Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Веке на неколко пати ви показав изказване на организатолрите,които велат дека нема да има оружие,ни е имало намера да има знамена на други зржави на собира.
Шо сакате уште?!
Прво оружјето го снема..сега и знамињата....опипавте пулс, видовте дека ако се појавите ќе си одите со скинати гзови..е сега најдете начин и да го откажете собирот...и ај гитла од тука.

N

n/a

Гостин
Izvini mu se sto pobrzo. Ama posle se sto si razmenivte on-line ne znam dali kje ispadnes smesen ili gazolizac, kako sakas. Tebe kako da te plasi toa stadionot , mi se cini.:pos2::pos2:
Imase edna intersna drama , se vika "Maratonci trce pocasni krug", ti mora da si ja gledal, pa samo kje te postetam na edna scena kade sto Bili vika
" ja nikog nisam ubio "

ps. dete ne se filmaj mnogu i ne klovnuvaj luge za koi sto nemas pojma dali se, ili ne se plavi ili crveni. Prifati sala ako mozes, ako ne ignoriraj.
Seriozno temava stanuva se posmesna. Arno kaza nekoj , eve gi i marsovcite vo koalicija so Grujo dogaat, ama zevsus kje gi resi :uvo:
Mislam dajte be luge, na sto lici ova. Ovaa drzava ima instiucii koi si ja znaat rabotata.
Ќе си се караме ние...
на тенане.
По Лисички.
:vozbud:
Ама прво ако се умеша некој од страна и прави беља...
него по глава и тоа добро и двајцата...
па ќе си продужиме кај сме застанале.
:wink:
Само ти влези у бубањ.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
:vozbud:
Да другар и ова е оружје.
Се што има сечило поголемо од 7,5 цм се смета за оружје.
И во контекст...
А бе не ти е лош овој рамбовецов...
ама врши и не врши работа!
:toe:
Tanto,другар... TANTO му е мајката.
Сече се... нема мрдање.
Од к..от сакам да си гризнам што го изгубив некаде по Гуча...
нема таков нож.
Ко сраснат со рака ти е,сечилото е уби боже остро...
а барабар на босанска финта имав и специјална футрола која што може да се носи и на грб!
Кожна подлога која што ти е до пола кичма и завршува од двете страни напред на ниво на градите,позади завршува со една штипка на пантолони и уште две напред.
Ножот ти лежи на ниво на кичмата,тешко е видлив и кога ќе го поткренеш едното раме врвот од дршката искача од другата страна на вратот.
Сега сети се...
кога сакаш да направиш хоризонтално движење за да колеш...
точно такво движење правиш- го подигнуваш рамото.
ИДЕАЛЕН Е.
http://www.knife-depot.com/knife-16025.html
Ова песма ке има ја пееш и на Србите за Видовдан на Зебрњак, Кумановоско???

N

n/a

Гостин
Можеш да ми појасниш некои работи за Зебрњак?
Пошто многу малку знам,искрено.
Што прават они таму?
Вејат немакедонски знамиња?
Укажуваат на `српскиот карактер` на Македонија?
Величаат некој од четниците?
Би ти бил благодарен.
п.с Воопшто не го кажувам со иронија.
Просто незнам.

N

n/a

Гостин
Да го е..м...
види си го и времето кога ти е напишан текстот-сите асоцијации водат кон втори втори... или празникот на геј популацијата.
(така добро застапена во источната ни соседка).

Него...се отепав од чекање.
Аман.. што прават на Зебрњак?
Прават нешто што не треба...
:toe:
или вртат прасиња,пијат и се веселат?
Тоа те прашував.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Можеш да ми појасниш некои работи за Зебрњак?
Пошто многу малку знам,искрено.
Што прават они таму?
Вејат немакедонски знамиња?
Укажуваат на `српскиот карактер` на Македонија?
Величаат некој од четниците?
Би ти бил благодарен.
п.с Воопшто не го кажувам со иронија.
Просто незнам.
Не знам дали знаеш или не знаеш, зошто гледам дека си експерт за “ Бугарите“, па чуди таков патриот да не зане ништо за Србите? Но,нејсе, еве ти одговор. Србте и србоманите секоја година на Зебрњак, Кумановско каде е подигнат споменик на паднатите српски војници од битката со Турците 1912 год, ја слават и чевствуваат таа победа. Таа за нив значи победа и освојување на нова територија( Вардарска Македонија) , но за нас тие Балкански војни не ги дожувуваме како ослободителни туку како окупаторски. Тоа што важи за Грците( Егејска Македонија) и Бугарите ( Пиринска Македпнија) МОРА да важи и за Србите. На тоа чевстување се вејат српски знамиња, се пејат националистички српски песни, и просто , се величи тој момент кој за Македонија е почеток на македонската голгота. Затоа не треба да се биде селективен. Ако за едни имаме еден аршин, тој аршин треба да се применува за сите. Инаку, ке се јави, автомастки, сомнеж дека некој некои штити и афирмира. Поздрав.

N

n/a

Гостин
Прочитај Родолф Арчибалд Рајс...
(некој на темава го спомнуваше и претходно)
типот у дваесетите на минатиот век им напишал на србите една книга која што се вика:
Чујте срби! Чувајте се себе.
(или за тие што незнаат падежи- Срби,чувајте се од себе).
И таму... им напишал само десетина пофалби и 100 маани.
Меѓудругото- има еден огромен пасус -Губитак Македоније.
Сакам да ти кажам дека како паметен и непристрасен човек пред 90год. он им објаснил дека ќе го изгубат и у исто време зошто ќе го изгубат вардарскиот дел на Македонија.
Што денес е факт.
(а е така од 1945-та).
И со тоа е завршено со српскиот национал шовинизам на овој простор,засекогаш.
А ќе проверам што и кого,и од кога и како чествуваат на Зебрњак.
п.с Книгата може да послужи за универзална политичка лектира на балканот.За секоја една земја,без разлика што е посветена на `неговите` срби.
Сите негативни појави кои што ги навел- и ден денес важат за сите балкански држави.
Додека ја читав...десет пати ја свртев напред на насловна и со неверување констатирав дека 90год. ...
на балканот ништо битно уствари не се сменило.

Член од
28 мај 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Веке на неколко пати ви показав изказване на организатолрите,които велат дека нема да има оружие,ни е имало намера да има знамена на други зржави на собира.
Шо сакате уште?!
tatar, i da nemate oruzje i znaminja, nie ce vi gi izmislime i ce platite kazna...lajna smrdlivi
toj istoriski period nasata kolektivna memorija go pameti kako eden od pocrnite, zatoa podaleku racete a bogami i nozete od nasa zemja

za toa deka vo tie grobovi lezat vasi dedovci na drug da mu kazuvate, nasi dedovci se toa...prisilno regrutirani i prateni da se borat za vasata lajnarska drzava...ebavi se zensko vo familija, gnidi posrani

a za toa albanskite znaminja...ic glata da ne te boli, i vojuvavme so niv i pak pojce si gi sakame i pocituvame otkolku vas

P.S. se izvinuvam za recnikov... na site osven na smrdlovcive od istok

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Znaci ako im se dozvoli toj smrden paravoen pohod epten sme nikakvi i glupi... Oni ne ni dozvoluvaat na Jane Sandanski cveke na bistata da mu polozime ili pa na grobot na Krste Petkov Misirkov da otideme, si stavaat spomenici na Todor Aleksandrov vo Veles (arno im go srusija)... nie sega paravoen pohod ke im odobruvame, pa moze i ke si go pobaraat toj del, nisto cudno...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не можев да ја најдам темата па затоа ова овде го поставувам..провокациите продолжуваат

БИСТАТА НА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ Повторно пред очите на велешани

Бистата на контроверзниот Тодор Александров и црвено-црното знаме на ВМРО-БД повторно се појави пред очите на велешани. Овојпат наместо во дворот на семејната куќа на Драги Каров бистата е поставена на терасата на вториот кат од куќата која се наоѓа во центарот на Велес.
Со поставувањето на бистата Каров го исполни ветувањето кое го даде пред четири месеци, дека доколку бистата на Тодор Александров биде отстранета од дворот тој истата ќе ја постави на терасата од неговата куќа за да можат велешани подобро да ја видат.
Драги Каров бистата на Тодор Александров на свечен начин ја постави во својот двор на 3 март годинава. На свеченоста покрај стотината пробугарски ориентирани граѓани, претставници на ВМРО-БД од Бугарија и љубопитни велешани Каров ја постави бистата на Александров по повод 127-годишнината од неговото раѓање и бугарскиот национален празник.
Инаку, поставувањето на бистата на Тодор Александров не само што беше оспорувана од велешани и пошироката јавност туку истата, од непознати сторители, беше рушена неколку пати пред и по нејзиното поставување. Откако Општината Велес на Драги Каров му издаде решение за уривање тој самиот ја отстрани бистата но, уште тогаш изјави дека повторно ќе ја постави и тоа на терасата од неговата куќа.

Член од
5 мај 2008
Мислења
92
Поени од реакции
17
Само едно се чудам дали се свесни модераторите администраторите шо прат, овде се води антимакедонска пропаганда а тие си седат и си го ладат ајде одма бан за татарите.

Една порака за нив СЕСТРИТЕ ВАШИ, КУРВИТЕ НАШИ

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Добро бе Б'лгарчета, до кога ќе се эанимавате со глупости, а...?

Пиринско го лапнавте на шашма; великодушниот Тито што го пцуете на штета на Македонија ви потпиша да не плаќате 120 милиони $ репарации и отштета эа војната; на пописите и училиштата на Македонски во Пиринско (дојде Тодор Живков и ве направи сателит на СССР) рековте пу-пу не важи; и уште бајаги други рабоќе... и уште ќе дигате џева..?!?

Мили тие, ќе ми правеле поход ниэ Македонија, бре бре..! :salut:

Седете си мадро и берете си гајле эа вашиот Б'лгаро-Татарстан, да не ве эеме црната, јасно...?
Не энае човек дали да ви се смее, дали да ве жали...
Работава: Ем шуто - ем боде!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Една порака за нив СЕСТРИТЕ ВАШИ, КУРВИТЕ НАШИ
Oпаааааа, не саках да се мешам, ама прашаj маjка ти коj е татко ти.

Мислам дека се направи от мувата слон. Тоа поход требува да се забрани от владата. Шом с оружието дека го носат само во гаките беха искарани паравоенни. Така наместо да се занимават с бугарите, македонските приjaтели да обарнат внимание на грците. А веруваите ми, они са ви големите душмани, не бугарите. Поздрав и лек ден на сите.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
От една безобидна инициатива направиха трета световна војна .
Вас ви лажат че, идват блгарите, при нас от една седмица в'рви един упорит слух за радиација.
През това време правителствата вдигнаха цените на доста работи / поне при нас/ .

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Така наместо да се занимават с бугарите, македонските приjaтели да обарнат внимание на грците.
Исто така, наместо со Македонците, бугарите нека си обрнат внимание на себе, и сопствениот двор!

А вакви испади како овој „поход“, ќе бидат сурово санкционирани, тоа ти ветувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom