Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
На парафразирање и реторика секако дека ќе одрекни, реалноста на дело би била подобра и на крај Македонците ќе бидат националисти и дрн дрн дрн а тие мирните, јадни напатени страдни праведни душички

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Ke ви напиша мое мислене коj сака провокации. От ваша и от наша страна. Ако не сам прав, ке ми обjасните.
Колко години сте биле поврзани со Србиа? Ного. Во сите тиа години сте училе дека лошите са бугарите, арните србите. Има ного смесени бракове. Има ного дека са цицали от jугословенската jасла. И сега и них има голема носталгиа по минатото. Има и ного хора работили в полиција и таини служби дека току така нема да скинат поврзаността со Србиjа. Сите тиа хора не сакат добри односи со Бугариа. Добро знаат за симпатиата на хората от Бугариа кум македонците, ама знаат дека секое нешто си има граници. И работат за това. Знаат дека ако двете земи си решат проблемите и земат да соработуват тогаш грците, албанците и србите ке ни го подпират на чапарашка. Пиринскио дел, и половината други бугари имат врска с МК. И ас ке сакам македонец да ми е газда, или да напраам фабрика в Македониа а не во Србиа, Грциа и Албаниа. Е тие са провокаторите от ваша страна. От наша са националистите, политичарите и сите ние дека се фаштаме на провокациите. Да сте видели некои да плука така по србите? Да сте осетили дека ако некој пише за добри односи мегу нас веднаж станува наи лошиот. Излегува дека ние сме ви поголеми душмани от грци, срби и албанци. Говорите за обединуване, за македонци во Пиринско. Абе кој ке сака да е в една земиа со хора како некои провокатори овде, дека кунат умрели хоре, бес да ги знаат. Говора за момчето дека говореше за дедо ми (а он а не е бил воиник и е бежанец от егеиа). И нема доблес на маж да се извини. Ас кога ке навреда некои се извинувам) Мерси, со вакви хора не сакаме обединуване, не сакам в една земиа. Сакам да контактувам со културни и добри хора. И се радувам дека повекето македонци са такива. Арни хора.
Ако неко сам обисил се извинувам.
Ако не сам прав, ке се радувам да ми обиасните културно и со факти.
Поздрав за сите краи Вардаро со една песна на Николина Чакардакова.
http://www.vbox7.com/play:39e46f12

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Балкан бој, ајде ти одрекни дека не е вистина ова сето?Ајде да те видам..Одрекни...

Да, ОДРИЧАМ! ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИ НА МАКЕДОНЦКИ. Уште не ми е одговорил каков му е източникот и одкаде е изтекла ваква информација.

Предложих му 100 ЕВРО бас дека лаже. Избега кутриот и се покри - јавно не е вистински муж и думата му не значи НИШТО.
Аз казвам дека всичко написано е измислено от Македонцки и очигледно е без покритие. Умишлено насажда омраза.

Кико, ако сакаш с тебе ке ловја бас?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Илија, не се обидувај, може имаш убави мисли но погрешно ги изразуваш...

Овдека има луѓе кој се од 18-25 години (секако има и други постари) при што нит цицале, нит живееле нит ја сакат Србија така да немоооооој да пропагираш дека поради србизам се мрази бугарштината....

Никој не те мразе тебе кој си седиш дома и викаш јас сум бугар, соседи ми се МАКЕДОНЦИТЕ.... но ние, МАКЕДОНЦИТЕ неможеме да се мижиме кога некој ќе рече јас сум бугар и соседи ми се бугарите од Македонија... биди искрен и кажи ми дали ова го нема!

Никој нема да те мрази или било што доколку не си дволичен... на реторика празна да кажуваш едно, а во дело да бидеш друго....

Никој нема да те мрази ако не оспоруваш нешто реално, што постои...

Никој нема да те мрази ако не си АРАМИЈА, крадеш цела историја

А секој ќе те тепа ако во неговиот двор дојдеш и почнеш да си садиш бавчата....

(Второ лице не го сваќај затебе, по втор пат ...)

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Да, ОДРИЧАМ! ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИ НА МАКЕДОНЦКИ. Уште не ми е одговорил каков му е източникот и одкаде е изтекла ваква информација.

Предложих му 100 ЕВРО бас дека лаже. Избега кутриот и се покри - јавно не е вистински муж и думата му не значи НИШТО.
Аз казвам дека всичко написано е измислено от Македонцки и очигледно е без покритие. Умишлено насажда омраза.

Кико, ако сакаш с тебе ке ловја бас?
Тоа не се измислици на Македонцки, това е реалност која се повторва повеќепати.... добро знаеш... не глуми лудило ! и пак ќе ги потсетам админите дека во претходен пост го негираше постоењето на Македонскиот народ, за тоа следува соодветна награда... се надевам ќе прочитаат

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Илија, не се обидувај, може имаш убави мисли но погрешно ги изразуваш...

Овдека има луѓе кој се од 18-25 години (секако има и други постари) при што нит цицале, нит живееле нит ја сакат Србија така да немоооооој да пропагираш дека поради србизам се мрази бугарштината....

Никој не те мразе тебе кој си седиш дома и викаш јас сум бугар, соседи ми се МАКЕДОНЦИТЕ.... но ние, МАКЕДОНЦИТЕ неможеме да се мижиме кога некој ќе рече јас сум бугар и соседи ми се бугарите од Македонија... биди искрен и кажи ми дали ова го нема!

Никој нема да те мрази или било што доколку не си дволичен... на реторика празна да кажуваш едно, а во дело да бидеш друго....

Никој нема да те мрази ако не оспоруваш нешто реално, што постои...

Никој нема да те мрази ако не си АРАМИЈА, крадеш цела историја

А секој ќе те тепа ако во неговиот двор дојдеш и почнеш да си садиш бавчата....

(Второ лице не го сваќај затебе, по втор пат ...)
Пере, ти благодарам за постот. И да сте били бугари. Кажувам хипотетично, не дека сте. Веке не сте. Веке сте друга нациа. И не требува да ви се кажува дека сте бугари. А ние и да сме били, пак хипотетично веке не сме. Ова е реалността. Требува от политтичарите да се признае и да се оди напред. За мене вие сте македонци и никои не сам негирал. Може да спора, да вида дали некои има аргументи. Има црни овце насекаде. И при нас и при вас. А немам лоши мисли, дури и кум Македонцки дека вчера се замераше со мен. И ако се изразувам погрешно пак се извинувам. И симпатизирам на Македониja. Aз отивам да пиja eдна ракија sс комшија. Со здраве.

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Тоа не се измислици на Македонцки, това е реалност која се повторва повеќепати.... добро знаеш... не глуми лудило ! и пак ќе ги потсетам админите дека во претходен пост го негираше постоењето на Македонскиот народ, за тоа следува соодветна награда... се надевам ќе прочитаат

Какво сум негирал, бре? ја сложи очилата и пак прочети.

CafeLatte

Sieger
Член од
23 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
2
Си земам за право повторно да цитирам една од другата страна на границата.. Бугарија... впрочем милион посто типкава има проблем со идентификацијата и проблем со идентитетот... се кажува дека е од егејска македонија по потекло.. живее во Бугарија и се нарекува Бугарка и на крај си го задржува правото да се нарече бугарска македонка со егејско потекло.... а го одзима правото на вистинските Македонци во Македонија да се нарекуваат тоа што се.....ова се граничи со лудило.. типкава не еден туку има неколку вградени чипови па и се помешале жичките.... до каде ли само ке ги одведе исфрустираноста....

Хајде помислете, става така, че името МАНЕДОНЦИ се дава на с'рбомани, на хора, верни на југославската идеја. А в дејствителност дали те наистина са македонци.
Аз много п'ти казвам - за мен истински МАКЕДОНЦИ са тези, които са в Б'лгарија. Те носјат автентичното македонско на Гоце, јане, Даме Груев.
3. Достојнството на жената - ти смјаташ ли, че да се д'ржи цинично е достојно поведение за една жена? А вардарските македонки се д'ржат точно така, по простата причина, че имитират ср'бкините. За пиринките - нјамам впечатление да се д'ржат цинично. Ето ти една разлика в манталитета на пиринци и вардари.

Аз пак повтарјам - фактите са такива. Факт е, че ср'бските војници и офицери са изнасилвали масово вардарските македонки. македонските робини,
мен вече ме е срам за македонската ми кр'в.

Илија имам еден предлог :smir: наместо нас да ни делиш совети најдобро е да почнеш овие совети да ги делиш на твоите земјаци.. мислам дека нив повеке им се потребни. :pipi: колку што гледам ти одлично си прифатен од нас а сигурно имаш веке стекнато и некои пријателства... но треба да проработите ти и повекето како тебе на случаите како онаа погоре да ги разубедите барем по прашањето дека Јане Даме и Груев се МАКЕДОНЦИ и дека од оваа страна на границата живеат Македонци

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Какво сум негирал, бре? ја сложи очилата и пак прочети.
Говориме сега за група луге - б'лгари, които искат да почетат дедите си. Тија б'лгари не са се тепали со македонци, а са се тепали со срби, грци, французи и англичани.
Каде се тепале со срби? тогаш шо мајка бараш на Галичица? каде е Галичица,?

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
Каде се тепале со срби? тогаш шо мајка бараш на Галичица? каде е Галичица,?
Да, става дума за "Солунскија фронт" - 1вата светска војна. По тези планини се е простирал фронтот. Од едната страна са биле б'лгарите, а од другата грците, србите (прогонени), французите и англичаните.

А ти како си дечко и немаш читано, барем потрси малку в интернет. Србската војска е смазана и остатоците и бегат с кораби в Грција, кадето се прегрупират.

Никаде НЕ сам одрекол дека нема македонскиот народ.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Српска-Бугарска војска од присилно регрутирани Македонци?

Член од
6 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
И шчо с'га ќе се прајт на поодот во Орид и Орицко? Ќе се јајт и пијет ал ќе се лангозуваат Македончиња и Бугарчиња. Македонските и бугарските политичари односно мафијаши и криминалци си ги пастраат милионците во заеднички фирми и зулуми а обичниот народ од обете страни на границата се јајт и псујет ко џукели...Страмота вас, бре еј!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Да, става дума за "Солунскија фронт" - 1вата светска војна. По тези планини се е простирал фронтот. Од едната страна са биле б'лгарите, а од другата грците, србите (прогонени), французите и англичаните.

А ти како си дечко и немаш читано, барем потрси малку в интернет. Србската војска е смазана и остатоците и бегат с кораби в Грција, кадето се прегрупират.

Никаде НЕ сам одрекол дека нема македонскиот народ.
Така ли ве учат вас....

Војната се водела од две планини... во долината СЕЛО, населено со МАКЕДОНЦИ кој биле регрутирани де од едните кој ќе напреле офанзива де од другите... во војната најмногу загуби имаат МАКЕДОНЦИТЕ ... и ти тука ќе идеш за да славеш како дедоти измачувал и убивал македонци... заборави бацко.. просто заборави!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Срамота. Б'гарите,Македонците, С'рбите, пишам сите со главна буква са арнои хора. Шо ке делеме? Сичко е поделено. Ајде да манеме граници ии да почнеме биззнес, соработка дека се вика. така ке си решат проблемите бе тапаци. ГЕРМАНИА И ФРАНЦИА ДА НЕ ИМААА ПО МАЛЕНКИ ПРОБЛЕМИ. Ајде умни хора да пишат , а не тиа дека забрават да си пиат жолтите апчина

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom