Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Остаен е ја неам нишо против него НО ако некој ми дојде во куќа со нож, го кинам ко полско свеќе :) никој Закон нема да ме спречи во то... ме нападнал на мојата имовина... па нека ја мислат и нека кроат правни процедури источниве ни соседи...

А знаеш дека е забрането веење туѓи знамиња на МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА? освен пред дипломатско-конзуларни представништва? Кршењето на Законот предвидува казни, само коа казна попрво ќе те стигни, правната или народната... то зависи од тебе...инаку за кривично дело случено на македонка територија може да има истрага и разврска само од македонска институција, а то јасно ти е?

Секој договор подлежи на Уставот па ти види...
Па соберете сите албански знаминja во таков случаj от куките.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Остаен е ја неам нишо против него НО ако некој ми дојде во куќа со нож, го кинам ко полско свеќе :) никој Закон нема да ме спречи во то... ме нападнал на мојата имовина... па нека ја мислат и нека кроат правни процедури источниве ни соседи...

А знаеш дека е забрането веење туѓи знамиња на МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА? освен пред дипломатско-конзуларни представништва? Кршењето на Законот предвидува казни, само коа казна попрво ќе те стигни, правната или народната... то зависи од тебе...инаку за кривично дело случено на македонка територија може да има истрага и разврска само од македонска институција, а то јасно ти е?

Секој договор подлежи на Уставот па ти види...
A be da ne si me svatil greska zemjak?:)
We're on the same side!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.346
Поени од реакции
6.033
Ти гледај си во твојот двор, мрсулко..Немој да брцаш рака во туѓ..Можеш без неа да останиш...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:vozbud:Леле фми, полека има некои со срце слабо, ќе го умриш од смеење..Ќе оди на бг суд, кога ќе даде Македонија јасно?и вие кога ќе земите дозвола тогаш ќе се мрсулавите тука разбра?бугарските закони владеат во Бугарија, а тука е МАКЕДОНИЈА!Мрсулко еден
Ако сакаш да ти дам линк да прочетеш шо велат законите кога се навредува на бугарски граганин во друга држава?

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
More liglo, so te boli tebe gazot za Makedonija, kradci tatarski!
Dojdi mi ti so tatarsko zname doma, pa ke vidime sto ke stane...:wink:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.346
Поени од реакции
6.033
Ако сакаш да ти дал линк да прочетеш шо велат законите кога се навредува на бугарски граганин во друга држава?
Море гнидо,овде е МАКЕДОНИЈА А ЈАС ПОЧИТУВАМ МАКЕДОНСКИТЕ ЗАКОНИ!Бугарскиот чувајте си го за кај вас, а и преку..Кога ќе дојдам таму, таму важи бугарскиот закон , а тука важи Македонскиот..И немој да сереш многу, почна нагло да смрди...

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Епа кога веќе имаме едни за собирање немора уште да собираме, бтв албанците живеат на територијата на Македонија, имаат право да истакнуваат симбол на нивното етничко постоење или едникум или како сакаш речи го, грешка прават со то што истакнуваат знаме на друга држава (а проблемот може да се реши многу лесно, ако се сака) но темата не е таа
A be da ne si me svatil greska zemjak?:)
We're on the same side!
Не бе брат само првите 4 збора од мојот пост беа затебе :) другото беше да неспамирам
----------------
Фми на територијата на Република Македонија единствено важат Уставот и Законите на Република Македонија донесени во Собранието на Република Македонија, па за тоа ама ич к.р не ме боле што тоа е напишано во вашите, бугарски, правни норми јасно? Дур учев у бугарија ги почитував тие како чужденец, ако ми доеш на моја територија, ќе играш ко шо ти свирам, ЈАСНО?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Доста сеирење и тролување на темава!

Админи: темата треба да се заклучи и ако има нови информации, да се пишува накнадно.

Во меѓувреме, треба да им е јасно на било какви “посетители’’ дека не се добродојдени и дека ќе има консеквенци доколку дојдат.

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
едно нешто ме измачува со воа блгариве... точно е дека се глупи, ама имаат убави женски... туку нешто друго ми е прашањето... арно што скокате против бугарските знамиња, туку што да праиме со албанскиве.... тоа некако сите ми го премолчувате... еве поминете само од битпазар према бутел 1, наредено е све со албански знамиња, а МАКЕДОНСКО ни за лек... едно време си помислив, да го земам и пасошот, можеби ќе ми затреба...

P

Princ

Гостин
едно нешто ме измачува со воа блгариве... точно е дека се глупи, ама имаат убави женски... туку нешто друго ми е прашањето... арно што скокате против бугарските знамиња, туку што да праиме со албанскиве.... тоа некако сите ми го премолчувате... еве поминете само од битпазар према бутел 1, наредено е све со албански знамиња, а МАКЕДОНСКО ни за лек... едно време си помислив, да го земам и пасошот, можеби ќе ми затреба...
Сосема фин одговор на Pere во однос на тоа прашање
албанците живеат на територијата на Македонија, имаат право да истакнуваат симбол на нивното етничко постоење или едникум или како сакаш речи го, грешка прават со то што истакнуваат знаме на друга држава (а проблемот може да се реши многу лесно, ако се сака) но темата не е таа
Едит: и да, не сме Албанци по којзнае кој пат. Албанци, ако може, фиромецу.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
26
Поени од реакции
1
Ако се виртуални волци ко тебе нема страшно:)
абе братко што кур барате,и само историја ве интересира кога е во прашање Македонија.Јас лично немам ништо против бугарите иако сте примитивци и една класа подулу од нас во секој поглед,меѓутоа редно време е да си ги гледате вашите европски аспирации и да ставите точка по прашањето за историјата на нашата држава

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
и да, не сме Албанци по којзнае кој пат. Албанци, ако може, фиромецу.
Shqiperia... ти кажува ли нешто овој збор, се надевам дека разбираш албански... shqiptar... тоа е на твојот јазик... јас не го измислив...

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
ај нека им е со среќа ќе си пресудат сами...

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
абре блгарчиња, а да смените траекторијата малце, па наместо према Дојран, да тргнете према Дебар, па лека полека према Шара...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.346
Поени од реакции
6.033
ај нека им е со среќа ќе си пресудат сами...
А може и мечките да им пресудат..Многу диви животни останале гладни..Прееска тоа го слушнав на вестите...:pos2::pos2:..Замислете, оди фми,по мала нужда и оп..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom