Басниве на децата раскажувај му ги...
Пере, ти си фин човек. Имаш мисла и болка. Ама сега ми е тешко да ти отговора. Пих при комшииката. При нас Каракачанов, Димитров ретко ги дават по ТВ. Никои не ги знае кои са брате . Единиот сака да влезне во парламентот(македонец от Русе, абе нема таков). Другиот не го знам. Се извинувам, ама П*тка им мајчина на сите политијаари. И нај на комунистите мама им д*ба. Ај со здраве и лека нок на сите.Басниве на децата раскажувај му ги...
Илија, јас сум за бизнис соработка и отворени граници ама дур има вакви ко цитираниов, НЕМОЖЕ ! дур има такви кој омаловажуваат, непризнаваат и провоцираат на секој еден начин НЕМОЖЕ, Германија, Данска, Шведска остави ги тие секогаш биле победници дури и кога губеле, пошто секогаш војувале на туѓи територии и ги губеле токму тие туѓите територии кој претходно ги освојувале во Германија фашизмот е забранет ама кајвас национал шовинизмот цвете! памтиш за тоа чудото што го промовираа пред неполн месец за тоа како Македонија е бугарска.. тоа се деси у твојот највисок дом, собранието... памтиш како Гоце е бугарин оној истиот Гоце кој цврсто стоел зад ставот да не се прифати бугарска „помош“ е тоа кога ќе го искорените ќе може да се оди напред!
Иди во село Влахи, дека е роден. Има 7-8 дедовци. Они ке ти расправаат за јане, некои роднини, некои от татковци. Оти не иде МК ТВ да ги пита? Они ке умрат и истината со них. Нека се знае истината. Колко свои хора и колко турци са умрели от раката на јане. Се уште има живи хора и требува да се запишат. Гоце е умот, јане е ајдукот.pa da se srekaval jane so bugarski oficeri duri i im pomagal, ama ima edna dobra slucka od toa vreme! Na sum siguren tocno kako bilo ama mislam deka bile sobrani Jane i nekoi bugarski oficeri i koga Jane nazdravil za nezavisna i obedineta Makedonija bugarite mu skoknale na kotek!!
Koj ja znae poubo sluckava neka ja kaze ne se sekavam bas tocno kako bese!
ама ти не разбираш...тоа се туристи..невини кротки ко нивните дедовци кој на ммравка не згазиле...а тоа сликите ти се србокомунистичка пропаганда...Бугарија......вистински “пријател“
Бомбардирање на Битола
..И палење на Битола
И сега ќе одат да им оддаваат почит на тие што убиваа, бомбардира и палеа????
Много е интересно, што секогаш кога на бугарте нешто не им одговра кажуваат дека е србокомунистичка пропагнда....ама ти не разбираш...тоа се туристи..невини кротки ко нивните дедовци кој на ммравка не згазиле...а тоа сликите ти се србокомунистичка пропаганда...
Е, и ти да погодиш нешто.:helou:ама ти не разбираш...тоа се туристи..невини кротки ко нивните дедовци кој на ммравка не згазиле...а тоа сликите ти се србокомунистичка пропаганда...
Прост отговор-бугарите во Битола,противника со артилериja пука.Според тебе коj направил развалините?Бугарија......вистински “пријател“
Бомбардирање на Битола
..И палење на Битола
И сега ќе одат да им оддаваат почит на тие што убиваа, бомбардира и палеа????
За прости луѓе- постои година на сликите , а и живи луѓе сведоци кои кажале кој како и зашто , затоа не се глупирај и не треси зелени многу.Да не беше така немаше да јадете ќотек како магариња во Македонија на секој чекор.Прост отговор-бугарите во Битола,противника со артилериja пука.Според тебе коj направил развалините?
Бугарите губат Битола и си го вратат отново?Па без пукане?Па без артилериja?
Линиjaта на фронта минава на неколко пати през среде Битола.
Прост отговор-бугарите во Битола,противника со артилериja пука.Според тебе коj направил развалините?
Бугарите губат Битола и си го вратат отново?Па без пукане?Па без артилериja?
Линиjaта на фронта минава на неколко пати през среде Битола.
Како бе што,дошле да ги ослободат своите браќа со мобилизирањеa kazi mi sto barale vo Bitola?