-надградена и проширена верзија:drk:

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Nema vise komu da mu veruvas gospod neka nie na pomos so vakvi manguperi(politicari)sto te izmamuvat uste ne formirajki vlada a kamo posle 4 godini sto nema da vidime gospodi pomogni ni :pop:

Член од
28 јуни 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Грујо е толку паметен за да знае со кого да коалицира зар не ви беа доволни неговите зборови кога не прифаќаше никакви мартовски мајски договори нај вероватно дуи го подржало и за тоа ќе прави коалиција со нив а сите вие што го плукате Никола межете само да му плукнете под прозор.

zoko

tralalalla
Член од
12 јуни 2006
Мислења
80
Поени од реакции
0
Грујо е толку паметен за да знае со кого да коалицира зар не ви беа доволни неговите зборови кога не прифаќаше никакви мартовски мајски договори нај вероватно дуи го подржало и за тоа ќе прави коалиција со нив а сите вие што го плукате Никола межете само да му плукнете под прозор.
off mori majko....
pa majskiot dogovor e so ahmet be ..... cccccc nema amnestija, si gi pogazi sopstvenite zboroovi:baeh::baeh:

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Ееее луѓе... за ова ли бараше Грујо над 60 пратеника??? :nesvest:
Незнам... предавство е првиот збор што ми доаѓа на памет.

И уште мислите дека нема да има промена на името??? ...ке има, и тоа како ке има!

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ovie sto redovno glasaat za SDSM i revnosno gi branat SDSM, sega zaplakaa demek Grujo gi predal niv. Ne im smetase sto SDSM koalicirase so DUI, a sega smetalo sto DPMNE koalicira so DUI, no pod uslovi nalozeni od DPMNE. Nema promena na zakon za znaminja, policija, jazik i nema spojuvanje na siptarskite sela so Kicevo.
I toa bilo loso, a bilo dobro koga SDSM davase se` sto sakase DUI, vklucuvajki go i prodavanjeto na Struga, Skopje i Kicevo.
Komunalite se mizerni, navistina.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ovie sto redovno glasaat za SDSM i revnosno gi branat SDSM, sega zaplakaa demek Grujo gi predal niv. Ne im smetase sto SDSM koalicirase so DUI, a sega smetalo sto DPMNE koalicira so DUI, no pod uslovi nalozeni od DPMNE. Nema promena na zakon za znaminja, policija, jazik i nema spojuvanje na siptarskite sela so Kicevo.
I toa bilo loso, a bilo dobro koga SDSM davase se` sto sakase DUI, vklucuvajki go i prodavanjeto na Struga, Skopje i Kicevo.
Komunalite se mizerni, navistina.
:toe:

Битуше.. во ред, ама не ми кажувај дека ги преферираш ДУИ во влада.

ДПА и ВМРО не успеале да се договорат по мартовските точки од барањата на Тачи. Самите се решиле.

Велат ДУИ ги прифатил сите услови од Груевски, што е и логично чим овие првиве испаднале од коалицирање.

Ќе се воздржам од тролување сега,не вреди, пак позната колористика на темава.
Ќе видиме како ќе функционираат во следниве 2-3 месеца.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Официјално ДУИ ќе добие 5 министерски места за локална самоуправа, за животна средина, труд и социјална политика, економија и здравство, како и едно вицепремиерско место и три места во Секторот за внатрешни работи, финансии и образование.

ВМРО - ДПМНЕ ќе ги задржи министерствата за одбрана, правда, надворешни рабити, финансии, транспорт и врски, земјоделство, шумарство и водостопанство, за образование и наука, како и во Секторот за евроинтеграции.

Коалиционите партнери се договорија да формираат ново министерство за информатичко општество, кој ќе го заземе ВМРО, а кандидатите ќе се разгледуваат следната недела.

Имињата на кандидатите за министри ќе се дискутираат во текот на следнава недела.

Илија Димовски од ВМРО - ДПМНЕ на денешната прес конференција рече дека на лидерите на ДУИ и ДПА им предложиле заедно да влезат во составот за влада, но тие категорично одбиле со образложение дека мора да влезе само една од партиите, но не и двете заедно.

- Партијата ДУИ, целосно ја прифати програмата на Владата „Преродба во 100 чекори за периодот 2008-2012 година“. Се договоривме дека клучни преоритети ќе ни бидат спроведувањето на Рамковниот договор, борбата против корупцијата и криминалот, проблемот со високата невработеност, привлекувањето на странски инвестиции, што поскоро демаркирање на косовската граница и одржување добрососедски односи со Косово, првичната застапеност во јавниот сектор, решавање на спорот за името со Грција, влегувањето во НАТО И ЕУ, воведувањето на шенген визите како и многу други прашања - рече Димовски.

Согласност била постигната во овој мандатен период да не се дискутира законот за полицијата и за законот за употреба на јазиците. Коалицирањето со ПЕИ продолжува врз постоечките основи, додаде Димовски.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Луѓе што е битно толку бе со кого ќе се коалицира???Не дигајте прашина!!

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
А што ќе му се 81 пратеник или повеќе од 2/3 од собранискиот состав?63+18=81...За да не го менува уставот...
Сега фали уште Љубе да го прифатат од Дуи за претседателски кандидат

Kajgana Shop

На врв Bottom