И во Шпанија заигра мечката

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Баскиски Парламент

Референдум за самоопределување

Парламентот на Баскискиот Регион вчера со тесно мнозинство од само еден глас, го одобри предлогот за одржување реферемдум за самоопределување на оваа шпанска автономна покраина на 25 октомври. Предлогот за одржување референдум, на што се противат властите во Мадрид, беше усвоен со 34 гласа "за" и 33 "против". Референдумот е првиот чекор на "патоказот" на баскиските регионални власти за "нови политички односи меѓу Баскискиот Регион и Мадрид". Со планот се бара од Мадрид и да го признае "правото на самоопределување на баскискиот народ".

Кој е следен?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Така треба бе, краљот што мислеше, до кога само мадрид ќе го форсира а другите кој ги *бе. Следна е Каталонија!

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Шпанија требаше да писне кога Косово запна да е независно.

Џабе сега, тоа почна бран вакви „ослободувања“, и нема крај на ова.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Treba da bidat nezavisni kakva e razlika pomedju kosovo i baskija nikakva gi podrzuvam i Spancite glasaa da se formira nezavisno kosovo

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ајде... аирлија.

Да за Баскија... реално предложувам до нашите (не оти ќе чујат) да ја признаат Баскија бидејки Шпанија се против нас игра.

Следи поред мене Белгија... иако ја спасија сепак мислам дека ќе оди на кино. И ние не сме многу далеку од ова... само што кај нас има и услови за проширување.
Но треба сепак да знаеме ова е општ план. ЕТНИЧКИ граници за да во ЕУ нема проблеми. Југославија и Чехословачка се распарчени поради дејствувањето на овој план. Некој ден Европските провинции ќе изгледат како таа картата за етничките заедници во Европа.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
зашто се што сум лупала глупости испаѓа дека сум била во право?
Белгија почнато е, еве ја Баскија, утре ќе е Шкотска, друг ден друга... ехехееее... сега им почнаа главоболките на ЕУ.. нека му ја мислат

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Но треба сепак да знаеме ова е општ план. ЕТНИЧКИ граници за да во ЕУ нема проблеми. Југославија и Чехословачка се распарчени поради дејствувањето на овој план. Некој ден Европските провинции ќе изгледат како таа картата за етничките заедници во Европа.
Европа, земја на етнички чисти држави? :) И еднаш за век и веков запечатување на границите за да нема проблеми?

Едно нешто важи, историјата СЕ повторува.
За се друго, постои Оче Наш.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
зашто се што сум лупала глупости испаѓа дека сум била во право?
Белгија почнато е, еве ја Баскија, утре ќе е Шкотска, друг ден друга... ехехееее... сега им почнаа главоболките на ЕУ.. нека му ја мислат

Worl War III ....мејби?

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Европа, земја на етнички чисти држави? :) И еднаш за век и веков запечатување на границите за да нема проблеми?

Едно нешто важи, историјата СЕ повторува.
За се друго, постои Оче Наш.
Не разбирам брат... објасни.

БТВ

Многу слични симболи нешто.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Мислам дека за потеклото на Баскиците се говори дека е од Украинските простори.
И многу исти зборови во јазикот.
Симболот е идентичен како кај нашите гробници од тој период.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Сега Солана ќе засоли малку памет.

Може и ќе се самобомбардира.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.750
Поени од реакции
1.014
Баскијците одамна заслужуваат сопствена држава...како еден од најстарите народи на Европа , срамота е Баскијците сеуште да живеат во туѓи држави , бидејќи не е само Шпанија таа шо има окупирано баскијска територија...мал дел од Баскија има и во Франција...се надевам дека и другите народи во Европа ќе си добијат сопствени држави...Шкотска на пример...иначе и на Белгија не и се пишува арно...за некоја година би требало да се распадне ( иако за влакно се спасија сега )...би требало после распадот на Белгија еден дел да си се приклучи кон Холандија а другиот кон Франција ( таков е составот на населението таму , Валонци/Французи и Фламанци/Холанѓани )

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Со целото срце за независна Баскија! Ете тоа е пример со сила да поттиснуваш некого, а потоа овие ЕУ лицемери мрчат за човечки права. Врз потиснувачите ги вклучувам и Французите, кои активно работат против Баксиското движење за независност. Во Шпанија затвораат луѓе само ако изразиле веребална подршка за ЕТА, а не за друго.

Туку во Шпанија заигра и друга мечка сега: распад на шпанската градежна индустрија. Илјадници станови кои започнале да ги градат ќе останат незавршени. Најголемата градежна компанија Martinsa-Fadesa банкротираше, владата одби да им “помогне’’ со пакет мерки вредни 4 милијарди евра. Останатите следат...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/2304401/Britons-face-losing-everything-as-Spanish-construction-industry-goes-into-meltdown.html

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
I ja sakam da sum KAPETAN BELE LAGJE:)am nemoam:pos2::pos2:kako son vo letnata zeska nok:pos2:.Aj vise molam zarem evropa ke si dozvoli kaj sebe takvi problemi.Ne deka ne go posakuvam, tuku mi sedi mnogu i fantaziracki zada bide realno.Balkanot za site ovie godini i te kako bese eden experiment kako mozat dase sozdadat konflikit i istite da se resaavat.(ramkovno). Zivi da bideme pa ke vidime .:back:PS.POVEKE SAKAM DA SE RASPADNE EVROPA(KURVATA)ODKOLKU SPANIJA.:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom