Скандал, на Будва Фест не фиромизираа!

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за постов.И сега да не одам Будва на одмор???

Богами Грците не не признаваат, Бугарите одат во поход по територии низ Македонија, Црногорците не нарекуваат по Фиром, исто како и 99% од светот, ние го бојкотираме Охрид и така "убавини". Ќе си седиме домче и ќе се бањаме во када.

А кога станува збор за фестивалов навистина ме нервира тоа пеење на српски на нашите пејачи. И тоа се повторува секоја година. Колку што знам се правдаат со тоа да бидат разбрани од целиот балкан и имаат поголеми шанси за победа. Тоа е срамота.

Али од друга страна Ламбе убавко испеа, а Тамара имаше одличен настап многу ми се допаѓаше како изгледа баш фешн :)

Неможе уште толку да било, ова и онака е повеќе од доволно.

Да те отерам јавно во три п.м. после едно “извини“ нема да го избрише гневот и презирот кај тебе.
знам, а кој реагирал за да го сменат...? не го следев фестивалот баш....

Од А1 наводно реагирале, пред се Калиопи се заканила дека нема да пее доколку не го сменат и се извинат.

Требало одма да го напуштат фестивалот , не треба ни извинување ни ништо.Да им ебам крвта куропушачка сврбска.

На црногорските плажи се забранети песни на македонски јазик???

solid, a ti malku blaga voda da se napies?

ili odi odmori malku, umoren si izgleda ;)

a na toj sho se cudi deka ka-ljopa pee na serbski...

pa taa karierata ja napravi so pesni na srpski, ne si gi slusal Bato i drugite? :toe:

i pak ke poftoram, makar sho licno sum bagji ljut na srbite, zato sho ispadnaja po kojznae koj pat picka od narod (ne ova so budva fest, nego poslednite 17 godini kako potvrda za prethodnite nekolku stotini...), mene ne mi e problem ako kaliopi ili petko ili trajko peele na srpski...

problemot bese vo koristenjeto na FYR Macedonia, odnosno BJR Makedonija :)

u uste nesto da dodadam...

vi se smeam na gluposta, kako se "zgrozuvate" od onie koi zboruvaat srpski... i od nivnite "kompleksi na pomala vrednost"

jas mislam deka malku ste gi izmeshale lonchinjata, zato sho jas so srbin mozam da zboruvam srpski (literaturna srpska ekavica), so hrvat hrvatski (literaturna jekavica ili ikavica, makar ikavicata poslabo mi odi), so slovenec slovenski, so germanec germanski, so anglichanec angliski i so italijan italijanski (makar mnogu loso zboruvam italjanski)

ne sum se cuvstvuval nikogas inferiorno sprema moite sogovornici, neokgas duri naprotiv, se cuvstvuvas odlicno koga baratas nekolku jazici, a tvojot sogovornik osven negoviot ne znae ni da gukne na drug jazik :)

da ne ve lazele be komunistite, deka e loso da se znaat jazici? :pos: :pos2:

ne ednas sum rekol, letate, i to nekoas letate ko magarinja, nisko, i so se samar :)

Браво за Дарко Димитров :smir:

Trebase odma site Makedonci da napustat i da go bojkotirat ovoj festival. Ne e ova tehnicka greska, tuka ima izgleda politicko vlianije. A ako e taka, i nasite trebat politikata da e mesat vo kulturata i da si odat.

Pa barem malku dostoinstvo nemame i za pari sve pravime?

a zaso se zamarate so nacija koja sto misli deka postoi a ustvari ne znaat sto se ????

Простотилук!!! Немам ебани зборови... Да ти ја е*ам естрадата селска! Па ќе глумат нешто патриоти, Земјо Моја, курац палац, палац у гз да им заглавам! :bip:

Mожеби нашите треба да пеат на Босански или Хрватски за да нема таква забуна. :pos2:

Реално јас не гледам некој проблем во пеењето на туѓ јазик, но ако тие ја преставуваат Македонија тогаш треба да се пее на Македонски. Додека ако тие таму се од приватни причини како на пример градење кариера, тогаш нема тука што да се буниме. Можеби превентивна мерка за такви инциденти во домашната јавност би била да не се пее на еднен од соседните јазици. Затоа пејте ПИСМИ или ЛИЈЕВО.

a zaso se zamarate so nacija koja sto misli deka postoi a ustvari ne znaat sto se ????

што трескаш?
да продолжи така да збориш па многу нормално е и они да зборат против нас и да не не признаваат.
едно е да се буниме зашто организаторот имал таков пропуст, а друго е збориме за непостоење на црногорската нација.

Росоњерка, реакцијата на марко е резултат на нивната акција. Никој никаде им немаше речено ништо. Додека не не нарекоа Бивша Југословенска факен Република Македонија.

што трескаш?
да продолжи така да збориш па многу нормално е и они да зборат против нас и да не не признаваат.
едно е да се буниме зашто организаторот имал таков пропуст, а друго е збориме за непостоење на црногорската нација.

pa ne pocnav jas, neli ???????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom